• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Cześć dziewczynki.

Trochę się martwię bo zrobiłam dzisiaj badania: morfologię i test obciążenia glukozą i mam podwyższone wyniki glukozy, leukocytów i NEUT :baffled:.
Co to znaczy ?? W necie jak zwykle naczytałam się i przestraszyłam bo wychodzi na to, że mam jakąś infekcję....:szok:

Moja dr. mówiła, że jak będe robiła glukozę to mam najpierw pobrać krew, potem wypić glukozę i po 1 godz znowu pobrać krew. A ten laborant upierał się, że nie ma potrzeby kłucia dwa razy i dał mi do wypicia glukozę i dopiero po godzinie pobrał krew pierwszy raz. Z tej krwi wykonał morfologię. Czy myślicie, że to mogło wpłynąć na wyniki ??

Mam już mętlik w ogłowie i niemałego stresa :baffled:

Mnie się wydaje,że może to mieć wpływ na wyniki. Podkreślam słowa WYDAJE MI SIĘ. ;-) Skoro lekarz tak Ci kazał (wszystkie dziewczyny chyba też tak robią) to laborant nie powinien zmieniać zaleceń. Nie wiem. To moje zdanie.

reklama
Mnie się wydaje,że może to mieć wpływ na wyniki. Podkreślam słowa WYDAJE MI SIĘ. ;-) Skoro lekarz tak Ci kazał (wszystkie dziewczyny chyba też tak robią) to laborant nie powinien zmieniać zaleceń. Nie wiem. To moje zdanie.

Ja tez właśnie tak o tym myślę, nawet teraz na necie przeczytałam, że najpierw krew, potem glukoza i znowu krew. Ale nie wiem tez czy to na 100% miało wpływ na wynik. Martwią mnie te przekroczenia, bo tak jak wyczytałam świadczą o jakiejś infekcji i nie wiem teraz czy to jeszcze pozostałość po przebytej chorobie czy coś nowego. Poprzednie wyniki jeszcze przed chorobą były w normie.

A może w ciąży są dopuszczalne jakieś przekroczenia, a ja się tutaj stresuję.... :baffled:

Cześć dziewczynki.

Trochę się martwię bo zrobiłam dzisiaj badania: morfologię i test obciążenia glukozą i mam podwyższone wyniki glukozy, leukocytów i NEUT :baffled:.
Co to znaczy ?? W necie jak zwykle naczytałam się i przestraszyłam bo wychodzi na to, że mam jakąś infekcję....:szok:

Moja dr. mówiła, że jak będe robiła glukozę to mam najpierw pobrać krew, potem wypić glukozę i po 1 godz znowu pobrać krew. A ten laborant upierał się, że nie ma potrzeby kłucia dwa razy i dał mi do wypicia glukozę i dopiero po godzinie pobrał krew pierwszy raz. Z tej krwi wykonał morfologię. Czy myślicie, że to mogło wpłynąć na wyniki ??

Mam już mętlik w ogłowie i niemałego stresa :baffled:
A czemu tak dziwnie zrobił,powinien zrobić tak jak mówiła Ci lekarka

Normalnie sorry, ale muszę sobie ulżyć - DEBIL JEDEN !!!

Hehe... byłyśmy równo :-)
Madzia a co sądzisz o moich podwyższonych leukocytach, czy coś kojarzysz na ten temat ??

Bo na necie różnie piszą, raz, że może świadczyć o jakiejś infekcji a dwa, że u kobiet w ciązy mogą być nieznacznie podwyższone...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hehe... byłyśmy równo :-)
Madzia a co sądzisz o moich podwyższonych leukocytach, czy coś kojarzysz na ten temat ??
Agapasku nie powiem Ci dokładnie,ja też miałam troszke wyniki podwyższone,ale lekarz mówił że w ciąży może tak być
Przepraszam,że tak późno odpisywałam,ale małego usypiałam

Ostatnia edycja:
Agapasku nie powiem Ci dokładnie,ja też miałam troszke wyniki podwyższone,ale lekarz mówił że w ciąży może tak być
Przepraszam,że tak późno odpisywałam,ale małego usypiałam

nic nie szkodzi, rozumiem, ważne, że odpisujesz, dziękuje:-)

No właśnie mąż mówi żebym się tak bardzo nie denerwowała jeszcze dopóki nie skonsultujemy tego z lekarką, bo może tak też być, że to przez ciąże mam lekko podwyższone te wyniki.

nic nie szkodzi, rozumiem, ważne, że odpisujesz, dziękuje:-)

No właśnie mąż mówi żebym się tak bardzo nie denerwowała jeszcze dopóki nie skonsultujemy tego z lekarką, bo może tak też być, że to przez ciąże mam lekko podwyższone te wyniki.
Mi sie wydaje,że jeśli one są nieznacznie powiększone to są oki,zresztą zobaczysz co Ci powie lekarka
A Twój mąż ma racje:tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry