• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Listopad 2011

reklama
nie no mój facet to mistrz w patroszeniu mnie:-D naprawdę mu to spranie idzie, najważniejsze że pewna ręka przy tym, a jemu to frajdę sprawia, nogi to moja broszka ale pewnie jakbym, poprosila to by nie odmówił

Ja również nie szaleje z goleniem miejsc intymnych bo nie daje rady ale nogi są ogolone jakby co:) A nie wiem jak w moim szpitalu jest, czy trzeba samemu się ogolić czy oni to zrobią. Nie wiem czy któraś z Was czytała mojego [poprzedniego posta o ruchach małego, ale spytam jeszcze raz: czy to możliwe, że mój Kubuś ma dzisiaj lenia i się mniej rusza? Wcześniej tego nie było ale miałam więcej ruchu w ciągu dnia a dzisiaj cały dzien leżałąm to może przez to on też jest spokojny? Czy mam się martwić czy to jeszcze nic nie znaczy? A lekarza mam dopiero w poniedziałek

hej
zgadzam się z Madzią że zamiast pasa poporodowego to lepiej kupić majtki wyszczuplające , a w późniejszym czasie można sobie sprawić pas PAS NEOPRENOWY Odchudzający FITNESS 24cm GATUNEK (1831504585) - Aukcje internetowe Allegro ;-)
jeśli chodzi o szczepienia to jedynie bym sobie rotawirusy darowała bo dużo osób odradza ,
ja nogi depiluję depilatorem więc raz na jakiś czas (nie za często na szczęscie) a jedynie pachy golę co 2-3 dni , okolice intymne to na ślepo ale do szpitala na pewno na zero nie będe golić bo przy pierwszym porodzie nie miałam i w niczym mi to nie zaszkodziło ;-):-)
nimfii niezłą miałaś salę jak was tyle leżało , moim zdaniem to jest straszne , u mnie są 2 osobowe a wiem że i tak człowiek dziwnie się czuję zwłaszcza jak mu maluch zaczyna płakać w środku nocy i nie wiadomo co zrobić ,a przy tylu osobach to już wogóle
no i reszty oczywiście nie pamiętam bo strasznie tego dużo :szok::tak::-D:-D:-D

Patusia zjedz coś słodkiego albo napij się coli i na lewy boczek, choć u mnie zawsze działa jak prawie na plecach z lekkim przechyłem na lewo leżę. Mały powinien się odezwać. lekarz mnie uczulał ze tak jak ja mogę mieć słabszy dzień tak samo dzidziol, jednak ruchy należy kontrolować:tak:
Co do golenia to ja w niedzielę na zero pojechałam (z pomocą D.), bo robienie tam sobie fryzur jest niewykonalne dla mnie. A teraz mam kurde podrażnione wszystko:szok:

Anek : nie wiem jak jest w naszym szpitalu... nie pytałam... ja się raczej na zero ogolę bo tak najłatwiej-wzorków sobie teraz nie powycinam :)
Najważniejsza jest chyba okolica narażona na nacięcie lub pęknięcie a nie sam wzgórek-co o tym myślicie?
A poza tym łatwiej będzie utrzymać higienę bez włosków na których się będzie krew połogowa przyklejała i w ogóle...

onanana : ostatnio czytałamże sudocrem (ten na odparzenia) zapobiega swędzeniu i krostkom właśnie po ogoleniu okolic intymnych-tydzień temu wypróbowałam i oceniam ten pomysł jako całkiem dobry-pewnie jakbym również rano się posmarowała to by było super, ale przy użyciu tylko po wieczornej kąpieli oceniam skuteczność na 70%

Katerinka no to właśnie o to chodzi, ze bardziej higieniczie jest po porodzie bez żadnych włosków. Chyba raczej nie chodzi o sam poród.

onanana ja za to na takie podrażnienia polecam krem na odparzenia dla dzieci z Hippa lub Nivea - genialnie łagodzą:tak:

Kochane, ja dzisiaj postanowiłam rozpocząć akcję wykurzania Aleksa z brzuszka :) zrobiłam pranie rzeczy, które przyszły z allegro, zdjęłam, wyprałam i powiesiłam na nowo firanki i zasłony w całym mieszkaniu, wymyłam wannę, wzięłam długą kąpiel z full składem relaksacyjnym- muzyczka, świece, żel z peelingiem... :D wydepilowałam się, wyszorowałam, stópki wypumeksowałam i wykremikowałam, wyregulowałam brwi.... :D
Jutro o 10;45 wizyta u ginekologa :D mam nadzieje, że powie, że jest rozwarcie, że szyjka skrócona i pora na cięcie :P
Tak więc kochane, 3majcie kciuki, bo mam silne postanowienie się rozpakować na weekend :D

Dziewczyny ja dzisiaj nawet nie mam szans zeby nadrobic co u Was.

W pracy mam taki zapieprz ze nie wiem w co rece wlozyc, jakos jeszcze trzeba wytrwac i swoje zrobic.

Widze ze wrocil temat depilacji, ja juz tez mam z tym problem a moj mi nie pomoze bo sie boi. Ja nigdy sie nie gole na zero tylko trymerem i zamierzam tuz przed terminem jeszcze powalczyc, choc zobaczymy co mi z tego wyjdzie.

Teraz zmykam spac bo mi glowa peka a rano na ktg a potem do pracy.

reklama
Dzień dobry dziewczynki:)
Julianna w takim razie mocno trzymamy &&&&& za weekendowe rozpakowanie :)
Spałam bdb, raz tylko siku. Teraz będę jeść drożdżówkę i pączka, u nas pada.
onanana no ja właśnie wczoraj też musiałam na zero, bo jakiś zygzak mi wyszedł śmieszny - i byłam zmuszona pojechać z koksem równo;) i też mnie szczypie wsio:( i mam podrażnione

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry