reklama

Maj 2013 :):)

Cześć dziewczyny , ledwo żyje po nocy miałam wysoką gorączkę 39 C,teraz tez czuje ,że mam ,do tego wszystkiego mała nie chciała za bardzo spać biedny m cała noc latała raz do mnie raz do małej teraz pojechał do pracy , zobaczymy jak to będzie na razie mała śpi odsypia noc .
Boje się tylko żeby się nie zaraziła .
Witaj Ormianka , urodziłaś w dzień mojego terminu :) duży ten twój synek :)

reklama
Evi, to współczuję. Nawet nie wiem co Ci poradzić, bo ja nie pamiętam kiedy ostatnio poważniej chorowałam. W ciąży byłam przeziębiona i jak Filip miał ok. 4 miesiące też dopadło nas przeziębienie, ale poza tym to jakoś nic się mnie nie czepia. Wcześniej to Gripex i do łóżka, a teraz to nie wiem co można a co nie.

Witaj Ormianka. Widzę suwaczek już jest;)

A my oprócz spaniowych problemów mamy protest jedzeniwy. Fifi nie chce jeść. Nawet cycek go nie interesuje specjalnie. Wczoraj porządny posiłek zjadł dopiero o 24 i to przez sen. Dziś o 6 coś tam pociamkał, a kaszka go specjalnie nie interesowała.

ormianka witaj :) duzego masz chlopaka :)
wiolonczela slicznie napisane - Tobie tego samego zycze :)
evi26 zdrooowka. trzymaj sie kobietko. moim koszmarem jest wlasnie mysl, ze sie rozchoruje i nie bede miala sily zajac sie corka. na szczescie chwilowo wszystkie chorobska nas ominely.
no u nas problemy ze spaniem i jedzeniem to norma... chwilowo sie przestalam tym przejmowac.
filipiamama jak fajnie, ze masz taka pomoc :) tez chcialam kogos, ale trudno mi znalezc, bo wolalabym Polke, bo chce, zeby Olivka miala jak najwiecej kontaktu z jezykiem.
milego, udanego dnia wszystkim zycze :)
a gdzie Mdla zaginela... moze z Francji nie wrocilam, albo nie jest w stanie pisac po tych winach :D

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny.
U nas juz dziś ze spaniem ok ale buczandowo bez zmian.

Ormianka- mamy niemalże rówieśników datą i wagą :), My z 25go i na usg tez oceniali na ponad 4kg. Wyszło 3950 i tez cc :) natomiast teraz tez na pewno ponad 9. W środę mamy szczepienie. Też jestem ciekawa ile teraz przytył. Nie martw się podobno później dzieciaki mniej nabierają a 9kg to na zabidzonego nie wygląda ;) Gratuluję suwaczkowego sukcesu.

Kooska - luzik wskazany. Jakoś damy radę z tymi cyckoholikami.

Evi- Ty masz mała na mm nie? To mozesz ładować pół asortymentu aptecznego. Dzialaj, dzialaj bo pamiętam gorączkę (pierwsza od lat) przy zapaleniu piersi. Też myślałam, że nie dam rady mlodym sie zająć, ale po zbiciu paracetamolem bolało ale juz dało się żyć.

Filipiamamo - widziałaś zdjęcia? ? :)

Mdła, to raz. A Camel to dwa. Co tam w camelowym szpitalu?

Czesc dziewczyny i ja sie melduje z rana... choc pewnie dla niektorych z Was to juz srodek dnia; )
Evi zycze szybkiego powrotu do zdrowia... mam wrazenie ze dzieciaki wyczuwaja ze cos jest nie tak ... jak mnie zmogla grypa zoladkowa to Ptysiek w ogole nie chcial ze mna lezec tylko na macie i dzieki temu nic nie zlapal...
Milego dzionka zycze:)

Oby szybko przeszło wzięłam już 2 aspiryny i czuje się troszkę lepiej ,trochę słaba jestem ,ale dam rade kto jak nie ja ,facet pewnie by już umierała a my kobiety nawet z gorączką dajemy rade ,martwię się tylko o mała aby nie podłapała bo jeszcze tego by mi do szczęścia brakowało .
Filipiamamo - tak właśnie jest ,że prędzej biedny się z tobą podzieli niż ten co ma dużo nie raz się już o tym przekonałam ,mam tak koleżankę która sama nie ma a nigdy z pustą ręką do dziecka nie przyszła .
Moja mała chyba jest najmłodsza z wszystkich dzieciaczków na bb ,urodziła się 28 .

Kooska nam się z tą dziewczyną naprawdę udało. M. znalazł ogłoszenie, miała nam tylko chwilkę pomóc w sprzątaniu, umyć okna i tyle. U nas nie ma aż tyle, żeby miała przychodzić co tydzień, ale jakoś mi tak fajniej jak przychodzi. Poodkurza, pomyje mi łazienkę, a resztę czasu pobawi Filipa i ze mną pogada. I tak zostało. Dziewczyna ma podejście do dzieci więc może kiedyś, kto wie, i z Filipem będzie zostawać.

Ewcia pewnie, że widziałam;) Fajne;)

Hohoho ale ruch, kurde zaczęłam jak sw.mikołaj. Ewcia uśmiałam się, że mnie endorfiny trzymaja, oby jak najdłużej , też żre czekolade to może temu. :)
A co do cycoholików to kto wie , może w tym sęk.
Ormianka widzisz u Ciebie to tak jak u większości z nas, także tym bardziej witamy i pisz pisz.
Moje cudne dziecko spało dziś 11 godzin bez przerwy, a potem dospaliśmy do 8 jeszcze.
Prócz wspomnianych wyżej forumowiczek wywołuje jeszcze Elajar, co Ci zrobiły bliźniaki, że nie piszesz

W końcu dzieć mi usnął On też jest cyckoholikiem:-D( strasznie podoba mi sie to określenie), bardzo rzadko usypia bez... właśnie oglądałam jakiś program o babeczkach które karmią piersią kilkuletnie dzieci:confused: i raczej mnie to nie kręci więc muszę coś zacząć działać...
Dziewczyny czy Wy wszystkie wozicie dzieciaczki w spacerówkach już? a jak Je ubieracie? Boję się, że Ptysiek mi zmarznie i trzymam Go w gondoli ale coraz bardziej mi marudzi i chcę Go powoli przesadzić...

reklama
Cześć mamusie. Dawno mnie tu nie było, ale jakoś na nic mi czasu nie starcza. Jakieś absorbujące te moje pociechy ;-)
U nas bez zmian, w nocy kilka pobudek na cyca, zasypianie też z reguły przy cycusiu albo na rękach. Czytałam o waszej walce o samodzielne usypianie. Ja bym nie dała rady... Ale pocieszam się , że za parę lat to już nie będą matki do zasypiania potrzebowali :-) nawiasem mówiąc córka do dzis zasypia jak ktoś jest obok.... ZaraZ skoskończy 7 lat... Ja jednak jestem za rodzicielstwem bliskości i nie przeszkadza mi to.

Evi zdrówka !
Ormianka witaj !

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry