reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

reklama
ejo dziewczyny to ja jeszcze pomęcze z tą legitymacją (choć to nie ten wątek :baffled:)
to jak pójdę do porodu to muszę mieć aktualną pieczątkę na tej legitymacji ubez. czy wystarczy karta chipowa?

ejo dziewczyny to ja jeszcze pomęcze z tą legitymacją (choć to nie ten wątek :baffled:)
to jak pójdę do porodu to muszę mieć aktualną pieczątkę na tej legitymacji ubez. czy wystarczy karta chipowa?

A masz i to i to? Czy tylko kartę? Bo skoro macie taki system kart wszedzie, to wydaje mi się, że tylko karta. U nas czegoś takiego nie ma, stąd legitymacje.

Ale poczekajmy do nowego roku, na pewno już się określą dokładnie co i jak.

wiecie co
najlepszy krem do pupci to oczywiscie sudocrem i z nivea...juz probowalam wszystkich i tylko te nie uczulają maluszka.
Mi Pani pediatra powiedziala ze rzeczy Johnsons baby sa najgorsze bo maja najwiecej alergenow i po nich moj mlody ma strasznie sucha skore.
Ja wiec bede kupowała wszystko z nivea z dosiwdczenia wiem ze sa dobre. Mam tez tyle tych kosmetykow i niektore leza bo maly ma uczulenie...a mowie Wam pupcie najgorzej wyleczyc z odparzenia.

A co do kart o jak mieszkalam na slasku to mialam dwie :-D hehe
a teraz w jeleniej gorze jak moj maz chcial wyrobic ksiazeczke to mu powiedzieli ze nie wyrobia bo od przyszlego roku bedzie cos innego.. niewiem do konca co

Tak czytam i czytam o tych legitymacjach i widze ze jakas niedoinformowana jestem, myslalam ze wystarczy podbijać co pól roku :baffled:(tak mam napisane w książeczce)??

Ja również nie podbijam co miesiąc, co pół roku powinno być ok, po za tym rónież w książeczce mam stare nazwisko i do głowy mi nie przysżło, aby spytać o wymianę, ale będę musiała wybrać się do zusu to podpytam.

Co do kremu ja używałam sudocremu i linomag, co do nivea, krem uczulał Dawida, natomiast płyn do kąpieli był ok.

reklama
Ja również nie podbijam co miesiąc, co pół roku powinno być ok, po za tym rónież w książeczce mam stare nazwisko i do głowy mi nie przysżło, aby spytać o wymianę, ale będę musiała wybrać się do zusu to podpytam.
Nie jest ok niestety :no:. Ja jak byłam w ciąży z Karolem i poszłam na KTG do szpitala, to mi powiedzieli że mam nieważną legitymację, bo ma być podbijana co miesiąc i żebym tego pilnowała, bo będą problemy z przyjęciem do szpitala.

Do góry