reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2024

nie wiem moim zdaniem jest sens żeby widzieć jak organizm sobie radzi po jakiejś dawce. Może nawet w kwestii czy wystarczy dieta czy trzeba włączyć insulinę :)
Hm no może ale dla stwierdzenia CC to w sumie nie ma znaczenia a insulinę się wdraża nie w zależności od wyników krzywej tylko gdy dieta nie wystarczy do uregulowania cukrów. Ja miałam przekroczenia tylko po posiłkach, na czczo zawsze miałam mało, czasem za mało 🙈

reklama
Hm no może ale dla stwierdzenia CC to w sumie nie ma znaczenia a insulinę się wdraża nie w zależności od wyników krzywej tylko gdy dieta nie wystarczy do uregulowania cukrów. Ja miałam przekroczenia tylko po posiłkach, na czczo zawsze miałam mało, czasem za mało 🙈
Zobaczymy, ja sobie teraz po posiłku zmierzyłam i mam ok. Zrobie w piątek to badanie i 6 lipca mam diabetologa, akurat babka jest też endo a do nich nie ma obecnie terminów 🙈

Ja miałam wywoływany dzień po terminie w cukrzycy🤷 na żelaznej byłam na badaniu i lekarz mówił żeby czekać do terminu mówię no ok. A później w terminie już moja gin mnie wysłała do szpitala się położyć to na żelaznej nie było miejsc to na inflanckiej mnie przyjęli i tam ordynator był wściekły bo powinnam urodzić ok 2 tyg temu 🤷

oj wiem, bo to takie głupie że trzeba się upominać o pierwszeństwo i nawet czasem kłócić

No dokładnie. Trudno sproboje, kartke mam ze sobą z usg i dowodem ze jestem w ciąży bo karty brak zobaczymy co z tego bedzie. Na drzwiach jest napisane, ze kobiety w ciąży mają pierszsntwo no sproboje w pysk mi nie dadzą 😃 haha juz nawet myślę, jak to powiem tym ludziom 😞

Zobaczymy, ja sobie teraz po posiłku zmierzyłam i mam ok. Zrobie w piątek to badanie i 6 lipca mam diabetologa, akurat babka jest też endo a do nich nie ma obecnie terminów 🙈
Ej ale to super się składa, 2w1 ❤️ oby reszta wynikow wyszła spoko 💪 a miałas wcześniej problem z cukrami ?

reklama
Do góry