reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

Mnie się wydaje, że w każdym województwie jest inaczej. Jak wspominałam u nas są tylko karty chipowe, także nie ma co się stresować, tylko wcześniej się dowiedzieć jakie trzeba mieć dokumenty przed przyjęciem do szpitala.

Najłatwiej jest u Was, bo zamiast książeczek RUMowskich swego czasu Wasza kasa szarpnęła sie na karty chipowe i czytniki. i tam im wyświetla informacje czy jesteście nadal ubezpieczone czy nie.
Problem zaczyna się jak wyjeżdżacie poza województwo - u nas kart nie czytają i żądają dowodu opłaty składki...

reklama
Witam:-) ja ostatnio podbijałam w listopadzie, a już koniec grudnia więc wyślę dziś mojego ślubnego do mojego zakładu pracy po stempelek i moje zaległe druki bo odkąd jestem na zwolnieniu to nie raczą mi tego wysyłać pocztą.Normalnie skandal nie dość że mamy mnóstwo rzeczy na głowie to jeszcze się musimy tym martwić:wściekła/y:

wiecie co
najlepszy krem do pupci to oczywiscie sudocrem i z nivea...juz probowalam wszystkich i tylko te nie uczulają maluszka.
Mi Pani pediatra powiedziala ze rzeczy Johnsons baby sa najgorsze bo maja najwiecej alergenow i po nich moj mlody ma strasznie sucha skore.
Ja wiec bede kupowała wszystko z nivea z dosiwdczenia wiem ze sa dobre.

a ja osobiście nie polecam NIVEA- ale to dlatego, że JA jestem na te produkty uczulona :dry: więc dziecię też oszczędzę w razie czego :tak:
tez słyszałam o Johnsonie... a już ichnie kremy przeciwsłoneczne dla maluszków to prawdziwa tragedia...

Co lekarz to inne(własne)zwyczaje...uwielbiam takie sytuacje:cool:

nie zazdroszczę :no:
ja mam kontakt z polskim ubezpieczeniem ze względu na pracę w polskiej szkole tutaj... i te druczki RMUA dostajemy czasem po 3 na raz, jak im wysłac wygodniej :dry: no, ale na szczęście nie muszę póki co, korzystać :sorry2:

i nie rozumiem sytuacji, że odmawia się kobiecie pomocy w szpitalu, bo nie ma pieczątki :szok: to co, ma na schodach urodzić??? a gdzie etyka???? :wściekła/y:

o rany... ale zamieszanie z tymi legitymacjami - ja sobei podbilam miesiac temu i spalabym spokojnie gdyby nie wy :-D Wczesniej podbijalam jakies 3 lata temu bo kto by o tym pamietal... :confused:
Na Slasku jest to jednak super rozwiazane i mam nadzieje ze przyjdzie kiedys dzien (za pare lat zapewne) kiedy bedzie to ujednolicone... Z tym ze Slazacy maja problem jak z karta chipowa jada do innego wojewodztwa (i vice versa - jak inni przyjezdzaja na Slask..).

Pochwalcie sie co kupilyscie Maluszkom pod choinke bo to milszy temat :tak:
U mnei symbolicznie (tak jak zapowiadalam) - skarpetki, niedrapki i maly mieciutki pluszowy kotek do ktorego przysadzal sie od samego poczatku moj starszy synek, ale w koncu jakos zrozumial ze nie wszystkei zabawki sa dla niego.. :dry:

nie koniecznie - jak mój mały w Częstochowiue rozbił główkę, to nie było problemu. Spisali tylko moje dane i tyle.

Ja nic nie kupowałam. Jak sie urodzi to bedziemy szalec ;-). Starszy dostał wielką koparę od dziadków, taką ze na niej siedzi i rusza dźwigniami i sie tak łychą steruje. Do tego garaż/parking/warsztat samochodowy... Pizamkę ze strażakiem samem (to jego niezmienna pasja) i golfik. A od nas farbki i skarpetki i czapeczkę...

My wczoraj zamowilismy wozeczek dla naszego skarba, mamy nadzieje ze sie sprawdzi Just4Baby.co.uk Cosatto Cabi 3 in 1 Pram Pushchair Pitch. Ciuszki, kocyki, reczniki, wanienka tez juz pokupywane teraz tylko meble, termometry jakies kosmetyki dla malej, rzeczy do szpitala i mozna zaczac prac, prasowac i pakowac torbe:-) Meble planujemy kupic w argosie za £300 w zestawie jest szafa, komoda i lozeczko z przewijakiem, wystarczy dokupic materac i mate na przewijak i mamy wszystko co nam potrzeba. Pewnie wszystkie marcoweczki tak jak i ja juz nie moga sie doczekac swoich maluszkow:happy2:. Najlepsze zyczenia noworoczne zeby wszystkie nasze dzidzie urodzily sie zdrowe:tak:

Załączniki

• 50-3772854A72UC587897M.jpg
    50-3772854A72UC587897M.jpg
    6,9 KB · Wyświetleń: 46
co do kart chipowcyh to rzeczywiscie mamy sie z nimi dobrze.Ale wcale nie prawda jest ze po wyjezdzie do innego wojewodztwa jest problem.JA w tym rokue bedac nad morzem bylam u lekarza i musialam pokazać tylko dowód(badz jakikolwiek dokument ze zdjeciem i peselem) .

scotland fajny wozek:)

http://www.dzieciowo.pl/2009/11/pieluchy-toujours-z-lidla-gloria-in.html polecam podobno lepsze niz pampersy.Jak bede w lidlu to kupię na pewno!

http://www.bangla.pl/opinia-lidl-pieluchy-toujours-rozne-rozmiary-r7743.htm

Ostatnia edycja:
Ja jeszcze odnośnie legitymacji ubezpieczeniowych. Pojechałam dziś do ZUSu żeby złożyć wniosek i odesłali mnie z kwitkiem- babka powiedziała, że nie wyrabają, a jak wczoraj dzwoniłam, żeby się dowiedzieć czy przyjmą wniosek to mówili, że tak. Taka zła jestem- jechałam całe miasto, naczekałam się w kolejce, ech szkoda gadać pier....ny zus :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Dla synka dzisiaj kupiłam:
leżaczek bujaczek:
http://www.allegro.pl/item856457868_fisher_price_lezaczek_bujaczek_3w1_0_18_pozytywka.html
termometr do kąpieli
http://www.allegro.pl/item864777220_babyono_termometr_do_kapieli_zolwik_028.html
łóżeczko, materacyk i pościel:
http://www.allegro.pl/item862167117_w_8el_zestaw_radek_ii_sos_materac_kpg_posciel.html

Ostatnia edycja:
Kurcza komp i net cos mi nawalaja.

Ramari wiesz najlepiej jak sie dzwoni do urzedu zapytac urzedniczki o imie i nazwisko masz pewnosc ze dobrze cie poinormuje a potem masz na kogo sie powolac w razie takiej sytuacji.Wtedy nie sa juz anonimowi.Ja tez bym sie wkurzyla bo w koncu po to dzwonilas zeby sie upewnic.
Ale za to zakupy spore zrobilas.Teraz tylko czekac na dzidzie:tak:

reklama
Do góry