reklama

Maj 2011

Najbardziej restrykcyjne są tu tanie linie, ale każda firma ma na swojej stronie informację do kiedy można lecieć. Ja mam w ogóle plan ubrać coś luźnego i nie rzucać się w oczy. Zaświadczenie będzie, ale po choinkę się stresować.

A poza tematem to dzisiaj takie małe święto - studniówka nam stuka :)

reklama
ja mam podobne wrażenia... tydzień za tygodniem leci mi jak szalony ;) dopiero co był poniedziałek a tu już piątek i weekend ;) a możnaby pomyśleć, że siedząc w domu czas leci wolniej...

Witam :-)

Czas leci nieubłaganie, zwłaszcza w domu ;-)

Odnośnie lotu, to zgadzam się z poprzednimi wypowiedziami, myślę, że sama też bym się wybrała. W najblizszym czasie nie mamy jednak takich planów, jedynie wypad nad morze na 1-szy weekend wiosny :-)

I ja się pochwalę moimi dolegliwościami, ostatnio mnie ciągle brzuch pobolewa, podejrzewam, że Mały jest już wysoko, ale dziś wypytam o to mego ginka.

A to w ogóle luz, ale jak się uda to zadzwoń i dopytaj czy nie widzi przeciwwskazań. Ja bym leciała w każdym razie :) Tak jak mówię, sam lot nie stanowi zagrożenia chyba że mdlejesz albo masz częste krwawienia z nosa. Głównie chodzi o to że linie boją się żebyś im nie urodziła na pokładzie.

a ja się nie zgodze ...niewskazane zą loty w 1 i 3 trymestrze ze względu na 1 poronienie
2 na przedwczesny poród spowodowanyt zmianą cisnienia podczas startu i lądowania..

oczywiście pewnie też się boją żeby na pokładzie nie urodzić.. wkońcu nie ma tam nawet odpowiedniego sprzętu alni osób które mogłyby być przy odbiorze porodu co również stanowi zagrożenie dla matki i dziecka ...

sylwia poczytaj tutaj:tak:
http://www.biomedical.pl/ciaza/latanie-samolotem-w-ciazy-1177.html

resztę nadrobię później bo jedziemy po wypłate i na zakupy :-p

dziewczyny, szybkie pytanko.
zdecydowalybyscie sie na lot samolotem w 30tyg?

mnie czekają i to dwa loty w 30 i 33 tygodniu a lekarz powiedział że jak tak dalej będę dobrze znosiła ciążę to nie widzi żadnych przeciwskazań tylko żebym upomniała się na następnej wizycie o pisemną zgodę dla linii lotniczych

reklama
dziewczyny, szybkie pytanko.
zdecydowalybyscie sie na lot samolotem w 30tyg?

Zależy na jak długiej trasie, ale dużo czytałam na temat lotów i podobno nie ma żadnego zagrożenia, no ale na długi lot bym się nie zdecydowała. Ale i tak w tak zaawansowanej ciąży musisz mieć zaświadczenie od lekarza że możesz lecieć, więc on ci najlepiej odpowie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry