reklama

Maj 2013 :):)

Wiolon wiem co to rozpuszczenie..i moj chrzesniak ma wszystkie objawy, lacznie z tym ze jest bezczelny, wymusza, oszukuje, wszystko bieze bez pytania, grzebie w nieswoich rzeczach, przeszukuje szafki, nie słucha sie w ogole, szczegolnie na spacerach..mysle ze 5 letnie dziecko powinno miec takie podstawy wpojone..a jemu na wszystko pozwalaja i tylko go wyreczaja..mimo ze sam potrafi..

Ostatnia edycja:
reklama
Camel-czytam o twoim chrzesniaku...to tak jakbym czytala o moim przyszywanym bratanku (ale ten juz ma prawie 7 lat)...to jest bezstresowe wychowanie, bo jak to mowi moja bratowa "nie ma co zwracac uwagi dziecku"....wiec niech robi co chce..... masakra

Niestety rozmowa nie pomogla i Ania dalej wariuje....mam serdecznie dosc. Dzis mi znowu zrobila scene na podworku (na szczescie krótko), ale zapowiedzialam, ze jak to sie nie zmieni to podworko i inne dzieci bedzie oglądac z balkonu, bo z takim wrzaskunem to ja nigdzie chodzic nie zamierzam....Maluchy tez dają w kosc...no tak się biją........Przejdzie to kiedys?????????????????????????????? Czy ja wczesniej na prawde trafie do psychiatryka........

Robie zapasy na zime...truskawki juz zalatwione, teraz jagody, maliny, wisnie, ogórki sie zaczynaja....probuje ogarniac troche w ciągu dnia (o ile dzieci sie nie zabijają), a reszte dzialam gdy P. wraca z pracy.....

ach, w sobote mam kolejne 18-ste urodziny :)
najlepszym prezentem bylby dzien bez dzieci...ale ze mnie matka, co nie????????????????

Moj dzis padl jak kawka po zabawie z Kuba.... Przy butelce :-) juz nawet nie odwraca sie do cycka tylko czeka na butle...to dobry znak...

Jutro sprobujemy dnia bez cyca...tylko butla....zobaczym...z reszta dzis cyc oststni raz byl o 5 rano...

hej mamuśki :-) znowu nikogo nie ma?
JA dzis oddałam dzieciaki pod opieka babci..i mam zamiar wrócić do żywych...trochę mi smutno a zarazem cieszę się że doprowadzę siebie, bb, bloga, fb i instagrama do używalności społecznej...
muszę obmyślić plan na ogarnięcie wszystkiego łącznie z pracą do której wracam za 2 tyg. i zamierzam znowu wprowadzić diete i ćwiczenia bo znowy kg na +
Poza tym cycki daję się we znaki....jak zmniejszyć laktację..macie jakieś sposoby..od dziś chyba zacznę pić szławie...
młody chyba zapomniał o cyckach..w ogóle sie nie domaga jak ma butlle...
w nocy było bez..choć dwa razy ciamkał mm...ale na oduczanie nocnego tez się zmobilizuję..tylko nie chce mu od razu wszystkiego zabierac
wazne ze najpierw zapomnie o cycu...potem zaczniemy myśleć o reszcie...
musze chyba zacząć pić szałwie...bo mi cycki eksplodują
mimo iż zmniejszałam ostatnio karmienie to od 2 dni młody nie je całkowicie cyca i dziś troche dokuczają...
Pogoda u nas jakaś dziwna..ukrop okrutny ale widzę na horyzoncie czarną chmurę więc pewnie burza...stad ta duchota ze nie ma czym oddychac...miłego dnia mamuski...

Camel-oduczanie cycka idzie łatwiej niż myslalas :) Super.... A w nocy niedlugo pewnie przestanie jesc. U nas Tomek juz dawno zapomnial o nocnej butli, a Izie do dzisiaj sie zdarza pobudka w nocy na butle (choc troszke mleczka), ale juz bardzo rzadko :)

U nas dzien w miare niezły...dzieci spokojne, niemarudzace...nawet Ania dala matce odetchnąć....szkoda, ze tylko troszke. Po powrocie P. z pracy mialysmy zrobic zakupy...razem...ale przed wyjsciem wpadla w histerie i poszlam sama....jej wrzaski slyszalam z dalekaaaaaaaaaaaa.....

Oczywiscie rano piszczala tez, to ja sie tez poryczalam...na dodatek P. znowu jest przeciwko mnie i juz ja jestem be, a on jest cacy.... "chodz do taty, przytul sie, porozmawiamy"...a przeciez ja tylko wrzeszcze.... brak słów
Dlatego dzis podjelam decyzje, ze w sobote rano znikam na caly dzien...niech sobie radzą.....niech tatus zobaczy jak cudnie jest caly dzien walczyc z marudzacymi i histeryzujacymi dzieciakami.... juz go uprzedzilam, to zobaczylam niedowierzanie w oczach i cien strachu?
Samotne urodziny pewnie nie beda fajne, a moze????? Troche oddychnę....

No i duszno tez strasznie, i burza tez byla....na jutro tez tak zapowiadaja....

U nas bez burzy...rozeszla sie czarnosc....
Elajar..zafunduj sobie jakas kosmetyczke albo fryzjera...albo idz fo fajnej knajpki albo gdzies na babskie ploty...
Ja tez niedługo mam urodziny.... I chyba zrobie sobie podobny dzien...

Swietny macie pomysł na urodziny, całodzienna laba, już to widzę, ładnie sie ubrac rano, wymalowac, potem fryzjer, potem zakupy, prezent sobie zrobić, potem winko w jakiejś knajpce z klimatem i fajną muzyczką do tego książka do łapy, takze do dzieła Elajar życzę Ci takeigo dnia , ewentualnie zmodyfikowanego do Twoich upodobań.
Dziś Franuś wlazł rano do basenu z zimną wodą, zrywałam borówki i widziałam że idzie w tamta strone, wiec w połowie drogi ruszyłam, ale ten gamoń nauczył sie biegać i wpierdzielił sie do tej wody na czworakach i oczywiście zamoczył buzie, wyciągnęłam go od razu, rozebrałam , ściagnęłam swoją bluzkę, dobrze że miałam stanik i siedzieliśmy w słonku, mam nadzieje, że nie będzie chory

Ostatnia edycja:
No, ja mam za miesiąc urodziny. O Mamuśki, które to już, to mi się myśleć nie chce. Też bym sobie taki dzień zrobiła, ale nie bardzo wiem co wtedy miałabym robić i z kim. Samej tak się włóczyć, to trochę smutno.

A z moim dzieciem nie można nic zaplanować;) Jak zazwyczaj chodzi spać koło 12 to dziś już mi śpi. Wlazł na mnie i zasnął;) Plany miałam inne, ale teraz korzystam z okazji i gonię z obiadem;)

reklama
Hej mamy..co tu tak pusto....tak cicho...
Młody śpi..padł bo spał dziś może ze 30 minut...cycki nadal szaleja....powiedzcie ile to jeszcze sie zejdzie az sie unormuja???
Kupiliśmy dziś młodemu takie lekuchne sandałki reeboka bo przecena była..na piankowej podeszwie, tekstylne..fajne przewiewne...polecam...są i dziewczęce kolory i chłopięce..
My mamy takie
Dziecięce Sandały REEBOK WAVE GLIDER 69,99 zł ♄ [V59316]
ale są jeszcze niebieskie, wrzosowe i różowe..
Jaśko od razu je polubił..bo są lekkie i elastyczne...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry