Witam! :-) I ja dopiszę się do Was

Nasz Synuś ma 9 miesięcy, a my juz planujemy towarzystwo dla Niego - niestety nie możemy pójsć na żywioł bo są tysiące obwarowań (ginekolog zabrania jeszcze przez 3 miesiace zachodzić w ciążę, cała masa kilogramów do zrzucenia po pierwszej ciazy - wstyd przyznać, ale w ciązy nie przytyłam, za to po niej gdzieś tak 10kg na plusie

- no i jeszcze finanse - żeby móc wziąć pełnopłatny macierzyński najwczesniej mogę rodzić w listopadzie, a to z kolei mi sie nie podoba ponieważ ... maleństwo byoby stratne z dzieciństwem, ponieważ wczesniej by poszło do szkoły ;-)) - no i efekt jest taki, że rodzić chcę na poczatku roku 2012 ;-D Super widzieć, że jest nas więcej! Oby się nam wszystkim udało

Aaaa - jeszcze muszę wstrzymać sie z ciążą tak, żeby pierwszy trymestr wypadł tak jak będę miała "wakacje" - ponieważ mam ujemne IgG na cytomegalie i wolałabym się nie zarazić w ciąży..
Phoenix- witam cię bardzo serdecznie na BB!:-) Fajnie, że masz już synka, trochę cię podziwiam, że planujesz już następne- ale fajnie... Najgorsze jest to, że zawsze z czymś trzeba odczekać, coś najpierw załatwić...itp - doskonale cię rozumiem.

Witam, chciałam dołączyć do tematu. Jestem w ciąży, ale niedługo po urodzeniu rozpoczynam staranka na 2012 rok. Chcę, aby różnica wieku moich dzieci była niewielka.
Motylku- moje gratulacje jeszcze raz z powodu twojej ciązy! To suuuper wiadomość, o której zresztą dowiedziałam się już jako jedna z pierwszych na mamach 2011.;-)
Miło cię widzieć u nas...
Cześć dziewczyny, od dawna czytam to forum,ale nie mogłam znaleźć odpowiedniego dla mnie tematu.Bardzo chciałabym mieć dziecko, ale mój ukochany chce jeszcze poczekać.Kończę teraz 2 rok studiów, więc za rok mogłabym zacząć staranki

Podobnie jak Misia89 chcę poczekać aż skończymy z moim 3 rok studiów, bo 4 i 5 pójdzie na pewno łatwiej

Pozdrawiam
Witaj,
Agatka! To życzę wytrwałości w czekaniu na staranka, wiem samam po sobie, że nie jest łatwo, bo chciałoby się już, a są jakieś inne zobowiązania, warunki do spełnienia...itp. Jesteś jeszcze młodziutka, więc nie musisz tak bardzo się spieszyć. (nie to co ja, niestety- zaraz będzie 30-tka na karku!!!

)
Witajcie dziewczyny

Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do Waszego grona

oczywiście nie ma takiej możliwości, żebym nadrobiła co pisałyście, ale teraz postaram się być na bieżąco

Mamy już z Mężusiem 4-miesięcznego synka Bartusia, a za mniej więcej rok chcemy się starać o rodzeństwo dla Niego:-):-):-) płeć nie gra roli

chciałabym zaś być Lutówką w 2012 roku, ale jak wyjdzie zobaczymy

Pozdrawiam:-):-):-)
Mama Sówka- witaj w naszym gronie!:-) Twój Bartuś jest prześliczny!

Też widzę, że szybko chcecie mieć drugiego szkraba... no no...;-) Pewnie już teraz przy synku masz ręce pełne roboty?:-):-):-)
KrólowaFal jak myślisz o zajściu w ciążę szybciej niż macie planowane to radziłabym na początek nie czekać z odstawieniem tabletek tylko teraz już bym je odstawiła ,odczekała jakiś czas nie koniecznie 3 miesiące możesz dłużej i zacząć staranka
Też tak myślę, lepiej odstawić na kilka miesięcy wcześniej, żeby cykl miał szansę się unormować.
Kobiety idziecie jak burza nie mogę nadążyć za wami ale staram się jak mogę

my podobnie z jednej strony już byśmy chcieli mieć przy sobie dzidzie ale z drugiej strony chciałabym znaleźć inną prace i mieć dłuższą umowę ale daje sobie czas do marca przyszłego roku na znalezienie pracy a jak nie to i tak maleństwo będzie jakoś sobie damy radę
pozdrawiam was wszystkie :-)
p.s. KrolowaFal widzę że ślubowałyśmy w tym samym dniu i mamy podobny czas do rozpoczęcia staranek o dzidzie
AGNIESZKO każdymarzy o urlopie a ty o pracy
KrolowaFal planujemy tak w przyszłym roku w maju ale coraz częściej z mężem rozmawiamy o tym żeby zaraz po nowym roku rozpocząć starania normalnie ostatnio tak mnie wzięło na dzidzie że oglądam się za każdym wózkiem w sklepach zachwycam się ubrankami
Witam cię również na BB,
Paulinko! Też do tej pory myślałam jak ty, że a to z pracą teraz nie tak, a to mieszkania jeszcze nie mamy...itp i że dopiero jak wszystkie warunki zostaną spełnione, to wtedy zaczniemy starać się o dziecko- ale życie pokazuje, że nie zawsze wszystko wychodzi tak jak się chce, planuje... a jak będzie dziecko, to i tak damy sobie radę, wszystko inne też prędzej czy później się ułoży- dlatego postanowilismy nie czekać zbyt długo, tylko podobnie jak wy teraz rozmawiacie, żeby zacząć starania tak m.w. od Nowego Roku. Choć jeszcze pewnie to zweryfikuję, ale stwierdziłam, że nie mam czasu tak jak niektóre z was b. młode albo mające już dzieci- ja zaraz kończę 30 lat i będziemy się z mężem starać dopiero o nasze pierwsze dziecko!!!

Więc planuję najpóżniej zaraz po wakacjach odstawić tabletki, odczekać z 2-3 miesiące i starać się o dzidzię- wychodzi na to, że za m.w. 6 miesięcy- więc jeśli udałoby się za pierwszym czy drugim razem, to byłabym mamą już pod koniec 2011, ale jeśli starania potrwają dłużej to już w 2012- zobaczymy, jak będzie. Oczywiście tak czy tak was nie zostawię....:-):-):-)
Pozdrawiam!
Agnieszka,
Aga,
Fleur,
Misia,
Krolawa.Fal,
Ewula- was również witam cieplutko!!!
Agnieszka- to kiedy jedziecie na urlop?
Fleur- piękny domek!!!
Misia- jak przygotowania do ślubu? To już tylko 2 miesiące...