reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Moniadan- na Knocknaccarze jest kilka przedszkoli i Creche i wlasnie wybudowala sie szkola, o ktorej mowi sie, ze jest najbardziej nowoczesna w Galway takze zapraszamy do naszej czesci miasta:-) i Didi tez.

ja teraz z wka tez nie miaam skurczy tylko w dzien porodu po 8 rano zaczely se lekkie po ilku minutach juz niebyly lekkie a po nicalych 2 godz byla Ewunia

to ja tez tak chce!:-)
babka w szkole rodzenia opowiadala nam historie jak to dziewczyna przy pierwszej ciazy trafila do szpitala bo odeszly jej wody. Pochodzila po korytarzu jakies 2-3h, wzięła chyba ze 3panadole bo troche ja bolalo,po jakims czasie odwiedzila ja siostra i mowi,czemu nie posiedzisz sobie w wannie,bedzie ci lzej i w ogole, wiec ona do tej wanny,siedzi,siedzi i nagle mowi ze koniecznie musi do kibelka,ze naprawde strasznie jej sie chce do ubikacji.Wyszla z wanny,siostra zaglada, zeby sprawdzic jak tam rozwarcie, a tam widoczna juz glowka!2 parcia i dziecko bylo na zewnatrz. Dziewczyna zdziwiona, bo nastawiala sie na epidural a tu taki ekspresowy porod.

ehhh, i tak bedzie co ma byc,nie bede sie martwic na zapas. Z tym moim terminem to w sumie dziwna sprawa, bo Sempko wyznaczyla mi na 2.10, a w szpitalu na 10.10:eek:

u mnie ta z Limericka(nie wiem właśnie czy to nie ona) obliczyła mi termin na 18października a w PL na 8 listopada:sorry:takze komu tu wierzyc:confused: a u ciebie to nie jest duża różnica:tak:

to tez niewielkia różnica a u mnie prawie miesiąc bo z miesiączki mam 11.11 (fajna data) ale niemogłabym miec takiego małego brzuszka w 8 miesiącu także to musi być 7:tak:

koniec-końców ja chyba też pozałatwiam wszystko dopiero jak pojedziemy po J.Sernik dopiero wstawiony do piekarnika,a obiad następny w kolejce czeka(bo dziś roladki schabowe:-D)...
Ech ta irlandzka pogoda:-(...Widzę,że Mamusiom odebrała chęci na pisanie;-)...

Noo roznica niewielka :)) W polsce lekarz sie mnie pytal o pierwszy dzien miesiaczki ostatniej a tu o ostatni To mnie troszke zdzwilo jedynie :) Ja do 4 miesiaca prawie brzucha nie mialam Dopiero od 5 zaczal rosnac Pod koniec 6 mialam ogromny brzuchol A przed narodzinami to juz w ogole stop to nie widzialam i chodzilam jak pingwin hehe :))

reklama
sylcia007-ja już teraz jak pingwin chodzę:-D...MartaF-jak to na8.11? Ja też mam taką datę wyznaczoną:szok:...Ale szczerze mówiąc chciałabym szyyyybciej...Choć prawdę mówiąc u mnie z porodami było naprawdę świetnie...Nawet nie mogę opisać czy miałam ból przy porodzie(oczywiście skurcze przed pamiętam doskonale:eek:).To wszystko odbyło się tak szybko.....Oby i na obczyznie się powiodło...Bo ostatnio,nie wiedzieć czemu zaczęłam się pomału bać tego wszystkiego,co mnie czeka:-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry