reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy majowe 2009

hej mamusie
sheeppy- Marta ma obsesje napunkcie malych dzieci wiec po prostu kiedy widziala takiego dzidziusia w telewizji czy na zyo zawsze jej mowilam ze mamusia ma w brzuszku tez takiego malutkiego dzidziusia, wlasciwie przyjela to od rau teraz caluje brzuszek i zawsze mowi z takim przejeciem i uczuciem "dzidziu dzidziu":-), ostatni nawet jak ja pytalismy czy bedzie calowac i glaskac dzidzie z przejeciem odpowiadala TAK!!! jakie to slodkie mam nadzieje ze beda cudownym rodzenstwem:happy2:

ja mysle ze dla mnie na wymioty juz za pozno ja nawet mdlosci nie mam sporadycznie raz na tydzien jutro bedzie 11tydz:-)

usg mam juz list ale dopiero ide 17 pazdziernika do szpitala i zabookuje wizyte mysle ze okolo tyg bede czekac:sorry2:

pozdrawiam serdcznie:-)

reklama
hej dziewczyny no te mdłości jak widzę prawie każdej dają popalić:-p no ale cóż :baffled:jeszcze miesiąc i powinny odejść w niepamięć :tak: A ja tak troszkę zmienię temat czy umawiałyście się już może na USG w 12 tyg? i jak miałyście w pierwszych ciązach ja juz się umówiłam do słynnego dr Roszkowskiego bo do niego strasznie długo się czeka a niestety ryzyko u nas spore wiec chciałabym mieć do czynienia z porządnym specjalistą ale udało mi się wstrzelić 11t1d ciąży(według moich obliczeń:baffled:) bo akurat taki wypadł termin badania jak myslicie nie za wczwesnie może powinien być skończony ten 12tydz.:confused: Wiem ze niektóre z Was to juz doświadczone mamy więc skrobnijcie słówko...

Ja pamietam ze w dwoch poprzednich ciazach obydwaj lekarze (w kazdej ciazy mialam innego lekarza ze wzgledu na przeprowadzke) kazali mi na przeziernosc przyjsc pomiedzy 12 a 14 tc, wiec nie wiem szczerze mowiac czy 11t1d to nie za wczesnie. Zawsze jest mowa ze to badanie wykonuje sie po SKONCZONYM 12tc, ale najlepiej i najpewniej bedzie jak wczesniej przedstawisz sprawe lekarzowi, bo chyba tylko on z nabytej praktyki bedzie wiedzial co w ktorym tygodniu jest w stanie zobaczyc na USG. Moze da sie do niego zadzwonic? A moze do jakiegos innego lekarza bys zadzwonila sie spytac,lub chocby poloznej jakiejs.

Czesc :-)
Dawno tu nie zagladalam ale nadrobiłam wszstkie zaległości a było tego troche:tak:
Jak samopoczucie mam nadzieję, że wszystko w porządeczku a malństwa rosną:-)
U mnie ciagle złe przeczucia a wizyta dopiero w przyszłym tygodniu. Wogóle się nie czuje jakbym w ciąży była nie chodze senna nie mam mdłości ( może czasem mnie troche ponaciąga ) piersi są większe ale praktycznie wogóle nie bolą no i ciągle mam te żółte upławy , zastanawiam się czy to od luteiny może być:confused:

monika88 ja mam luteine, ale upławy biale- i widzę, że ty w takim niepokoju jak ja, też zero objawów ciążowych, tylko piersi wieksze -no i brzuszek mi wyskoczył, ale mam nadzieje, że mimo wszystko dzidzia rosnie zdrowo, a zle przeczucia proszę nam tutaj odpędzić

monika88 ja mam luteine, ale upławy biale- i widzę, że ty w takim niepokoju jak ja, też zero objawów ciążowych, tylko piersi wieksze -no i brzuszek mi wyskoczył, ale mam nadzieje, że mimo wszystko dzidzia rosnie zdrowo, a zle przeczucia proszę nam tutaj odpędzić

ell przynajmniej nie jestę sama mi też brzuszek wyskoczył :tak: zawsze był wklęsły a teraz niektóre spodnie mnie uwierają.
A w którym tygodniu jesteś?

Ell, Monika ja tez biorę luteinę dopochwowo ale upławy mam raczej białawe. Monika a może masz jakiś stan zapalny że upławy as żółtawe? na początku ciąży zmienia się ph w drogach rodnych i czasem to może powodowac że ciężarna jest bardziej narażona na infekcje i stany zapalne dróg rodnych.

Ell, Monika ja tez biorę luteinę dopochwowo ale upławy mam raczej białawe. Monika a może masz jakiś stan zapalny że upławy as żółtawe? na początku ciąży zmienia się ph w drogach rodnych i czasem to może powodowac że ciężarna jest bardziej narażona na infekcje i stany zapalne dróg rodnych.

Mówiłam lekarzowi o tych upławach za każdym razem jak u niego byłam to się nic nie odzywał a na internecie wyczytałam że luteina może podrażniać i powodować żółte upławy. Zauważyłam też że im więcej chodze tym upławy są obfitsze i żółte a jak siedze w domu bo mam np. wolne to jst ok:confused:

reklama
Do góry