reklama

Mamy majowe 2009

Ankzoc - kochana tak sie ciesze ,że to nic narazie powaznego i niekonieczna jest hospitalizacja :-) Kolejnym powodem do szczescia jest to ze poraz kolejny Majeczka pokazała swoje wdzieki - moj uparciuch w sumie tylko raz sie pokazal na 2-4D i do tej pory nie ale w przyszły piatek za tydzien ide prywatnie na badania takze moze wtedy sie pokaze:-)
kurcze a ja juz tyle nagromadziłam dla dziewuszki :-)

reklama
Elus. Nie martw się maluszek moze sie w kazdej chwili przekrecic. Ja w pierwszej ciązyw dniu przyjecia do szpitala mialam ulozenie glowkowe plodu a dzien pozniej do porodu miednicowe. Raptem 24 godz i zmienilo malenstwo swoje polozenie.:tak:

Jak ostatnio byłam na wizycie u gin. i miałam usg (a było to 5 lutego) to mały miał głowkę u góry, chociaż na poprzednim usg 15.01 miał główke juz na dole
Widocznie przekręcił się mój szkarabek i ciągle to robi :-D i pewnie znowu sie przekręci - jeszcze ma troszkę czasu :-)

Mój mąz juz powoli panikuje dlaczego się jeszcze nie obrócił a przecież powinno być odwrotnie - to ja powinnam się denerwować a on mnie uspokajać hehehe

No i na ostatnim usg potwierdziło się że będzie CHŁOPAK nawet ja wyraźnie widziałam jego fajfuska - ale ma dużego :szok: :-D
Na 100% chłopak :)

Patusia.
Ja byłam lepsza. Jeszcze nie wiedziałam z usg czy to chlopczyk czy dziewczynka a juz mialam pelno ciuchow dla maluszka. Moj mąz sie smial ze mnie a ja mu mowilam ze jak cos to sa ciuszki ktore kupilam dla malej i nie wykorzytalam no i ze dziewczynka tez moze miec takie ciuszki (bo mam zaopatrzenie Z minimalnymi brakami w roznych kategoriach na rok juz z aukcjii na allegro wiekszosc polecam fajne rzezcy mozna kupic) bo w sumie nie pisze ze chlopak a ze nie rozowe to nic.
A zreszta tak naprawde ja byłam pewna od poczatku ciązy ze to synek, intuicja. w pierszej ciazy mnie nie zawiodla i teraz pewnie tez nie. Juz drugi raz sie potwierdzilo a lekarz ktory mi robi usg jest znany z tych bardzo dokladnych.
Ja juz sie swojej wizyty doczekac nie moge, mam 5 marca. Co prawda ja co miesiac mam usg (chodze prywatnie) ale i tak to świeto. Miejmy nadzieje ze sie cos poprawi, ze maluszek bedzie na tyle duzy zebym mogla isc na kuracje sterydowa do szpitala.

patusia tez wczoraj myslalam o princesstopic..ale ja nie mam z nia kontaktu...
myslalam tez o naszych 2 brzuchatkach blizniaczych, dawno tez i ch nie widzialam...

ankzoc ciesze sie ze juz jestes spokojna...bardzo dobrze ze wiesz o co chodzi i ze z dzidzia jest naprawde wszystko ok, tzn z coreczka:)))

akunia chodzi mi o taki specjalny pas na biodra, on nie podtrzymuje brzucha tylko sciska biodra zeby sie spojenie lonowe nie rozchodzilo
i ja tez czulam swoja malutka dzidziulke od 4 miesiaca i tez bede miala 2 cesarke, chodz pierwsza mialam 4 lata temu ale przez to spojenie wlasnie;)
anajleprze jest to ze moj synek obchodzi urodziny 31 maja:) maz 27 maja a teraz termin mam na 30 maja:) ale jesli zaplanuja mi ta cesarke to prawdopodobnie tydzien wczesniej , wiec pomiedzy urodzinkami meza i syna:)))ale bedzie fajnie, juz sie nie moge doczekac!!!!

Eluś- u mnie podobnie było z poprzednią ciążą, lekarz dawał szanse do 30-ktoregos tygodnia na obrot ale uparciszek nie skorzystał z szansy - i CC miałam . A teraz co wizyta mała przyybiera rozne pozy czasem potrafi kilka razy zmienić połozenie - w przypadku 3-4d tak było:-)

dzieki dziewczyny :tak::tak: za pocieszenie:tak::tak:
Patusia zazdroszce ja juz od poczatku przytylam 11,5 kilo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:w pierwszej 16 ale nie wiem juz sie chyba w 16 nie zmieszcze:crazy::crazy:

Witajcie Brzuchatki Kochane
Jakoś ostatnio nie miałam weny by pisać...a poza tym tak dużo nabijacie ,że nie nadążam ;)
Wpadłam na chwilkę tylko by życzyć miłego dnia...jadę do pracy,ale szczerze mówiąc coraz bardziej mam ochotę na odpoczynek. Od 1 marca zmykam na zwolnienie i wtedy w końcu może się wyśpię ;)
Wy jeszcze pracujecie? Ile z Was siedzi już w domku a ile dojeżdża do pracy?
Uściski i głaski, może zajrzę wieczorem :*

ja juz z zasadzie od polowy stycznia jestem na zwolnieniu, teraz mam do 5.03, ale nie sadze zebym potem chciala wracac do pracy heheh, strasznie mnie meczy poranne wstawanie

A jak tam u was z aktywnością maluszków??? Też tak żwawo fikają od rana? Bo mój Mareczek juz chyba ze dwa razy wziął porządną kąpiel i teraz chyba trenuje żeby tacie dorównać jak wyjdzie na świat w żonglowaniu piłką :-)

moja jest srednio aktywna, w ciagu dnia jakos 2-3 czuje sie rusza przez jakis czas, i w sumie wieczorami, a dzisiaj tak prawde mowiac jeszcze nie dala znac

Ja to swojego maluszka już czułam od 4 miesiąca (sam dziwiłam się że tak wcześnie,ale może dlatego ze to druga ciąża i skura byla rozciagnieta) a teraz to juz calkiem szaleje. Moim jedynym ratunkiem jest mój mąż przed którym maluch czuje respekt i się nie kopie jak mi trzyma rece przy brzuniu.

to odwrotnie niz u mnie, bo M zawsze budzi, jak sie tylko dorwie do brzucha to puka stuka az sie dzidzia nie odezwie...

Hej dziewczynki kochane, juz wrocilam od lekarza poszlam na 7, oczywiscie bylo tyle ludzi , ze maskara, wiec sie zarejestrowalam poszlam do poloznej zwazylka mnie juz od poczatku ciazy mam 6 kg na plusie :P czyli przez ostatni miesiac przybralam 2 kg, to dobrze :). Wizyte u lekarza mialam dopiero przed 11, wiec poszlam do tesciow bo mieszkaja nie daleko :) U lekarza opowiedziałam cała moja przygodę sparwdzł wyniki i powiedział, ze w moczu jest piasek, i to on podraznil stad ta krew, lub byly jakies kamienie, sparwdzil jeszcze raz nerki i powiedzial , ze widac ze w prawej nerce jest zastuj moczu, ale to nie mam sie nim martwic. Kazał mi powtorzyc badania moczu we wtorek i jesli wyniki beda dobre to powinno byc ok, a jesli nie to dopiero wtedy da mi jakies antybiotyki albo pokieruje dalej, ale jest przekonany ze to jednak byly jakies kamienie na nerkach. Dzis juz barwa mojego moczu jest normalna i czuje sie dobrze. Ale lekarz dla pewnosci sprawdzil jeszcze raz dzidziulka, łozysko nerki, bo w koncu jest moim lekarzem prowadzacym :) Takze nie czeka mnie zaden szpital i poki co narazie antybiotyki tez nie :)
ps. i oczywsicie kolejny raz zostala potwierdzona plec majeczki :P

dziekuje za mile slowa, wsparcie i kciuki

patusia- dzieki kochana za smska :)

to super wiadomosc!!! ciesze sie ze wszystko gra:-)

a ja sie dzisiaj jakos nie czuje, taka wypompowana jestem jakby ktos spuscil ze mnie cala energie...moze przez ten dobijajacy mnie snieg:dry:

reklama
anula1515, libsien- witajcie na forum :)

kokoszka- a ja dziś mam pizze na obiad, przez te ostanie moje zamieszania zdrowotne, nie mialam czasu zrobic obiadku ani porzadnych zakupow, no ale pizzy to sobie nie odmowie :P

patusia- tak wczoraj mi narobilas ochoty na spagetti, ze myslalam ze zamowie gdzies, ale dzis rozmawialam z tesciowa i jutro zrobi dla mnie, ona robi najpyszniejsze spagetti na swiecie :) Co do nudow to faktycznie gdyby nie te forum to czlowiek by oszalal, chcociaz i tak staram sie nadrabiac moje zycie towarzyskie hahaha :), teraz jestem bardziej aktywna niż przed ciaza :P. A co do spania, hmm moja corcia o 4 rano zrobila mi taka jazde kopniakow , ze umarlegoby obudzila- łobuziarka mała. A co do szkoły to ja skonczylam tez technikum zywności tyle, ze ja specjalnosc analiza :P, no a pozniej poszlam na 5 lat studiów mgr pedagogika, strasznie mi sie pdoobaly te studia za wiele nie musialam sie uczyc, bo wszytsko mnie interesowalo i latwo wiedza mi przychodzila do glowy :) Na pewno twoja emileczka jest coreczka nie martw sie plec ksztaltuje sie do 24 tc, wiec nie mozliwe zeby jej sie tam teraz cos pozmienialo hihihi

anula77- kochana mam nadzieję, ze szybko zleci ci pobyt w szpitalu i ze wszytsko bedzie wporzadku :)

confi- ja sie melduje na zwolnieniu od połowy pazdziernika :P, mialam na poczatku takie wymioty do grudnia, ze nie wyobrazalam sobie chodzić do pracy!!!

akunia- moja mała dziś mi zrobiła pobudke o 4 rano takie dawala mi kopniak i do tego jeszcze raczkami szalala wiec tylko podskakiwal mi brzuchz prawej i lewej strony i tak przez godzine. Teraz juz ma taka sile , ze widac bo brzuszku kiedy mala sie rusza :) A do tego uwielbia sie wypina glowke ma z prawej strony a pupe z lewej wiec wiem kiedy co wypina hahah, ostatnio spodobalo jej sie wystawianie pupy!

elus77- moja mala juz na wizycie 28 stycznia byla ulozona glowkowo, i jak narazie pozycji nie zmienila! nie denerwuj sie moze jeszcze sie przekreci!

ladygab- kochana wierze ci, ta pogoda dobija ale jeszcze troszke i bedziemy miec sloneczko codziennie

mama bartusia- to bedziesz miala imprezowy maj :P

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry