reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutówka u lekarza

Joasiek, SUM to Studia Uzupelniajace Magisterskie (moj kierunek to 3+2 wiec podczas najwiekszych mdlosci pisalam i bronilam licencjat:baffled: )

a z tym seksikiem to pomimo globulek mozna, tylko trzeba z garniturkiem. i lepiej troszke sie pokochac terqz bo potem te 6 tygodni to naprawde dlugo:-(

reklama
to jeszcze Wam powiem że to niekoniecznie będzie 6 tygodni, czasem niestety znacznie się to przedłuża :baffled:
my co prawda próbowaliśmy ale taką miałam psychiczną blokadę i bałam się bólu że jak przychodził co do czego to rzeczywiście bolało i się cała spinałam :zawstydzona/y: i wtedy nici z przyjemności :no: :no: :no:
w dodatku panicznie bałam się że zajdę w ciążę :eek:

któregoś razu wzięłam się na sposób i żeby się rozluźnić zaraz po nakarmieniu i uśpieniu małej wypilam sobie szampana (dość dużo :zawstydzona/y: ) no i jakoś poszło :cool2: ale na dobre unormowało się dopiero po pół roku od porodu

mam nadzieję że teraz będzie lepiej i że u Was jakoś łagodniej to przejdzie :tak:

No niestety to też się zdarza i chyba wcale nie tak rzadko :dry:

Ale dla odmiany na pocieszenie powiem Wam że moja kuzynka po porodzie zachwycała się, że tak ją dobrze pozszywali że w przeciwieństwie do tego co było wcześniej, teraz po porodzie orgazm ma za każdym razem :-D

Ja przy tej wizycie na którą się idzie do gina po 6 tyg od razu proszę o Cerazette, pigułki brałam przez wiele lat i dalej zamierzam.. po co się stresować :happy:

Ja też tak miałam zamiar zrobic Joasiek, ale moja ginekolog mi powiedziała, ubiegając moje zamiary, że mi nie zapisze antykoncepcji hormonalnej :wściekła/y: bo mam żylaki. Mimo wszystko uderzę do niej, może się zlituje, bo sama się przekonałam, że zaraz po ciąży zachodzi się w nową bardzo łatwo. Nie chcę brac za długo tabletek, ale chociaż przez okres karmienia i trochę po, żeby się cykle unormowały. Ja po urodzeniu pierwszego dziecka bardzo szybko dostałam miesiączkę, bo po 4 tygodniach, pomimo, że karmiłam (ale też i dokarmiałam). I to była moja jedyna miesiączka, odrazu zaszłam w ciążę znowu, bo wydawało nam się, że zaraz po miesiączce nie zajdę. W trzecią ciążę zaszłam trochę później, ale zaraz po niej stwierdziłam, że juz nigdy naturalnych metod zapobiegania ciąży! No i łykałam tabletki przez kilkanascie lat, aż zachciało nam się czwartego dziecka. I wtedy się okazało, że w ciążę wcale tak łatwo nie jest mi zajsc, jak kiedyś. Ale po dwóch latach się udało :tak:

mój gin jest przeciwnikiem cerazette. mówi że nie mógłby przepisywać ich z czystym sumieniem dopóki nie będzie badań dzieci, których matki zażywały te tabletki... w sumie może i ma rację, nie wiem... ja dopóki będę karmić nie zamierzam więc faszerować się hormonami ale później pewnie tak, nawet mam jeszcze 2 opakowania tabletek które odstawiłam gdy zdecydowaliśmy się na drugiego maluszka

nic to pomęczymy się z gumkami jakiś czas :baffled:

a ja juz ustalilam z moja pania doktor ze na tej wizycie po 6 tygodniach od porodu umawiamy sie na zalozenie wkladki domacicznej ale tej bez hormonow. bo tabletek nie mam juz ochoty brac a dzidzi nastepnej tez nie planujemy:nerd:

Mój mąż też jakoś ostatnio wystopował z igraszkami, a ja jakos tak nie naciskam, bo jest mi strasznie z tym brzuchem niewygodnie:baffled: Ale teraz jak juz 38 tydzien trwa mam zamiar troche powalczyć, bo u mnie też wszystko narazie pozamykane, a nie chciałabym przenosić ciąży. Nie wiem tylko co mój Tomasz na to, ale myślę, że się ucieszy bo tez już mysli o tych 6 tyg.;-) Ostatnio przyszedł z pracy i oznajmnił( pewnie douczony wcześniej przez swoje doświadczone koleżanki z pracy:-) ), że jak będę szła na wizytę kontrolną po połogu, to może powinnam pomyslec własnie o wkładce domacicznej.
My druga dzidzię chcemy, ale nie tak szybko...Może tak za 5 lat...:confused:

reklama
my generalnie tez nie chcemy poprzestac na jednym dziecku, ale na nastepne nie zdecyduje sie na pewno wczesniej niz za jakies 7 lat:nerd:

wiec mi sie wydaje ze wkladka domacicczna jest w tej sytuacji rozwiazaniem najwygodniejszym:tak:

Do góry