reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

dziewczyny, wczoraj mama mi powiedziała, ze dobrze prac ciuszki w płatkach mydlanych, ze one podobno nie uczulaja. Co o tym sądzicie?

Ja mialam kupowac Lovellę albo Dzidziusia.

reklama
ja zawsze uzywalam plyn do plukania zeby na wszelki wypadek "doplukal" proszek jesli sie tam ten gdzies nie wyplukal.

Ale najbardziej podrazniajace byly metki w ubrankach i teraz widze ze prawie wszystkie ciuszki sa bezmetkowe, z czego sie bardzo ciesze.

To u Was, u nas metki wręcz kilometrowe są nadal a na karku często takie plecione i kolorowe :eek:

ALe wiecie co ?? Swoją drogą to tępota ze mnie :sorry::sorry: naprawdę nie pamiętam jak to było, a mineło tylko 5 lat(albo aż!!!)Od tamtej pory na pewno pojawiło się wiele nowych specyfików, jeszcze się nie rozglądałam.:eek:

Tak naprawdę wiele zmieniło się odkąd ja rodziłam drugiego :szok: czyli przez ostatnie 2 lata. i wcześniej też te 2 lata wystarczyły do zmian.
Ogólnie teraz jest wszystkiego więcej i jest bardziej dostępne, co niestety nie oznacza że tańsze :sorry2:

Ja używałam z Pawłem Jelpa, potem loveli, tak do 8 m-ca chyba. Choć zdarzało się uprać mi cośtam z naszymi ciuchami ale wtedy nie dodawałam płynu do płukania.
Dla Łukasza kupiłam lovelę białą i kolorową i jak się zużyły pierwsze opakowania przerzuciłam się na wspólny proszek. Używam viziru, ariela lub persilu i nic ich nie podrażniało...

I np moja pralka ma program babycare, który ma dodatkowe płukania. Jeszcze nigdy go nie użyłam, czasem po prostu nastawiam jeszcze raz płukanie po skończeniu prania...

dziewczyny, wczoraj mama mi powiedziała, ze dobrze prac ciuszki w płatkach mydlanych, ze one podobno nie uczulaja. Co o tym sądzicie?

Nie kupuj płatków - daj adres to Ci wyślę - mam zapas jeszcze od 2005 roku :-D
Mąż kupił mi wtedy w makro chyba sześciopak płatków bebi...
a ja ich używałam tylko do ręcznego prania bo bałam się że pralka mi się zapcha od płatków. Można je rozroić wcześniej w wodzie ciepłej i ten roztwór do pralki dać ale mnie się nie chciało, a chłopców nie uczulało nic więc zrezygnowałam z nich po prostu.

własnie - wiedziałam że o czymś zapomnę. Moja pralka ma funkcje silver nano - podobno to bardzo dobra rzecz do dziecięcych ubranek. Ja ją dlatego wybrałam. Nie bardzo wiem na czymto polega (tzn skąd ten silver sie tam bierze), no ale zaufałam gazecie - podobno ta pralka wygrała konkurs jakiś własnie na przedmioty przydatne przy dziecku...

Nie kupuj płatków - daj adres to Ci wyślę - mam zapas jeszcze od 2005 roku :-D
Mąż kupił mi wtedy w makro chyba sześciopak płatków bebi...
a ja ich używałam tylko do ręcznego prania bo bałam się że pralka mi się zapcha od płatków. Można je rozroić wcześniej w wodzie ciepłej i ten roztwór do pralki dać ale mnie się nie chciało, a chłopców nie uczulało nic więc zrezygnowałam z nich po prostu.

no tez zapytałam mamy czy mi sie od tego pralka nie zapcha, to powiedziała, ze nie.
No.. ale zapewne zrobie i tak po swojemu i kupie proszek i płyn.

Tak samo zesmy sie wczoraj scieły o pieluszki. Ona jest zwolenniczka tetrowych, a ja jednak wole ze wzgledów wygodnickich pampersy.
Nie wyobrazam sobie, zebym miala te zasikane i zafajdane pieluszki prac, potem gotowac, pracowac i jeszcze mocowac sie z zalozeniem i biegac za dzieckiem, czy aby nie przesiakla.. brr..

Nawet w przypadku prania w zimnej wodzie technologia Silver Nano działa tak, aby skutecznie usuwać wszelki brud i bakterie z tkanin, dając Ci pewność, że każde pranie jest tak czyste jak to tylko możliwe. Woda pobierana przez pralkę jest poddawana procesowi elektrolizy, podczas której z dwóch srebrnych płytek wydzielają się jony srebra. Proces ten zachodzi podczas pierwszego pobierania wody i przy ostatnim płukaniu. Jony wnikają głęboko w tkaniny i usuwają z nich szkodliwe bakterie i pleśnie. Pozostawiają także na ubraniach warstwę ochronną, zabezpieczając je na długo przed drobnoustrojami i nieprzyjemnymi zapachami.

Jak działa technologia Silver Nano? - www.pralki.samsung.pl

słyszałam że płatki zapychają pralkę?
ja mam kilka małych opakowań loveli, a potem się zobaczy ;-)

no tez zapytałam mamy czy mi sie od tego pralka nie zapcha, to powiedziała, ze nie.
No.. ale zapewne zrobie i tak po swojemu i kupie proszek i płyn.

Tak samo zesmy sie wczoraj scieły o pieluszki. Ona jest zwolenniczka tetrowych, a ja jednak wole ze wzgledów wygodnickich pampersy.
Nie wyobrazam sobie, zebym miala te zasikane i zafajdane pieluszki prac, potem gotowac, pracowac i jeszcze mocowac sie z zalozeniem i biegac za dzieckiem, czy aby nie przesiakla.. brr..

a też słyszałam, że tetrowe to pożywka dla bakterii- bo wilgoć nie wsiąka, tylko trzyma się jak kompres na pupie. stąd tylko chwilka do odparzenia pupy :no:
pomijam to cał naaczanie, prasowanie bla bla bla, ja tam nadmiaru czasu nie mam.
osobiście miałam przeprawę z teściową, a argumentem było: bo kiedyś nie było pampersów i jakoś mamy dawały sobie radę :confused2:

reklama
Do góry