reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutówka u lekarza

reklama
ja też mam miękką i krótką szyjkę ale na ostatniej wizycie 2,5 tygodnia temu była jeszcze zamknięta, teraz pewnie i to się zmieniło - dowiem się w poniedziałek

z Izą miałam 2 centymetry rozwarcia 2-go marca a mała postanowiła się urodzić 28-go tak wiec prawie 4 tygodnie później, a czop zaczął mi odchodzić cztery dni rzed porodem

No u mnie też jak byłam 17 stycznia na badaniach, pani doktor powiedziała,że sobie jeszcze poczekam...bo szyjka trzyma i twarda...:wściekła/y::wściekła/y:a ja liczyłam,ze urodzę wczesniej...
Wczoraj gdzieś przeczytałam,ze teraz wszystkie ciąze są bardzo dobrze prowadzone, zdrowe i nawitaminizowane i dzieci nie chca rodzić się za wczesnie a do tego są duuuże....Jakbym wiedziała, to bym tak wczesniej nie uważała na siebie...ale bądz tu mądrym....i jak zaryzykowac życie maluszka?? gdy mówią leż to leżysz :tak::tak::tak:

A męza coś nie mogę przekonać do igraszek, chyba się boi o małego...niby rozumie, żę nic mu nie zrobi, a jednak ma jakieś opory...może mu się nie podobam taka grubasna:-D:-D:laugh2: To byłoby straszne :szok:

Sporo facetów, zwłaszcza młodych, ma opory, coś tam tkwi w ich świadomości, że mogą zrobic dziecku krzywdę.

Ja na szczęście mojego nie muszę namawiac, bo ochota na razie jest, a 6 tygodni postu w połogu to i tak bedzie dużo ;-)

ja mojego to siłą muszę odpychać bo mu się coś marzy a nie wolno ;-)
może w poniedziałek lekarz wyda pozwolenie na małe co nieco - ale by się chłopina ucieszył ...

moj tuz przed 30 to chyba mlody i fakt chwilowe opory mial, ale podzielil sie ze mna, wszystko mu wytlumaczylam (ze miedzy nim, a glowka dziecka jest jeszcze szyjka macicy:-D ) i wszystko wrocilo do normy i to takiej z poczatkow naszego zwiazku. tylko wczoraj nie chcial sie kochac bo sie martwil ze po tej "ingerencji" pani doktor nic przyjemnego z tego dla mnie nie wyjdzie. i mial racje:tak: ale dzis wracamy do pracy nad szyjka:-D

lil kate tak mnie troszkę ciekawi w takim razie, czy między toba a twoim męzem jest taka róznica wieku, czy ty studia później zaczęłaś? Bo pisałaś bodajże,ze jsteś na trzecim czy czwartym roku.. ;-);-)

mysia23, ja jestem mlodziutka i studiuje zgodnie z planem (1 rok SUM). a roznica wieku miedzy nami to prawie 6 lat:tak: choc w psychice tej roznicy nie ma wogole, a czasem nawet mam wrazenie ze to ja jestem bardziej dojrzala niz on;-)

lil kate to tak jak u mnie..co prawda mąż starszy o 3,5 roku, ale rozumek to jak u kurczaczka....czasami mam wrażenie,ze powinien jeszcze chodzić do podstawówki :-D:laugh2::-D

reklama
lil kate a co to jest SUM? :happy:

Ja bym chętnie sobie teraz, jak już minęło zagrożenie, poszalała ale jakaś mała infekcja mi się wdała i globulki muszę stosować no więc odpada.. koniec leczenia za 1,5 tygodnia, więc nie wiem czy jeszcze zdążymy przed długim postem :baffled: Buuuuuuuuu...

Do góry