reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

reklama
Oglądałam dziś w jednym lumpku piękne i tanie ubranka, ale nic nie kupiłam. Głównie dlatego, ze mam już chyba wszystko, a nie chcę tylu rzeczy, których nawet maluszkowi nie zdazę założyć. Choć gdyby się okazało, ze to jednak dziewczynka, to na pewno dokupię coś typowo dziewczęcego. Cudne rzeczy dla dziewuszek dziś oglądałam, ale na razie się wstrzymam :tak: Za to kupiłam 2 pary niedrapek jako prezent dla dwóch znajomych co też sa w ciąży :tak: Włoże im do kartek świątecznych.:-D
Jednak tak całkiem oprzeć się nie mogłam i kupiłam dla siebie (dla Dzidzia znaczy) takie mini skarpetko-buciczki. Słodkie są. Jutro wrzucę Wam zdjęcie, bo dziś już za ciemno dla mojego aparatu :-D

ja tydzień temu polowałam na tuniki w sklepach, niestety bez powodzenia (przyznam się, że nie przepadam za długim łażeniem po sklepach:-p-jestem krótkodystansowiec, szybko się męczę i zniechęcam, jak czegoś nie mogę znaleźć), tak więc kupiłam na allegro kilka bluzeczka ciążowych, takich bawełnianych; nie są może szczytem elegancji, ale są dobrej jakości, długie, rewelacyjnie się układają na figurze i posłużą na pewno do końca ciąży,
co akurat ważne, bo dotychczas naciągane moje bluzki i swetry coraz mniej się sprawdzają :szok: przy moim wielkim brzucholku :-D

dzisiaj doszły bluzeczki do mnie, przymierzyłam i są fajne, więc polecam (tego samego sprzedawcy); a to linki do bluzek, jakie kupiłam:
bluzka odcięta pod biustem

symetryczna bluzka-kimono
długa tunika
:-) a i jeszcze jedna bluzeczka (nie)używana? z aukcji allegro, ale jeszcze nie przyszła, czekam, była niedroga (30zł) a taka fajna, nietypowe rękawki, ładny materiał, ;-)więc się skusiłam:
allegro.jpg
tak więc na razie jestem egoistką i wydaję kasę na siebie :-p bo dla Maleństwa jeszcze nic nie kupiłam :-p ale ciągle mi się wydaje, że tyle miesięcy przed nami...

Ostatnia edycja:
Ja polecam jeszcze jedną rzecz dla przyszłej mamy
AVENT- silikonowe osłonki, 2szt, NOWE!!! (795977461) - Aukcje internetowe Allegro

Pewnie nie wszytskim pasują, ale mnie uratowały, bo strasznie mi popękały brodawki przy karmieniu. Ponieważ chciałam bardzo karmic naturalnei to nie zrezygnowałam - kuzynka mi sprawiła taki i sie super sprawdziły. Przez tydzień karmiła przez nie, piersi sie podgoiły no i mogłam dalej karmic bez problemu. Ale mój mały na początku ich nie chciał, bo zanim zassał i coś mu poleciało, to się juz złościł. Więc najpier je przykładałam i czekałam aż sie napełniom, a później mu dawałam cyca.

Lekarz mnie oczywiście opierdzielił, ze trzeba było wczesniej myślec i brodawki hartować, a nie teraz przez takie badziewia karmic, noo ale jak sie ma ciążę zagrożoną to akurat duzo sobie można. Piersi za badzo "macac" nie wolno, a co dopiero hartowac.

A te co moga, to polecam im teraz różne "ćwiczenia" na to. Na necie powiiny byc omówione
również polecam, mi też uratowały życie :tak: i też lekarze mnie opierdzielił. Wprawdzie najpierw z najgorszych ran wyleczyłam laktatorem a jak było już troche lepiej to używałam te nakładki.

moniazuber-ja texz kupiłam jakiś czas temu taką symetryczna tunikę-kimono ,a potem niesymetryczną. Są super, świetnie się noszą, super ukladają na figurze. Dobry zakup!:)

z butami to potwierdzam - uzywanych nie ma co kupowac, choc niby te peirwsze nie sa jakos bardzo zniszcozne ani "wyrobione" ale jednak po pierwsze ze wzgledow higienicznych nie chcialabym, no a przede wszystkim kazdy jednak inaczej chodzi i bucik sie wyrabia u kazdego inaczej.
Jasne ze mozna takei miekkie buto-paputki, ale do chodzenia lepiej kupic nowe (najlepiej Baretki, ale cen ypowalaja, wiec ja dla synka kupowalam inne). A tak w ogole to glownie synek chodzil mi po domu i nosil takie profilaktyczne (niby ortopedyczne)- nosi je do dzis i je lubi (tzn. trzecia pare ma obecnie):tak: Lekarka nam radzila takei kupic no i podczas drugiego dnia uzytkowania wreszcie zaczal samdozielnei chodzic (a mial jz u15 miesiecy tylko wczesniej byl leniwy :-p)

bucikow nie kupilam :) mialyscie raceje :)
czekam na reszte paczek a potem dokladnie wszystko przegladne i zamiast dalszego kupowania trzeba powoli poprac i poukladac :)
Szafa bedzie wypchana na maxa :)
Jak patrze tak na ciuszki mojej niuni to ma wiecej niz ja :-D

Ide jutro po pracy do fryzjera nareszcie obciac wlosy wkoncu bede wygladac jak czlowiek :)

reklama
Jasne ze mozna takei miekkie buto-paputki, ale do chodzenia lepiej kupic nowe (najlepiej Baretki, ale cen ypowalaja, wiec ja dla synka kupowalam inne).
Dlaczego najlepiej Bartki? Są kosmicznie drogie. Ja lubię Elefanteny - są mięciutkie (a buty powinny być jak najbardziej elastyczne) i kosztują o połowę mniej. A jak bym miała wydać 200 zł, to kupiłabym Ecco w outlecie, a nie Bartki. Co do obuwia profilaktycznego - my mieliśmy problemy z koślawością stóp i kiedyś kupiłam takie buciki, ale rehabilitantka zabroniła je zakładać - powiedziała "żadnych betonowych butów" ;-)

Do góry