Ojej, Stanki, to przykra sytuacja. Masz dobre serce, że zdecydowałaś się pomóc. A dla chłopaka też uznanie - że nie oddał dziecka i sam je wychowuje.
Na naszym BB są też fora dla samotnych ojców, jak ma chłopak dostęp do Internetu to mu powiedz o BB, tu zawsze znajdzie wsparcie psychiczne i pomoc w pielęgnacji maluszka. Pomyślcie, kobiety mają większą intuicję jeśli chodzi o opiekę na dzieckiem, a i tak ile ważnych rzeczy każda z nas się tu dowiedziała.
Nuśka, te twarde zmiany to właśnie stan zapalny. Nie zejdze to tak natychmiast, ale musisz cały czas dbać o regularne opróżnianie piersi i koniecznie rozgrzewaj pierś przed każdym opróżnianiem, bo dzięki temu więcej Ci mleka z piersi zejdzie.
Pewnie mała zaczęła CI ostatnio mniej jeść? Chociaż słyszałam, że od uderzenia w pierś też się takie sytuacje mogą zdarzyć. Oliwka teraz mniej je i boję się tego zapalenia jak diabli. Współczuję Ci, bo wiem jaki to jest ból. Jak nie masz gorączki to spróbuj z tą kapustą, tylko najpiew trzeba liścia schłodzić w lodówce a przed przyłożeniem rozbić go np tłuczkiem do mięsa, bo to sok ma właściwości zciągające. Tylko nie zapomnij o ponownym rozgrzaniu przed kolejnym karmieniem. No i nie wiem jakie masz przerwy między posiłkami, lekarz mi mówił, ze pierś najlepiej w takim wypadku opróżniac co 2 godziny, w nocy też.