reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Współczuje i małej i tobie Agutek, biedna dziecina. Pewnie dostaniecie smecte i jakiś prbiotyk, albo inne cos gastrologicznego, Gastrolit czy coś takiego. Zdrowiejcie i nie życzę szpitala...

reklama
Współczuje i małej i tobie Agutek, biedna dziecina. Pewnie dostaniecie smecte i jakiś prbiotyk, albo inne cos gastrologicznego, Gastrolit czy coś takiego. Zdrowiejcie i nie życzę szpitala...

rybko smectę mamy tylko mała nie chce jej pić, więc na siłe jej trochę podawaliśmy, w nocy wypija prawie całą dawkę przez sen a w dzień dużo nie, bo wtedy ryzykuję tym, że nic ode mnie nie zje, bo jak zbliżam się z łyżeczką to znowu myśli, że to smecta i nie chce jeść, no i jak widać ta smecta nie poprawia nic, bo kupki nadal są....kupiliśmy też Orsalit na uzupełnienie elektrolitów, ale to jest tak niedobre, że nie ruszyła tego ani grama :no:
Jedyne co jej może pomóc chyba to coś dożylnego :-(

Karolku, Borysku wszystkiego najlepszego z okazji mini rocznicy!

Oj biedna Tola, dobrze, że zobaczy ją lekarz. Może tak jak piszesz Agutku lepiej podać kroplówkę, lekarstwo jakieś mocniejsze i niech się dziecinka przestanie męczyć. Zdrówka dla was.

Buziaki dla dzisiejszych 10 miesięczniaków Karolka i Boryska
dziękujemy Ewelino za życzonka, kurcze muszę gdzieś mojemu M taki suwaczek wstawić żeby pamiętał;-) chociaż o tymch prawdziwych rocznicach to chyba będzie pamiętał, bo ślub był w dniu jego urodzin:-D
Agutek napisz nam co na to wszystko lekarz, bo ja się zaczynam bać o małego, on teraz wszystko chce jeść, rzuca na ziemie potem podnosi i je dalej, gryzie nasze kapcie, kota, brudne scierki...

Ja wsypuję jej do herbatki. Ale żeby wypiła dzienną dawkę smecty musiałaby mi wypić 3 herbatki, a to jest nierealne, bo ona mi wypiła może 30ml dziennie :-(
Dzisiaj od rana wypiła już jakieś 50ml więc widzę światełko w tunelu, ale i tak się martwię, że te kupki tyle czasu nie znikają :no:
Poza tym w weekend jak będę zaniepokojona to pozostaje mi wyłącznie szpital więc postanowiłam, że chcę by lekarz ją dziś jeszcze obejrzał i powiedział co on myśli, czy są już jakieś objawy odwodnienia czy jeśli mała zaczyna pić to się nie przejmować i że widać nadzieję na poprawę. Muszę się upewnić na czym stoję, żeby jutro może niepotrzebnie nie panikować, albo żeby właśnie być bardzo czujną i do szpitala od razu jechać.
Mała schudła i taka baldziutka jest. Może jakiś preparat witaminowy będzie potrzebny, nie wiem...niech lekarz radzi. On będzie najlepiej wiedział co robić :tak:
Czekam na niego do 16.00 ma się pojawić, mam nadzieję, że będzie szybciej niż później.

reklama
mleko tez napewno pije, w mleku jej rozpuszczaj.

Lekarz kazał unikać mleka przy biegunkach, ale niestety nie da rady go uniknąć bo to chociaż trochę wypije. I dostaje do mleka inne leki, a wg lekarza smecta nie lubi bardzo być podawana z innymi lekarstwami i musi być minimum pół godzny przerwy między nimi...dlatego nie dosypuję do mleka :-(Ale może i tam zacznę? Może chociaż trochę pomoże? Sama nie wiem.

Do góry