reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

reklama
Tak a po za tym dzieci mają różne stópki jedne płaskie drugie grubaśne, Dawid gdy kończył roczek miał już numer 21,5 tak więc ma dużą stópkę do tego grubaśną i szeroką, tak jak czapeczek nie kupuje się bez przymierzania tak samo bucików :)

Ja polecam jeszcze jedną rzecz dla przyszłej mamy
AVENT- silikonowe osłonki, 2szt, NOWE!!! (795977461) - Aukcje internetowe Allegro

Pewnie nie wszytskim pasują, ale mnie uratowały, bo strasznie mi popękały brodawki przy karmieniu. Ponieważ chciałam bardzo karmic naturalnei to nie zrezygnowałam - kuzynka mi sprawiła taki i sie super sprawdziły. Przez tydzień karmiła przez nie, piersi sie podgoiły no i mogłam dalej karmic bez problemu. Ale mój mały na początku ich nie chciał, bo zanim zassał i coś mu poleciało, to się juz złościł. Więc najpier je przykładałam i czekałam aż sie napełniom, a później mu dawałam cyca.

Lekarz mnie oczywiście opierdzielił, ze trzeba było wczesniej myślec i brodawki hartować, a nie teraz przez takie badziewia karmic, noo ale jak sie ma ciążę zagrożoną to akurat duzo sobie można. Piersi za badzo "macac" nie wolno, a co dopiero hartowac.

A te co moga, to polecam im teraz różne "ćwiczenia" na to. Na necie powiiny byc omówione

Co do bucikow dziewczyny, to ja specjalnie sciagalam z Polski Bartki, ale to juz pozniej, do chodzenia, bo w USA ludzie wogole nie dbaja o nozki i kupuja bo ladne a nie praktyczne i potem na ulicy widac ze prawie kazdy koslawo chodzi. A jesli chodzi o buciki na po porodzie i pierwszy rok, to sluza one bardziej za skarpetki niz buciki.

Dzisiaj poszlam na zakupki i znalazłam fajny sklepik z ciuchami :-) Kobieta wysznupała mi takie nowiutkie i fajne body :-) i buciki z kubusiem puchatkiem hehe za wszystko zapłaciłam 13 zł i jeszcze dorzuciła mi body jedne :-) potem wrzuce zdjęcia;-)

reklama
ja tez uwazam ze butki takie male to sie nie oplaca kupic... dziecko jeszcze nie chodzi, wiec jedynie moga sie przydac takie buty kapcie, choc to tez co chwile spada bo taki niemowlak macha nozkami jak szalony... uwazam ze lepsze sa zwykle skarpetki bo sa przewiewne a takie butki jednak nie...

Ccaroline Olo ma 3 lata i ma nr.27 :szok: jestem w szoku...

Do góry