reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

A Juleczka nie ssie tej piersi?moze podawaj jej te piers teraz a z drugiej sciagaj.Sa sposoby:cieply prysznic,kapusta...Najlepiej jednak piers oprozni dzieciatko:tak:

reklama
Nuśka, przed karmieniem rozgrzej pierś prysznicem lub termoforem i daj małej wszystko zciągnąć, jak najczęściej niech pierś opróżnia, częsciej niż zdrową. A jak pojawi się gorączka to do lekarza po antybiotyk, dadzą bezpieczny dla małej. Między karmieniami przykłada się zgnieciony liść kapusty, ale mi nigdy to nie pomogło.
Na 4 razy zapalenia piersi u mnie 2 razy skończyły się antybiotykiem.

nuśka, bardzo mi przykro z powodu śmierci babci...
U nas w rodzinie ten zabobon sie nie sprawdza, a dużo dzieci się ostatnio porodziło.
Za to 2 miesiące po narodzinach Tosi zmarła nasza koleżanka. w moim wieku, czyli miała 26 lat. Tragedia!!!

Joasiek, Wszystkiego najlepszego dla Milenki !!!!

Buziaki dla:
- Milenki
- Ali
-Andrzejka
z okazji ukończenia 4 miesiączków!!!

Oczywiscie sie tez dokładamy do zyczen:-D:-D:tak::-D

Ja nie wiem juz co mam robic z ta piersia:no:calyczas podaje ja malej, stosowalam cieple oklady prysznic i nic nie dziala, a goraczki nie mam na razie.....ta piers jest oprozniana ale tak jakby nie do konca ...caly dol piersi mam twardy i taki w grudki:crazy::sorry2:jakby mi sie cos zatkalo....tyle czasu nie milam problemu z piersiami a teraz sie zaczelo:angry:...:-(:-(:-(

wiecie bylam wczoraj z mężem na zakupach w auchanie i juz zmierzamy do kasy, przechodzimy obok dzialu z ciuszkami dla dzieciaczkow i zaczepiaja mnie dwie starsze panie i pytają jakie śpioszki kupic dla 2 miesiecznego chlopca??Myślalam że jakaś babcia pyta co kupic dla wnuczka, lub prawnuczka, ale ona mi mówi że ma sąsiada ktoremu urodzil sie synek(młody chłopak) a dziewczyna zmarła:sick:dosłownie masakra!!!!!!Ja łez nie moglam powstrzymac-szok, do tej pory jestem w szoku!! Kobieta dodała że bieda tam w domu i ona chce kupic spiochy bo maleństwo idzie jutro do lekarza. Mój mąż czekal juz przy kasie mowię mu o tym a on to weż adres od nich damy po naszym jakieś ubranka itp no i tak zrobilam. Pojade tam zobaczę sytuacje i bedę chciala pomoc temu chlopakowi- rany wyobrazacie sobie sam chlopak z malenstwem.
Napisze Wam jak było jak odwiedze tego chlopaka.

Ojej, Stanki, to przykra sytuacja. Masz dobre serce, że zdecydowałaś się pomóc. A dla chłopaka też uznanie - że nie oddał dziecka i sam je wychowuje.
Na naszym BB są też fora dla samotnych ojców, jak ma chłopak dostęp do Internetu to mu powiedz o BB, tu zawsze znajdzie wsparcie psychiczne i pomoc w pielęgnacji maluszka. Pomyślcie, kobiety mają większą intuicję jeśli chodzi o opiekę na dzieckiem, a i tak ile ważnych rzeczy każda z nas się tu dowiedziała.

Nuśka, te twarde zmiany to właśnie stan zapalny. Nie zejdze to tak natychmiast, ale musisz cały czas dbać o regularne opróżnianie piersi i koniecznie rozgrzewaj pierś przed każdym opróżnianiem, bo dzięki temu więcej Ci mleka z piersi zejdzie.
Pewnie mała zaczęła CI ostatnio mniej jeść? Chociaż słyszałam, że od uderzenia w pierś też się takie sytuacje mogą zdarzyć. Oliwka teraz mniej je i boję się tego zapalenia jak diabli. Współczuję Ci, bo wiem jaki to jest ból. Jak nie masz gorączki to spróbuj z tą kapustą, tylko najpiew trzeba liścia schłodzić w lodówce a przed przyłożeniem rozbić go np tłuczkiem do mięsa, bo to sok ma właściwości zciągające. Tylko nie zapomnij o ponownym rozgrzaniu przed kolejnym karmieniem. No i nie wiem jakie masz przerwy między posiłkami, lekarz mi mówił, ze pierś najlepiej w takim wypadku opróżniac co 2 godziny, w nocy też.

reklama
Moze przed karmieniem troche sciagnij lakatatorem,to potem sie ulci uda wyssac te złogi?Mi raz sie zaczelo robic zapalenie i strasznie nieprzyjemne uczucie miec takie kamienie w piersi.Mi maly wszytko wyssal jednak.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry