reklama

Maj 2011

Mnie po usunięciu ósemki nic nie bolało troszkę rwało tylko ale nawet apapu nie wzięłam:tak: Fakt paleta antybiotyków jest szeroka, ale może faktycznie nie ma zamiennika? Choć dziwne się to wydaje:sorry: Może Joluś do innego dentysty się udaj hmm?

Młoda niezły chwyt zastosowałas;-)

reklama
Kurde to mi teraz namotałyście w głowie...
Hope
a ketonal to nam p[o porodzie dawali :confused2:

Agacio
ja po rwaniu 8mki w trzy dni zjadłam opakowanie ketonalu, a ogólnie tydzień miałam wycięty z życiorysu , a teraz to będzie wydłubywanie zęba z kości więc ... boję się nawet myśleć!

Młoda ładnie tak dziecia w konia robić :-p

A to pewnie dlatego Cię tak boli później bo mi wyszedł raz dwa:tak: Kurcze nie wiem jakie po cc dają prochy (np mnie) ale obiło mi się o uszy że i morfinę nawet a dzieci karmić każą:confused2:

Majowa ja podawałam i Lacidofil i Dicoflor (nie jednocześnie) raz z antybiotykiem a raz kazali mi dawać jak mała miała 3 miesiące i miała zaparcia (nie pomogło) teraz wysypywałam proszek na łyżeczkę i mała zjadała, a za pierwszym razem to do mleka herbatki czy wody dosypywałam, albo rozmieszywałam w odrobinie wody i strzykawką podawałam.
Jolek tak jak Hope pisze antybiotyków jest dużo, musisz iść do innego lekarza. No a tak wogóle to co on za antybiotyk chce ci dać że ponoć nie ma innego. Co do środków przeciwbólowych możesz brać paracetamol ibuprofen i codeinę bez przeszkód. No a im dłużej zwlekasz tym gorzej bo stan zapalny to nic ale przy zalapaleniu okostnej znieczulenie nie działa a rwanie na żywca to nic przyjemnego.
Młoda że ja na to nie wpadłam kurcze dzisiaj wypróbuję jak zadziała to chyba cię zaściskam na śmierć.:-p

Ostatnia edycja:
jolek ja miałam po porodzie, chyba w 2 mcu rwaną 8kę.
Dolną więc tą gorszą- bo się paprze dłużej.Jeden dzień pobrałam ketonal(po cc brałam też jakiś czas), a antybiotyk też mi mówiła dentystka,że jest taki dla karmiących,albo jest druga opcja jakiś 1 dniowy(to bym musiałą mleko odciągnąć na 24h).A poza tym jak mocno boli to się idzie do dentysty , on coś tam czyści i zakłada taki opatrunek co uśmierza natychmiast ból.

aniu <tulę> pamiętaj nigdy nie jest tak,że jesteś skazana na coś.A przyjaciółka? jaka to przyjaciółka jak jej teraz nie ma.A Twój mąż? taki brzydkie słowo mi się ciśnie na klawiaturę..To wykorzystywanie sytuacji- Ty jesteś z małym dzieckiem, więc bardziej zależna od niego niż przedtem.Więc teraz może sobie na wysztko pozwolić.
Wiesz, szkoda,żeby dziecko patrzyło na takiego ojca..bo szacunku do kobiet to go nikt w domu nie nauczył.

złych związków nie znam z praktyki,w domu też nie miałam na co popatrzeć

Ostatnia edycja:
Pierwszy dzień w pracy za mną:-)
Najważniejsze, że Zochna witała mnie okrzykami radości:-D:-D:-D, a powiem szczerze, że bałam się tego, o czym pisała Matusia - że się obrazi:eek:

aniu - nie wiem, co Ci poradzić, sama musisz rozeznać, czy zależy Ci na Was, czy to już koniec. Może warto zawalczyć? - ale tego musicie chcieć OBOJE...

Młoda- nieźle go nabrałaś:-D

Dobra, lecę do wanny i spać, bo nie wiem ile będzie mi dane dzisiaj pospać, a rankiem do pracy:baffled:

Kurcze moja siostra miała takie ósemki że musiała wszystkie na raz rwać chirurgicznie. Co prawda jej się nie wyszły tylko rosły pod skos w siódemki i wszystkie zęby zaczynały jej się krzywić i od dawna ją szczęka cały czas bolała, a dentystka nie wiedziała dlaczego aż w końcu zrobiła jej zdjęcie i jak te ósemki zobaczyła to kilku lekarzy przylatywało zdjęcie oglądać bo nie wierzyli że coś takiego jest możliwe. No a do tego ona ma wszystkie korzenie w zębach powrastane w szczękę.

reklama
brrrr jak czytam o tych akcjach z zębami to mi ciarki przechodzą....
Joluś- działaj coś kotek i nie męcz się dłużej , ja się nie znam popytaj dokładnie jeszcze raz dentystki :tak:
Młoda- to żeś syna przechytrzyła ;-) hihihi
Aniu- bardzo to przykre ... tulę Cię mocno kotek , ale nie bardzo rozumiem dlaczego rodzice Cię przyjmą tylko na jeden dzień?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry