reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Ja na NFZ nawet słowem nie zostałam poinformowana ze HIV-A trzeba zrobić:angry:...a prywatnie od razu, wszystko.
We Wrocławiu jest instytucja co za free robi to badanie, ale są mega rozbieżności miedzy lekarzami:wściekła/y:.
Wizytuje we wt i biorę juz L4 bo brak mocy chodzić do pracy i siedzieć 8h przy kompie.

reklama
No i nie poprasowałam.... jak zwykle :-p ale reszta planu zrealizowana :tak:

Co do badań to mój gin jest fanem badań i wszystkie daje minimum 2 razy , hiv też miałam już 2 razy a krew i mocz co 3 tygodnie ...

Miłego wieczoru !

tigi oj to nie fajnie, współczuję tego ciągłego dosypiania, musisz mieć bardzo męczący dzień przez to...ja muszę spać w nocy, bo w dzień nie potrafię:-( a najlepiej śpi mi się właśnie nad ranem i z rana i jak trzeba się zwlec z łóżka, to tak mi się nie chce, że szok:tak:

MamUśKaaa88 he he, no ja też tak mam;-) uwielbiam jak ktoś mi układa włosy, za to obcinanie mnie denerwuje, ale mus, to mus:-) a ten dzień już się kończy, jakoś dotrwasz:tak:

tiluchna biedna jestes, mam nadzieje, ze ten dzień Ci minie szybko, a następny będzie dużo lepszy:tak: w sumie teraz łatwiej o taki gorszy dzień, bo szybko się robi ciemno, a jeszcze jak wieje i pada, to ja mam skojarzenia tylko z Zaduszkami:crazy:

Ja kakao wypiłam, zaraz wciągnę jabłko (mam ostatnio taki rytuał, ze wciągam jabłko i jogurt na wieczór, jakoś tak mnie wzięło;-)).

Dziewczyny dzień się już kończy, jutro nowy na pewno lepszy:tak: tak jak awunia pisze teraz możemy łapać spadki formy, złe nastroje jesteśmy na końcówce i wszystko nas może drażnić byle do rozwiązania;-). Ja wczoraj taki dzień miałam płakać mi się chciało i na dodatek z chęcią bym nic nie robiła a tu trzeba było.. Odnośnie lekarzy na NFZ to ja się też spotkałam z opinią, że dają skierowania na podstawowe badania takie jak mocz, morfologia i glukoza ta 50 , nie wiem od czego to zależne jest może maja jakieś limity?? Ja chodzę prywatnie i co wizyte coś do zrobienia jest;-)
Mamuśka ale ty chudzinka jesteś i te 15 kg to raz dwa zrzucisz, a ja miałam przed ciążą nieco na plusie więc dla mnie każdy kilogram ciężki do zrzucenia bedzie;-)
tigi łącze się w bólu z nieprzespanymi nocami.. ja dosypiam czasami do 8 po 3h snu ale w ciagu dnia nie mam kiedy spać albo mi się zwyczajnie nie chche:tak:

Podobnie jak awunia mialam podciac wlosy i rozjasnic ale narazie sie rozgladam. MOja bestie jest fryzjerka i to ona od zawsze robila mi wlosy , niestety nasza przyjazn/znajomosc dobiega konca, a to za sprawa mojego drugiego dziecka. Ona jest bardzo zazdrosna o to,ze jestem w ciazy, kiedy to sama ma problemy z zajsciem....no i tak sie koncza przyjaznie.

Bylam dzisiaj w bibliotece z moja mala i ledwo powloczylam nogami. Ostatnio nawet siedzenie mnie meczy..
Poza tym kupilam rodzynki, cale 5 kg, mam zamiar zabrac sie za christmas fruit cake(cos jak keks ale rozplywa sie w ustach)

Ostatnia edycja:
Racja trzeba się odszykować , wczoraj kupiłam farbę do włosów , u fryzjera byłam nie dawno , a w poniedziałek relaks na całego kosmetyczka , sztuczne rzęsy 1:1 , regulacja i henna brwi ...może starczy do porodu , a jak nie to będzie pretekst żeby jeszcze raz iść ;-) nie mam czasu dla siebie , bonawet jak biorę prysznic to nagle wszystkim się zachciewa kupe , siku i takie tam :sorry2: a tu 2 godziny tylko dla mnie ! To moje postanowienie od ostatniego porodu , wiem że poród to nie rewia mody , ale jak patrzę na zdjęcia to mi przykro , taka zaniedbana i po prostu brzydka byłam , a to pamiątka na całe życie ! Nawet w gazecie z synusiem byłam i mam ją do dziś w pamiątkach :tak: wyglądałam okropnie ! I postanowiłam że tym razem będę miała na zdjęciach brwi i rzęsy

Awunia oj tak, pocieszam się, że ten dzień już się kończy ;)
AgKrK no mam nadzieję, że szybko zrzucę...A Tobie też się na pewno uda! Będziemy się wzajemnie na forum mobilizować ;) A co do lekarzy na NFZ to mój mi kiedyś powiedział, że jakbym miała za to płacić to by się zastanowił, czy jest sens wszystko powtarzać, a że mi się nalżeży w ramach funduszu to woli, żebym to zrobiła ;) i glukozę też mi dał 75, więc wydaje mi się, że zależy to bardziej od lekarza
mamaktosia popieram! Najważniejsze to się dobrze czuć! Szczęśliwa i zadbana mama to szczęśliwe dzieci ;):):)

reklama
Mamuśka88 no mam nadzieję, że zrzucę zbędne kilogramami i jeszcze więcej;-) ciekawa jestem czy po porodzie można bez problemu na basen chodzić czy trzeba odczekać minimum 6 tyg?? Bo nie będę ćwiczyć z Chodakowską i tego typu osobami wiem, że wycisk dają ale to nie dla mnie wole pływać 45 min bez przerwy;-):-D też wybieram się do fryzjera i kosmetyczki na regulacje ale to w połowie listopada, żeby być gotowa w razie czego:-D mam ochotę ściąć włosy tak do ramion ale boje się, że będzie mi nie wygodnie ale to się zobaczy jeszcze;-)
niezapominajka coś w tym jest też mam dobrą koleżankę, która zaczęła się starać o dzidzię i nie wychodzi jej na razie i nawet nie zapyta się jak tam u mnie, żadnego zainteresowania! A z kolei przyjaciółka z problemami co kiedyś wspominałam to non stop pyta się, interesuje itp ciekawe dlaczego wszyscy tacy nie mogą być..

Do góry