reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Ale tu cisza dzisiaj :szok:. Ale rozumiem - niedziela, życie rodzinne kwitnie :-D.

Moje maleństwo ma czerwone i spuchnięte duże paluszki u stóp, tak jakby paznokietki wrastały. Kiedyś pisałam, że płacze po kąpieli, a ostatnio już w wodzie zaczyna płakać i nie wiem czy to nie przez te paluszki. Może go bolą w ciepłej wodzie... Spotkałyście się z takim problemem?

reklama
Ale tu cisza dzisiaj :szok:. Ale rozumiem - niedziela, życie rodzinne kwitnie :-D.

Moje maleństwo ma czerwone i spuchnięte duże paluszki u stóp, tak jakby paznokietki wrastały. Kiedyś pisałam, że płacze po kąpieli, a ostatnio już w wodzie zaczyna płakać i nie wiem czy to nie przez te paluszki. Może go bolą w ciepłej wodzie... Spotkałyście się z takim problemem?

U nas to samo, jeden duży paluszek, zauważyłam dzis i od razu przemyłam mu rivanolem, jutro mamy wizyte u Pani doktor to zapytam co z tym zrobić. Boryska raczej nie boli bo jak mu dotykałam to nie reagował...

A czemu akurat ten bank wybraliście? Mają dobre warunki, czy po prostu macie tam konto?

Niezły głodomorek z Twojej panienki :tak:.

mamy tam konta i nasz fundusz, więc już nie szukałam innego tylko poszłam do naszego banku. Nie sprawdzałam innych

ewa0381-Wika prawie całą drogę spała, obudziła się po 6 godz. jazdy. a nad morzem to już w ogóle, szum morza chyba ją usypiał. Myslałam,że zniesie to gorzej, ale zaaklimatyzowała się od razu

A ja dziś zauważyłam, że na dwóch paluszkach u stóp Wiktoria ma jakby odciski z których zeszła skóra. Nie mam pojęcia od czego to może być. Przecież nie od chodzenia

U nas to samo, jeden duży paluszek, zauważyłam dzis i od razu przemyłam mu rivanolem, jutro mamy wizyte u Pani doktor to zapytam co z tym zrobić. Boryska raczej nie boli bo jak mu dotykałam to nie reagował...
Ale pamiętam że też pisałaś, że Borysek płacze po kąpieli. Karol na dotyk też nie reaguje w sumie. Może ciepła woda jakoś podrażnia.

Ewelinko, to go nie zmuszaj do tego cyca. Jak zgłodnieje to złapie i będzie wisiał godzinę a Ty się nie będziesz denerwować. Jeśli tylko dobrze przybiera na wadze to moim zdaniem naprawdę nie warto się z nim szarpać. Ja młodemu odpuszczam jak nie chce jeść. BO u niego czasem też tak bywa. Marudzi, mękoli przy cycu, odwraca głowę, płacze , possa chwilę a potem odpuszcza. Nie to nie. PO godzinie czy dwóch zgłodnieje i wtedy tak pije , że w całym domu słychać.

Ja wczoraj spacerowałam w deszczu. Heh. To znaczy wyszłam z domu jak nie padało, ale jak już byłam w parku to się nagle takie siąpienie pojawiło, które przeszło w lekki kapuśniaczek. Chwilę pochodziłam z młodym ale zaraz schowałam się pod parasole do knajpy w parku. Wojtek na takim rześkim powietrzu zasnął natychmiast snem kamiennym a ja sobie spokojnie wypiłam trochę kaffki i porozmawiałam z pewną babcią , która była na spacerku ze swoja 4-miesięczną wnusią.
Fajne są takie rozmowy "parkowe" nad wózkami:))

pozdrawiam niedzielnie.
Kaskada

Muszę Ci przyznać rację, bo przez wekend karmiłam go w dłuższych odstępach i rzeczywiście, to już chyba duży chłopak i nasyca się po prostu na dłużej, nawet przerwy w nocy mu się wydłużyły, do tej pory karmiłam go co dwie godziny, a ostatnio przespał przeszło 5 godz., ale jak już się obudził to ryczał jak lew z głodu, aż miło jak potem ssał, prawie się popłakałam ze szczęścia:-):-):-).
Życzę WAM dziewczyny dobrej nocy:-D,
Ewelina

Hej

mojemu dziecku od kilku dni pojawiają się czerwone plamy na twarzy, które po jakimś czasie znikają, a pojawiają się w innym miejscu.
Do tego wokół ust takie czerwone krostki się pojawiają - zauważyłam, że głównie po tym jak strasznie się ślini i wpycha łapki do ust.

Nie wiecie co to może być?
Trochę mnie to martwi :-(

Hej

mojemu dziecku od kilku dni pojawiają się czerwone plamy na twarzy, które po jakimś czasie znikają, a pojawiają się w innym miejscu.
Do tego wokół ust takie czerwone krostki się pojawiają - zauważyłam, że głównie po tym jak strasznie się ślini i wpycha łapki do ust.

Nie wiecie co to może być?
Trochę mnie to martwi :-(

U nas też są dookoła ust:-) widocznie od ślinienia się

reklama
Te krostki wokół ust to pewnie faktycznie od ślinienia.
Ale od czego te plamy na policzkach, na skroniach, czole...pojawiają się i za jakiś czas znikają :baffled:

Do góry