reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutówka u lekarza

Hmm, widzę że tym naszym synkom nie spieszy się przywitac z mamusiami i tatusiami:)ja termin mam na 25 a do lekarza idę 21, zobaczymy co z tego wyniknie. Najbardziej boje sie przenoszenia i wywolywania porodu:eek:

reklama
A ja idę na kroplówę jutro raniutko i bardzo się boję, że mnie nie sieknie i że wrócę z brzucholem do domu :-D :laugh2: :-D
Ja nie chcę!!!!!!!!!!!
Oszaleję chyba jak mi każą jeszcze czekać, nogi mnie już tak napier%$^%*& od tego ciężąru że ledwo chodzę (+25kg od początku ciąży) o kręgosłupie nie mówiąc.. brzuch się nie obniżył ani trochę i ledwo już dyszę :dry: Mam totalnie dosyć i jestem gotowa męczyć się choćby całą dobę, byle tylko zobaczyć już swoje maleństwo :tak:

Joasiek jak ja ci zazdroszczę,że idziesz jutro rano do szpitala,może szybciutko zobaczysz swoja kruszynkę,tego ci życzę:-) .ja jestem drugi dzien po terminie i nic:wściekła/y: .czuję się wyśmienicie,dzidzia za bardzo mi nie ciąży bo przytylam tylko 10 kg...z tego co czytam,to prawie wszystkie idziecie do szpitala w okolicach dnia porodu,a ja???ile będą mnie tak trzymać???ja nawet nie wiem ile moja dzidzia waży,bo ostatnie usg mialam w 30 tyg.aha,czy to normalne,że mała znów zaczęła się wiercić jak szalona?ona przez całą ciążę była ruchliwa,ale w 40 tyg trochę się wyciszyła i myślałam ,że przygotowuje sie do wyjścia...:no:

Ja tez nie mam pojecia ile moj synus bedzie wazyl,bo usg mialam w 22 tygodniu:szok: .Lekarz powiedzial,ze potem nie trzeba robic ...:baffled:
Mam planowa cesarke na 26 i mam nadzieje,ze donosze:szok: .

JOASIEK raz jeszcze zycze szybkiego i bezbolesnego rozdwajania!!!! Na pewno tym razem wrocisz z Dzieciatkiem do domu!!!
powodzenia!!!!!!!!!!

tycia zycze donoszenia!!!!!!!!!!

bibinka mi tez mowili o wywolywaniu dopiero za 10 lub 14 dni po terminie, a Dzidzia sie spiela i wyszla dzien po terminie, Ty jestes dwa,ale w kazdej chwili i Twoj Dzidzius moze zdecydowac ze to juz czas!! Powodzonka!!!

jeny jakie wy jesteście optymistycznie nastawione a ja po nocach myślę czy jestem gotowa cZy dobrze robie z tą kroplwka?? Najchetniej to bym ryczała ze strachu. wiem że jak nie uda sie tym razem to musze zostac w szpitalu nigdy nie lezalam w szpitalu nawet nigdy kroplówki nie miałam.
Te wszystkie nowości mnie przerastają.:szok: :szok:

Muszę sie wybrac do mojej ginekolog..niby pierwsza wizyta dopiero po 6 tyg., ale boli mnie brzuch nad szwem i mam takie bólne zgrubienie nad nim.Zamias boleć mniej to boli coraz bardziej, mimo,ze szew z zewnątrz ładnie sie zagoił i nie było z nim problemu ...niepokoi mnie to i wole skonsultować zanim bedzie coś nie tak:zawstydzona/y:

To faktycznie Mysia się wybierz szybciej, lepiej niech to lekarz obejrzy.
A mnie na wizytę do ginekologa zarejestrowano dopiero na 12 kwietnia :szok: wcześniejsze terminy zajęte. Panie w poradni K powiedziały mi, ze jak się nic ne dzieje to moge spokojnie przyjsc tak późno, ale aż to bedzie 2,5 miesiąca po urodzeniu dziecka.

mysia23, ja też mam zgrubienie nad szwem i boli mnie to tak jak siniak. ale rana wygląda dobrze. wydaje mi się- i moja mama tak mnie tez uspokoiła- że jeszcze wewnątrz się wszystko goi i dlatego mam takie odczucia.
a jeszcze brdziej mnie boli jak dłużej pochodzę albo cos dzwigam-chociaż staram sie oszczędzać.
Tak więc myslę, że nie ma co panikować, ale jak masz możliwośc to dla własnego spokoju wybierz sie do gin.-stres nie wpływa dobrze na dziecko.

reklama
martula dokladnie taki bol czuje,tym bardziej gdy duzo siedze i jestem zgieta...a ranka wyglada b.dobrze...tez tak sobie tlumacze,ze w srodeczku sie goi...ale jakos wole to sprawdzic...mama tez mi mowi,ze to raczej normalne, w koncu dopiero 2tyg.minelo...:baffled::baffled:

Do góry