reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

OMG. Wiesz, generalnie ja też nikomu uwagi nie zwracam, znajome mi wysyłają fotki dzieci to nie patrzę, czy ma czapkę, czy za gruby sweter czy co tam, każdy robi jak uważa. Ale czasami na jakieś tematy z siostrami rozmawiam, o czymś trzeba gadać🤣
Nam w szpitalu nawet zabraniali niedrapkow 😀stara szkola to jest.

reklama
Gdybym miała w ten sposób patrzeć na zabawki to żadnej bym mu nie dała bo tak naprawdę większość może w ten sposób wepchnac jak się uprze. Ja ostatnio czytałam, że matka zostawila dziecko na macie na podłodze i tynk z sufitu odpadł i spadł dziecku na czoło i teraz ten dziec już jest dorosły i ma wciąż po tym Blizne. Wiadomo, nie powstrzyma mnie to przed zostawianiem młodego na podłodze 🤣
Nie no jasne, ale są rzeczy których można uniknąć i są takie których za żadne skarby świata nie przewidzisz, właśnie takie jak ten sufit 🙆

My podajemy czasami lekarstwa na łyżeczce już tak od 3ciego miesiąca i ładnie papusia, nawet nie rozkminilam że to dobry wstęp do jedzenia :D
To my od skończonego pierwszego miesiąca, na początku było ciężko, bo się strasznie wiercila, ale teraz jak widzi ze idę z lyzczeczka, to sama już ładnie buźkę otwiera ☺

Ja przestałam się odzywać jeżeli chodzi o wychowanie dzieci przez inne osoby. Pewna osoba z rodziny od mojego, ma dzieciaczka z końcówki marca. Dziecko już dostalo lody na smoczku 🤦
O matko 😯 ja 2 tygodnie temu byłam na grillu i była tam też kobitka z 5.5 miesięcznym synkiem. I mówi do niego "dam ci zaraz bułeczkę". Myślę sobie, ze chyba trochę wcześnie na takie rzeczy ale ok, przecież to jej dziecko. Ja patrze, a ona zamiast bułeczki, to mu bagietke czosnkowa z grilla dała 😲 można?! 🤣

A słuchajcie, taki temat do poruszenia. Siostry znajoma ma synka z początku marca, zakłada mu niedrapki i albo dłonie w rękawy zawija. Żeby się nie podrapał. I tak myślę, ile taka przesadna troska może przynieść złego zamiast dobrego?
Po to się obcina paznokcie 🤔🤔🤔 myślałam że niedrapki są tylko do szpitala bo tam lepiej nie obcinac paznokci i lepiej żeby się dziecko nie podrapało ze względu na możliwość zakażenia szpitalnego. Ja w sumie w ogóle nie używałam niedrapek, ale moje dziecko pewnie i tak mialo za małe rączki i by my spadały 🙈

O matko 😯 ja 2 tygodnie temu byłam na grillu i była tam też kobitka z 5.5 miesięcznym synkiem. I mówi do niego "dam ci zaraz bułeczkę". Myślę sobie, ze chyba trochę wcześnie na takie rzeczy ale ok, przecież to jej dziecko. Ja patrze, a ona zamiast bułeczki, to mu bagietke czosnkowa z grilla dała 😲 można?! 🤣
🤣🤣🤣🤣 Kisne, chyba bym się popłakała że śmiechu

Po to się obcina paznokcie 🤔🤔🤔 myślałam że niedrapki są tylko do szpitala bo tam lepiej nie obcinac paznokci i lepiej żeby się dziecko nie podrapało ze względu na możliwość zakażenia szpitalnego. Ja w sumie w ogóle nie używałam niedrapek, ale moje dziecko pewnie i tak mialo za małe rączki i by my spadały 🙈
No nam mowili zeby tak 2 tygodnie nie obcinać paznokci. Drapała się do krwi ale przezyla 😀

reklama
No nam mowili zeby tak 2 tygodnie nie obcinać paznokci. Drapała się do krwi ale przezyla 😀
My 10 dni w szpitalu byliśmy, więc też jakoś po 2 tygodniach dopiero miał obcięte, jak nie nawet dłużej bo pamiętam że to było po pierwszej wizycie babci to chyba jakoś 3 tygodnie po porodzie :D trochę podrapany był, ale nie jakoś ekstremalnie

Do góry