reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja to wolę jak dzieci przyjda w nocy ewentualnie 😀 nie wyobrażam sobie też spac bez męża. Sasiadka juz nie śpi z mezem od 5 lat, ona z jednym dzieckiem a on z drugim. Ja bym tak nie mogła 😀
my śpimy wszyscy 200/220 łóżko jest miejsce 😂
a moja koleżanka śpi czasem nadal chłopak 8 lat i nie widzi w tym nic złego 🤨
od dwóch lat po rozwodzie zdradzał ją

reklama
Myślałam że to pomoże jakoś ustabilizować dzien i rozkminic kiedy drzemki ITp 😂😂😂 niestety mój syn jest nieprzewidywalny i w sumie nie ma to większego sensu... Tylko nie wiem czy będę w stanie rozkminic kiedy ostatnio jadł i z której piersi 🙈
Moja też była nieprzewidywalna, ale ostatnio jest tak, że ma 2-2,5h aktywności i potem drzemkę 40 minut. No chyba, że coś szczególnego się dzieje, to wtedy nie śpi dłużej.

Ojejku tak to nie. Ja nie wyobrażam sobie wywalić faceta z łóżka bo to jednak jakoś zaburza mi intymność i bliskość. Dlatego staram się jak najmniej młodego do łóżka brać, ale czasami rano lubimy się wszyscy poprzytulac :D zobaczę jak będzie ze spaniem... Jak zacznie w miarę noce przesypiać z 1 pobudka na przykład to może nam się uda go przetransportować do jego pokoiku. Jeśli go zrobimy bo nawet gładzi tam nie ma na razie
A ile Ci śpi najdłużej?
nam śpi najdłużej od 23 do 5.30 no bardziej to ja go budzę o tej 5.30 żeby zjadł bo potem śpi do 8.30 z nami albo na spacerze zależy od pogody.
i chyba ta najdłuższa drzemkę będę go odnosić ale to ok 9 ms
też to się zastanawiam jakie łóżeczko wstawić zamiast dostawki 🤔

Ojejku tak to nie. Ja nie wyobrażam sobie wywalić faceta z łóżka bo to jednak jakoś zaburza mi intymność i bliskość. Dlatego staram się jak najmniej młodego do łóżka brać, ale czasami rano lubimy się wszyscy poprzytulac :D zobaczę jak będzie ze spaniem... Jak zacznie w miarę noce przesypiać z 1 pobudka na przykład to może nam się uda go przetransportować do jego pokoiku. Jeśli go zrobimy bo nawet gładzi tam nie ma na razie
Ja tam dobrym wzorem nie jestem 😂 tez corka się wkrada do nas 😂ogolnie lubię z nia spac 😀 ale śpimy wtedy wszyscy razem, meza nie wygnam😂

A ile Ci śpi najdłużej?
nam śpi najdłużej od 23 do 5.30 no bardziej to ja go budzę o tej 5.30 żeby zjadł bo potem śpi do 8.30 z nami albo na spacerze zależy od pogody.
i chyba ta najdłuższa drzemkę będę go odnosić ale to ok 9 ms
też to się zastanawiam jakie łóżeczko wstawić zamiast dostawki 🤔
Ja chce zeby w dostawce spala póki nie usiądzie, czyli pewnie koło 8, 9 msc. Wazyc będzie więcej ale trudno 😂 a tak to mam nad jeziorem biale lozeczko i poprostu zwioze je do domku 😀 bo tu mam 2 łóżeczka

Ja chce zeby w dostawce spala póki nie usiądzie, czyli pewnie koło 8, 9 msc. Wazyc będzie więcej ale trudno 😂 a tak to mam nad jeziorem biale lozeczko i poprostu zwioze je do domku 😀 bo tu mam 2 łóżeczka
hmm 🤔 pomyślę może mój wcześniak tyle nie urośnie 14.07 go ważyliśmy to było 6,88 kg może a już 5 ms 😎

A ja nie używałam wcale żadnej apki.
Dojechaliscie bezpiecznie? 😚 ile godzin drogi Wam wyszło?
Dojexhalismy w srodę w poludnie. W poniedziałek 300km, we wtorek 900 i zdecydiwalismy, ze spimy w hotelu, bo i mala i my musimy odpocząć, no i w srodę ostatnie 330km. Nie wiem ile godzin, nie pamiętam dokładnie, o której zatrzymalisly się w poniedziałek..., ale podróż super. Mała w cudownym nastroju powitała wzruszonych dziadków, potem.ciocię i siostry cioteczne, i dwa pieski, które z nimi przyjechały, no uroczo było i jest 🥰. Wszystkich rozkochała w sobie, nikogo się nie boi, byleby tylko brali ją na ręce i jest cała ich🥰😍. Niestety moja schorowana mama, ma z tym problem, bo dzidzia jest już za.ciężka i widzę jak jej strasznie przykro jest... Mała dużo spała w podróży, miałam nadzieję, że i teraz w ciągu dnia sobie pośpi, ale nie 5-20 min. i jest gotowa do zabawy😀.

reklama
Do góry