reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
Hej :-).

Ja jak zwykle w sobotę sama z Karolem siedziałam (mąż w pracy). Jak młody poszedł spać po południu, to ja z nim. Nie miałam więc czasu przez cały dzień na pisanie. A teraz jak K. zasnął, to sobie wydepilowałam nogi depilatorem i chyba z godzinę mi to zajęło :szok:. A i tak jeszcze są niedoróby :baffled:. Nie mam kiedy książki poczytać (czytam "Kuźnię na rozdrożu" - fajna, ale "Przedostatnie marzenie" mnie bardziej wciągnęło jednak).

cześć :-)

roksi macie żywą choinkę czy sztuczną?
my żywą kupujemy, pewnie dopiero w przyszłą sobotę/niedzielę
od jakiegos czasu wybieram się dokupić ozdoby choinkowe, ale sklep, w którym chcę w tygodniu otwarty do 16, a w soboty mąż w pracy był i nie miałam jak się wybrać, a z młodą tym bardziej bo tylko zciągałaby te wszystkie ozdoby itp :-D

u nas od wczoraj wieczora poprawa, gorączki brak, nawet na noc nic już jej nie dawałam
obudziła się też bez temperatury podwyższonej, więc fajnie :-)
w środku nocy się obudziła i coś jej się pomieszało - myślała, że już ranek - i waliła w drzwi, jak otworzyłam to zaspana przemaszerowała do naszej sypialni wołając o mleko, a robi tak dopiero nad ranem :-D
zrobiliśmy 150ml mleka myśląc, że nie wypije, a ona wtrąbiła wszystko i o 4.30 jeszcze 180ml mleka, to oznacza, że zdrowieje, bo apetyt jej wrócił :tak:

miłej niedzieli, nie wiem czy się odważymy wyjść z nią na dwór, sama nie wiem czy powinniśmy?

cześć :-)

roksi macie żywą choinkę czy sztuczną?
my żywą kupujemy, pewnie dopiero w przyszłą sobotę/niedzielę
od jakiegos czasu wybieram się dokupić ozdoby choinkowe, ale sklep, w którym chcę w tygodniu otwarty do 16, a w soboty mąż w pracy był i nie miałam jak się wybrać, a z młodą tym bardziej bo tylko zciągałaby te wszystkie ozdoby itp :-D

u nas od wczoraj wieczora poprawa, gorączki brak, nawet na noc nic już jej nie dawałam
obudziła się też bez temperatury podwyższonej, więc fajnie :-)
w środku nocy się obudziła i coś jej się pomieszało - myślała, że już ranek - i waliła w drzwi, jak otworzyłam to zaspana przemaszerowała do naszej sypialni wołając o mleko, a robi tak dopiero nad ranem :-D
zrobiliśmy 150ml mleka myśląc, że nie wypije, a ona wtrąbiła wszystko i o 4.30 jeszcze 180ml mleka, to oznacza, że zdrowieje, bo apetyt jej wrócił :tak:

miłej niedzieli, nie wiem czy się odważymy wyjść z nią na dwór, sama nie wiem czy powinniśmy?
Agutku żywą:tak: zobaczymy ile wytrzyma:confused: w tamtym roku mniej więcej o tej samej porze ubieraliśmy i nie dotrwała do kolędy:no: igła z niej nie spadła a cała uschła i zrobiła się brązowa:baffled:
To raczej zęby Tolcie męczyły:tak: ten lekarz to jakiś dziwny bo moja miała nawet 39 przy ząbkowaniu:baffled:

witam
my dzisiaj popalismy do 10 :szok: ja bym jeszcze spala ale glod mnei obudzil , zreszta Tristana tez bo odrazu chcial na sniadanko isc hehhehehe

roksi u nas nei ma strat bo kupilma plastikowe bombki , jeszcze zanim pomyslalam o dzieciach i teraz dobrze sie sprawdzaja :-D bo mlody co chwile jakas sciaga i rzuca ja wolajac atak:-D:-D:-D:-D:-D

brzucho mnie dzisiaj pobolewa wiec zapowiad sie kolejny dzine lezenia :-:)dry:
a moze chociaz krutki spacerek zobaczymy

blu ja cale 7 dni w tygodni jestem od 6 do 6 sama
mezus pracuje ,a jak nei pracuje to jest na kursie i tak juz 2 rok ciagne , ale w czercu konczy kurs wiec bedzie mial 2 dni wolne :-)

Hej :-).

Miloku, podziwiam was oboje :tak:. Musisz być super zorganizowana, że sobie dajesz radę ze wszystkim.

Agutek, ja bym chyba nie wychodziła jeszcze. A jak już, to na chwilę i w wózku, żeby się mała nie zmęczyła bieganiem.

Witam leniwie:-)

i z racji niedzieli nic nie zamierzam przeganiać:no:;-)

agutekja bym nie wychodziła na polko, nie wiem jak u Was, u nas mroźny wiatr:no:jak nie możecie w domu wysiedzieć to opatulić szczelnie i tylko do samochodu do babci;-)

milokuśpicie jak niedźwiadki:szok::-D

roksiszybciutko choinkę ubraliście:-)
u nas też żywa jak co roku, ubieramy przed Wigilią i mamy ładną do 10 stycznia mniej więcej, jodła

soppanakaży uczeń ma prawo do nauki etyki zamiast religii; w praktyce jednak wygląda to tak, że, ci którzy chcą mieć etykę mają mniej godzin bo żaden dyr. nie przyjmie pracownika dla jednego/kilku uczniów:dry:

Melduję, że Zosia perwszy występ na scenie zaliczyła:-) nie wysiedziałam na zajęciach i urwałam się na godzinę:zawstydzona/y:
Byłam dumna jak przedstawiła się do mikrofonu:happy:ładnie tańczyła i była grzeczna:happy:
foto relacja w wiadomym miejscu

Wieczorem robiłyśmy kartki świąteczne:-):-):-)
babcie się popłaczą jak listonosz przyniesie kartki ozdobione przez wnuczkę:rolleyes:
spróbujcie!
kupcie naklejki świąteczne, napiszcie życzenia na kartce, dziecko nakleja, rysuje kredkami, można śniegiem popryskać:tak:

także nasz weekend już bardzo nastrojowy:tak:

no nie pójdziemy na dwór, u nas dzisiaj bardzo zimy wiatr i przymrozek
sama się wybrałam po 10-tej do galerii połazić w spokoju i wróciłam z balsamem z brokatem na sylwestra ;-) szukam od jakiś 3 tygodni czegoś na sylwestra i stwierdzam, ze w sklepach jedna wielka kicha...nie chcę jakiejś sukni i czegoś strasznie wystrzałowego, ale coś co będę mogła potem ubrać, a żeby troszkę sylwestrowe było i stwierdzam,że nic nie ma :dry:

miloku ty to masz powera i podziwiam, że tak sama sobie dajesz radę..mi by chyba psychicznie było ciężko mieć ciagle wszystko na głowie i cały dzień samemu siedzieć

madzikm fajny pomysł z tymi kartkami i gratuluję występu Zosi :-)

reklama
Do góry