reklama

Maj 2011

jeżdzenie bez pasów wydaje mi się nieodpowiedzialnością.
Mnie nic nie ciśnie na razie, a i sporo mam miejsca.
Slyszałam o poduszkach które się podkłada właśnie w ciąży i po operacjach powłok brzusznych pod pasy.No ale skoro mnie nie ciśnie nic , to chyba mi brzuch nie urośnie jeszcze raz tyle i nie będzie potrzeby kupowania dodatkowych gadzetów?
Styna, kup i zdaj relacje czy działa:)

reklama
hej
Dawno mnie było, kilka ostatnich stron przeleciałam i widzę, że jeakoś się trzymacie w tej ciąży

kamcia nie stresuj się. A co to w ogóle jest, że ostatnio tyle dziewczynek ma zrośnięte wargi sromowe? Kiedyś nie zwracano na to uwagi, czy co?

poziomki trzymam kciuki.
Ja juz od 5 tyg chodzę z pessarem, szyjka miękka, ale nie przepuszcza.
Poziomki, to jeszcze nie czas na nas... zaciskajmy nogi.

aa, mi założyli pessar z poprzedniej ciąży. Dobrze, że się zgodzili, bo wydatek spory.

sylviontko pewnie dlatego , ze teraz dużo różnych kremów z witaminami itp , a jak pisałam że ta wit E goi rany , u mnie była w chusteczkach więc jak mała miała lekko podrażnioną cipuszke i możliwe że zeszła jej błonka ochronna ze skóry to chusteczki które zawierały wit E zaczęły to samoistnie goić no i się skeliło jako "pęknięcie naskórka" to może być jedyna przyczyna bo innej nie widzę...
a kiedyś nie było kremów , sypali tyłek mąką ziemniaczaną albo niczym , albo zwykłą wazeliną i nie było z tym problemu

wogóle to zauważyłam wczoraj że jej się z jednej strony rozczepiło kawałek , ale ma czerwone i mi w nocy marudziła , i dziś cały dzień mizerna.. chyba ja boli:-( bo się łapie i płacze... najlepiej jej się biega bez pampka albo jak ją nosze i sie tuli... yhhh biedna mała... :-(mam nadzieję że jak najszybcie się tego pozbędziemy

a co do pasów zapinania to jest taka specjalna csłonka dla konbiet w ciąży
BeSafe ADAPTER DO PASÓW BEZPIECZEŃSTWA PAS WAWA (1451559630) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

moja kolezanka znów uzywała takiego tylko przedłuzacza, bo zwykły pas ją uciskał Przedłużenie pasów bezpieczeństwa 60cm (1371528776) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Co do pasów to mnie nic nie ciśnie i zawsze zapinam pasy, nawet jak mam kilka minut drogi. Moja ginka powiedziała, że nie wystawia żadnych zaświadczeń, że nie musi się jeździć w pasach jak się jest wysoko w ciąży. Miała na początku swojej kariery taką pacjentkę co jej dała takie zaświadczenienie i źle się to skończyło. Można sobie na tyle ponaciągać te pasy, co są w samochodzie i tak pod brzuch włożyć, że nic nie ciśnie i bezpiecznie jest.

Witam się i ja leniwie. Popijam herbatkę i mam lenia jak co niedzielę.

Wiecie, że ja dzisiaj pół nocy wybierałam kolor wózka we śnie... :-D A drugie pół angażowałam się osobiście w rehabilitację Kubicy :eek::eek::eek::-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry