karolina77
mamy lutowe'07 Zadomowiona(y)
Ja tez bylam badana na kazdej wizycie (do tej pory).:-)
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
moja w 38 tygodniu ma 2900 wiec wydaje mi sie ze gdyby twojej malutkiej dac jeszcze 2 tygodnie to bedzie taka jak moja
dzieci teraz rodza sie bardzo rozne wagowo (obacz na styczniowki czy grudniowki, tak w listach dziciaczkow podaja wage urodzeniowa) a medycyna jest tak do przodu ze naprawde nie ma sie co matwic

Tam gdzie ja rodzę uważają dzieciątko które skończylo 36t za donoszone, a nie wcześniaka
A do prawidłowej a nie niskiej masy Twojej dzidzi brakuje tylko około pół kg (o ile nie urosła ostatnio!!!), prawdopodobnie jeśli dzieciątko jest w dobrej kondycji po urodzeniu i nie ma problemu z oddychaniem, to nawet nie musi iść do inkubatorka.
Pytałam ostatnio lekarza i powiedział, że przez ostatnie 4 tygodnie dziecko przybiera na wadze około 1kg czyli ćwierć kilo na tydzień.

czyli w moim przypadku w dniu badania mogło równie dobrze ważyć 2kg jaki i 4kg. więc wszystko okaże sie po porodzie jak już faktycznie zważą maleństwo :-)