reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

Ja wychodzę z podobnego załozenia co do pościeli itd co Wy dziewczyny ale że płaci moja teściowa z okazji dnia dobroci to nie odmawiam. Chce kupić cały komplecik. Z M policzylismy i podalismy kwote :-D I jest ok hehehee

reklama
Co do fotelików, to napewno warto zamierzyć do samochodu, bo nawet niektóre nie "leżą" dobrze. My mieliśmy pożyczony fotelik i w naszym leżał idealnie, a jak musieliśmy na krótki czas zmienic samochód, to bujał sie w tym drugim na wszystkie strony :eek:

Ja zakupiłam sobie takie prześcieradło "podgumowane". Nie będę foli kładła. No i kupiłam tez taki podkład nieprzemakalny (bo po Filipku mam 3 sztuki prześcieradełek zwykłych.... Myślę że mi starczy.

Ja kupie na bank fotelik z baza, wlasnie widzialam w tej gazecie Dziecko zakupy i my ze wyszedl nowy model fotelika maxi cosi z jedna baza, super, ciekawe tylko jaka cena.
Troche serce mnie boli ;-)na ten wydatek bo fotelik z baza to jakies 1200 zl ale jak pomysle ze bede musiala montowac ten fotelik pasami i jeszcze Bartka usadawiac w jego foteliku to mi nie szkoda tej kasy, tym bardziej ze ja duzo jezdze. Nawet nie chodzi mi o bezpieczenstwo co wlasnie o wygode.
Tylko nie wiem czy fotelik emmaljungi czy maxi cosi. Musze je obejrzec sobie.

A co poscieli to popieram , napoczatku jest niepotrzebna, w sumie nam to wogole nie byla potrzebna bo moj syn z rozka i kocyka przeszedl na "dorosla" posciel.

Dziewczyny mam pytanie do tych, które już rodziły: w czym rodziłyście? Jakoś tak szkoda mi koszuli normalnej do tego używać, skoro dziecko kładą na brzuchu takie nie wytarte do końca itp, wszystko będzie we krwi.

Dziewczyny mam pytanie do tych, które już rodziły: w czym rodziłyście? Jakoś tak szkoda mi koszuli normalnej do tego używać, skoro dziecko kładą na brzuchu takie nie wytarte do końca itp, wszystko będzie we krwi.
ja rodziłam pierwsze dziecko w państwowym szpitalu i tam dostwało sie koszulę szpitalna do porodu więc nie było problemu ze sie zakrwawiła. Potem przebrałam sie juz w swoją. Miałam 2 swoje na zmianę i powiem szczerze ze teraz wziełabym ze sobą co najmniej 3 a nie 2 koszule bo strasznie sie pociłam( ale leżałam po cc 5 dób). Na połogu temperatury są wakacyjne ze względu na maluszki i gorąco okrutnie było.

Tym razem będe rodzić w prywatnje klinice i tez sie zastanawiam jak tam jest z koszulami do porodu. Będe na wizycie to się spytam

Ja też rodziłam w szpitalnej. Późj mnie przeprały w druga szpitalną - po porodzie, zanim mnie na sale zawiozły. A na drugi dzień dopiero w swoją. Ja leżałam 10 dni. Koszule miałam jedną - mąż mi przynosił zaminy :sorry:. A w razie konieczności to można było o szpitalną poprosić. Teraz wezme 2 sztuki, bo juz tak czesto maż nie bedzie zagladał. Wolę żeby z Filiokiem siedział, zeby nie czuł sie opuszczony, ze oboje rodziców z drugim maluszkiem siedzi

Moje ostatnie allegrowe małe zakupki. Kupione przedwczoraj, wczoraj wysłane, a dziś już doszły :-D Bodziaki z napisami dla moich chłopaków jako dodatek do prezentu pod choinkę :-D
9.jpg

reklama
Do góry