reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

reklama
Zobacz załącznik 128930

Oto mój test, zdjęcie niezbyt imponujące, ale ja tam widzę dwie kreski :-)

Kochana moje ogromne gratulacje!!! Dwie krechy jak nic! :-D:-D:-D

Maggie nie chodź już więcej do tego debila! Może to jakiś profesor bo oni często lubią być obojętni i zimni. Dobrze,że Twój M widział pęcherzyk. Może teraz się choć trochę zmieni. Cieszę się,że wszystko oki u Ciebie i fasolci. Powodzenia! ;-)

Nie było mnie znowu tylko jeden dzień,a Wy tyle naskrobalyście! :szok: Jak to tak? :-) No ale same bardzo dobre wieści więc fajnie się czytało. Mało brakowało,a zaczęłabym czytać od końca bo tak byłam ciekawa testu Mamy Stacha! :-D:-D:-D:-D

Poza tym lekarz zaczął gadać że 1 na 3 ciąże kończy się poronieniem i że o sukcesie można mówić po porodzie. Powiedział że niektóre kobiety chodzą w ciąży która jest martwa od 2 tygodni i o tym nie wiedzą.

Matko co za debil- i po co tak straszyć? Ja bym też szybko zmieniła lekarza.

A ja już szukałam i wymyślałam jak sie tym moglam zarazić. Dobrze że mamy internet. :-):-):-)

Święta racja, święta racja :tak:.

Teraz jestem przerażona, w nocy bardzo mocno zakłuł mnie prawy jajnik, .

Mamo Stacha- a ile czasu u Ciebie minęło tak orientacyjnie od zapłodnienia do tego zakłucia????

A u mnie dzisiaj nic, tylko dalej ten ból piersi. Coś mi się jednak wydaje, że to nie fasolinek tylko zespół napięcia przedmiesiączkowego :-D. Bo dość często mnie bolą piersi przed okresem (choć nie zawsze). Tylko teraz bolą jakby mocniej. Ale pewnie sobie to wkręcam :angry:.

Hejka

Mama Stacha- gratulacje- dwie krechy jak nic

Maggie- nie denerwuj sie, wiesz jacy lekarze sa co jeden to inny, nie przejmuj sie i nie doszukuj chorób- dzidzius napewno bedzie zdrowy. Co do mojego postu- hehe nie wiedzialam ze tak robia- teraz juz wiem :)

U mnie chyba jakos owulka ma sie na czasie pojawic albo i juz cos sie dzieje- nie wiem- zobaczymy- na nic nie licze, ale chetnie bym sie milo zaskoczyla.

Jutro po pracy jade z kumpela na zakupy- jupi :):):):)

Ostatnia edycja:
Tak apropo ciąży i porodu to wczoraj w TV oglądałam program o babce, która rodziła czworaczki. Była tam krok po kroku pokazana cesarka, jak wygląda, na żywca pokazywali, co oni tam robili i jak potem te dzieci wyciągali. Nawet pokazali na końcu wyciągnięte łożysko :szok::szok::szok: SZOK. A tak w ogóle to zupełnie inaczej je sobie wyobrażałam. :szok: Oglądała któraś z was? To było chyba na POLSAT CAFE????

Tak apropo ciąży i porodu to wczoraj w TV oglądałam program o babce, która rodziła czworaczki. Była tam krok po kroku pokazana cesarka, jak wygląda, na żywca pokazywali, co oni tam robili i jak potem te dzieci wyciągali. Nawet pokazali na końcu wyciągnięte łożysko :szok::szok::szok: SZOK. A tak w ogóle to zupełnie inaczej je sobie wyobrażałam. :szok: Oglądała któraś z was? To było chyba na POLSAT CAFE????

ja kiedys ogladalam filmiki z porodów na YouTube.com, tak zeby podejrzec tylko- i zamiast mnie odstraszyc to podzialalo wrecz przeciwnie :)

Mamo Stacha- a ile czasu u Ciebie minęło tak orientacyjnie od zapłodnienia do tego zakłucia????

Podejrzewam, że zaszłam 4-5 kwiecień. Jak wiecie jestem chora więc przy kaszleniu czułam jakby jajniki, a zakłuło mnie na maxa dziś w nocy, czyli jakieś 2 tyg od poczęcia. I mam śluz co mnie dziwi.

Przesyłam fluidki. Dziewczyny, ja nie wiem, co ja bym bez Was zrobiła. Jesteście najlepsze.

Podejrzewam, że zaszłam 4-5 kwiecień. Jak wiecie jestem chora więc przy kaszleniu czułam jakby jajniki, a zakłuło mnie na maxa dziś w nocy, czyli jakieś 2 tyg od poczęcia. I mam śluz co mnie dziwi.

Przesyłam fluidki. Dziewczyny, ja nie wiem, co ja bym bez Was zrobiła. Jesteście najlepsze.

łapie troszke dla siebie jeszcze raz gratulacje

Kochane wczoraj wróciłam, ale już nie miałam siły po 12h jazdy pisać, więc dziś jestem i piszę, bo w pracy jestem od 7:00:baffled: nie mam siły kompletnie, bo wszystko mnie boli, ale jakoś daję radę:-D a w domku remont mnie czeka, więc nie odpocznę:baffled: ale jestem dumna z Narzeczonka, bo strasznie dużo sam zrobił:tak: wprowadził co prawda pewne modyfikacje, ale mnie o nich uprzedzał i na dobre to wyszło:-D

Aha i muszę się pochwalić:-D w piątek 17 kwietnia w końcu dostałam @:-D hehe chyba pierwszy raz w życiu się cieszę, że już ją dostałam:-p bo już zaczynałam się niepokoić...

Dziękuję Kochanie :-)A w co Ty tak grasz? Nie wiem czy przegapiłam czy nie napisałaś??? Obstawiam siatkówkę :-)

Kochanie a co Ty trenujesz? Maggie obstawia siatkówkę więc ja żeby nie było tak samo (chociaż też to mi pierwsze przyszło do głowy) powiem,że koszykówkę. Pozdrawiam i wracaj prędko!

Maggie_f trafiłaś, ale Ty Kasiulek też (więc dobrze pomyślałaś:-D) Kochane trenuję, a w sumie to trenowałam siatkówkę, bo teraz już gram od przypadku do przypadku, bo już nie ma czasu na trenowanie:-p trenowałam od 6 klasy podstawówki, w liceum byłam w klasie sportowej z siatkówką, a później trenowałam w AZSie w Gliwicach:-D kiedyś tylko temu poświęcałam swój czas, ale teraz mam inne priorytety:-D aha zapomniałam napisać nasza drużyna "młodych" zajęła 6te miejsce w kategorii OPEN (hehe no niestety ja nie mogłam ich za dużo wspomóc), ale na 32 drużyny z całej Polski, więc chyba dobrze:-) a druga nasza drużyna w kategorii +45 zajęła drugie miejsce, ale u nich było tylko 7 drużyn:-p

Dziewczyny, przed chwilą zrobiłam test. Wyszły dwie kreski. Nie wierzę. Cała się trzęsę.

Kochana strasznie Ci gratuluję:-) rzeczywiście II kreseczki jak nic:-D

Madziass przepraszam, że dopiero teraz, ale wcześniej nie miałam jak napisać...SERDECZNE ŻYCZENIA Z OKAZJI URODZIN, SPEŁNIENIA MARZEŃ, ZDROWEGO MALEŃSTWA, ZDROWIA DLA CIEBIE I TWOICH BLISKICH:tak: SPÓŹNIONE, ALE SZCZERE:-D

Maggie_f widziałam Twojego Maluszka na USG jest cudowny:-) a lekarzem się nie przejmuj i może, żebyś lepiej się czuła to go zmień jak ma Ci gadać takie głupoty i Cię straszyć, choć on może uważa, że powinien Ci to po prostu powiedzieć...ehh sama nie wiem...

Ostatnia edycja:
reklama
Witam z rana :)
Natknęłam sie przez przypadek na info, że:

zielona herbata - zawiera hipoksantynę a ta jest składnikiem płynu otaczajacego dojrzewające komórki jajowe i ułatwia poczęcie

gwajafenzyna - zawarta w niektórych syropach na kaszel pomaga w rozrzedzeniu śluzu czynią go bardziej płodnym. Jest nawet "przepis" żeby od 5 dnia cyklu brać gwajafenzyne 3 razy dziennie po 200 mg a jak sluz jest nadal gesty to zwiekszyc każdą dawke nawet do 400 mg i brać az do wystąpienia owu. Wazne żeby kupując syrop wybrać ten który ma tylko gwajafenzyne jako składnik aktywny. Znalazłam tabletki Guajazyl po 100 mg, wychodzi więc 3 x 2 ale jeśli ktos będzie próbowal to pamietajcie że można stosować tylko do owu! Potem już nie bo możecie być w ciąży :)

Tabletki Guajazyl Guajazyl, tabletki, 100 mg, 20 szt - Apteka internetowa Dbam o Zdrowie

Ostatnia edycja:
Do góry