• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2013 :):)

reklama
Nia no wlasnie nie szczepilam w Niemczech.Ale teraz jak wlasnego posta przeczytalam-tez bym tak zrozumiala ;-) Szczepilam w Polsce.Ale mialam kochana,zaufana lekarke pediatre i ona nie dopuszczala malej nawet z lekkim katarkiem.A o te rteciowe dopytywalam i dr tez mitlumaczyla,ze one teoretycznie nie maja prawa sie zdarzac...ale sie zdarzaja.Tu w Niemczech teraz tez zamierzam szczepic.Nic tam na sile ale te wszystkie zalecane,obowiazkowe czy pdstawowe-jak zwal tak zwal-zaliczymy.

Dziewczyny ja Wam napisze jak szuszara ale musze zaczekac az mi ja pdlacza.Mam nadzieje,ze bedzie sie zachowywac jak ta sasiadkowa.Bo slyszalam tez od kogos juz,ze gniota ubrania.Ale jak w sasiadkowej susze to musze tylko od razu po wyciagnieciu poskladac w kosteczke i wygladaja jak ze sznurka.Albo i lepiej :-) I u mojej ciotki tez ta sama zasada-strzepnac i poskladac zaraz przy wyciagnieciu.Wiec nie moge sie doczekac testu :-) Zawsze mam 2 tygodnie na rezygnacje...

Kartagina syn mojej znajomej teraz w styczniu kończy 3 lata i urodził się o czasie a mówi ... myślę, że mniej niż Twój syn. Tak, że myślę, że nie masz się czym martwić, a Twój mały prześcignie jeszcze rówieśników:-):-):-) trzymam za to &&&&

rany boskie dziewczyny :szok:jaka pradukcja:szok: ja nie nadążę czytać a co dopiero odpisywać

kartagina twoja historia naprawdę wzruszająca i postawa godna naśladowania. w poprzedniej pracy miałam dużo do czynienia z wcześniaczkami i ich rodzicami i taką miłość do chorego dziecka rzadko się oglądało. tym bardziej wielki szcunek:-)
A synek nadrobi zaległości tylko potrzeba czasu i cierpliwości:-) trz:-)ymam kciuki

Ale nastraszylyscie tymi szczepionkami:szok: ja osobiscie nie znam nikogo, kto by mial problemy po szczepionkach... Ale teraz to mam metlik w glowie:dry:

Kartagina - dzieci w tym wieku sa zdolne - napewno szybko nadrobi;)

Mam lenia dzis:dry:

Ostatnio wyczytalam, ze kobieta odczuwa tylko 10% ruchow malenstwa w brzuchu:szok: to te nasze dzieci ladnie musza tam wyczyniac;)

reklama
Kartagina a badnia sluchu nic nie wykazaly?Wielki szacunek i duzo sily i cierpliwosci Wam zycze.Dla pokrzepienia serc: Mialam kolege w szkole,ktory od najmlodszych lat z aparacikiem chodzil(a wiadomo,ze za jego wczesnych lat slimakowych nie bylo i zalozyli mu duuuzo pozniej).I swietnie sobie radzil w szkole i w zyciu prywatnym.Troszke znieksztalcal koncowki czasami w wyrazach.I mial lekkie problemy z jezykami obcymi.Poza tym nie dalo sie zauwazyc zeby sie czyms roznil.Z jezykami inni mieli duzo gorsze problemy ;-) I mial przesliczna dziewczyne!:-)

Walk ciag dalszy-mieso na ruszt,drogie panie!

Skurcze mi przeszly.Ale pije 2xmagnez dziennie.Nizej nie zejde.Jak bedzie trzeba to i 3 bede pic.A co tam :-)

A bol porodowy...hmmm...Moim zdaniem nie do opisania.Ale ja w skutek czulej opieki lekarsko-polozniczej lezalam ponad 2 godziny z dupa w gorze a glowa w dol na skurczach partych.Pozniej nie mialam sily rodzic i jak mnie zaczeli straszyc kleszczami(bosz...sredniowiecze normalnie!) dopiero sie udalo! Ale 2-3 dni pozniej juz sie tego bolu nie pamieta.Poza tym znam sporo dziewczyn,ktore sie w 2-3godziny uporaly:-) Wiec prawie nie zauwazyly zeby je cos bolalo :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry