• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z Irlandii!!

Meldunek z wieczora:-)
Dylan mi pospał 2,5 godz.,dzięki Ci Panie Boże:tak:
Jużem doma,P pojechał na tenisa jeszcze a ja zaraz idę krzaki maszynką potraktować bo...no bo trzeba:-D
Margaritta,sieknę Ci zaraz,przeca widzę,żeś już jest:evil:Hi byś mi mogła odpowiedzieć bo focha strzelę i po co Ci to na początek:-p;-)

reklama
Witam mamcie na chwilke.U nas spokoj.Dziewczynki jedza i spia.Mamy maly problem z Zosia,bo w szpitalu ja glupia matka posluchalam sie pilegnarki i zmienilam jej mleko z aptamilu na sma.Sugestia pielegiarki w sprawie zmiany mleka spowodowana byla tym ze Hania miala zmienone mleko na neonatologii z powodu refluxu i dobrze by bylo zeby jadla to samo mleko.i Zoska ma problemy z kupka i ogolnie z brzuszkiem.Zaluje ze sie zgodzilam bo aptamil swietnie tolerowala.dzis byla pielegniarka (trailam na bardzo fajna,doswiadczona i konkretna babke,w dodatku znajoma) i powiedziala zeby absolutnie wrocic do aptamilu comfort,sma nie zawiera probiotykow i bardzo czesto sa problemy.Ja wiedzialam o tym,alesie glupia zgodzilam.Obydwie dziewczynki wrocily od dzis na aptamil,zobaczymy co bedzie dalej.Kupilam tez specjalne probiotyki wkropelkach ,nie sa tanie,ale podobno bardzo skuteczne.Mama nadziejeze wszsytko bedzie oki.
Poza tym sielanka,choc jestem zmeczona,bo wstajemy razem do dziewuszek,bo jedza w tym samym czasie i nie mam czasu odespac ale nie narzekam.Nooo a teraz uciekam,bo najstarsze wzywa..

Gastone trzymam kciuki żeby wszystko było ok z tym mlekiem i dasz rade zuch mamuska jestes:) Tak to jest ze czasem matka wie co najlepsze dla dziecka niz jakas tam pielegniarka:)

Hello Lejdis :-)

Tobiaszku wszystkiego naj
Buziak od cioci wujka Emci i Eryka
Wilwia sasiadeczko wrocilam ;-)

Lot organizacyjnie ok w Dublinie bylismy 20 min przed czasem ale dzieciaki masakra nie lece juz z Emka dopoki nie skonczy 2 lat i nie bedzzie miala swojegobfotela
Zrzucala Eryka z fotela bo tez chciala siedziec nie spala w ogole a jak Eryk zasnal to szarpala go i zaczepiala

Mialam dosc nie cierpie latac wrrr
No ale juz jestesmy
Zimno tu strssznie
Najchetnieh wlaczylabym ogrzewanie na 25 stopni ;-)

Tichonek a mi cos sie ubzduralo ze Dylan to Irlandzkie dziecko imie mnie zmylilo

Larcia wiem co to znaczy bunt i wrzask ja mam codzien przy dwojce
Badz stanowcza i konsekwentna

Hejka z wieczorka
Ka.M`cia - aż się bałam otworzyć ten filmik..brrr..całego nie obejrzałam :baffled: ale wiedziałam, że na końcu pokaże uśmiech dziecka! Bo myśli taki, że jak się dziecko cieszy to już jest OK :eek: A co do kuzynki..zdrówka! Pijani kierowcy to jedna wielka masakra..:-(
Kamcia - to jest na drodze N25 Waterford-Cork zaraz za Castlemartyr.
Gastone - niech się dzieci zdrowo chowają :happy::happy:
No i masz...Patryk płacze..kiedy on prześpi mi noc?????????

nie mialam czasu wzesniej wejsc...
no i znam szcczegoly wypadku...
nie bylo zadnego dodatkowego auta...
oni wracali z pracy a koles na rowerze pijany w 3 d**bez swiatel im wyskoczyl na glowna ulice...
no i wpadl prosto na kuzynke przez szybe:baffled: i stad ona ma pocieta twarz... i wybite 3 zeby:eek::baffled:
teraz lezy w szpitalu boli ja bark, glowa i ma zawroty glowy, mdli ja i wogole...
beda ja badacc po calosci....:-(jak cos to dam jeeszcze znac...

KaMcia-szok!
Anineczko- wielgachne dzieki!!!!!!
Kupilam dzis w aptece te tabletki i tak jak piszesz 1/2 tabletki daje sie takiemu maluchowi, jutro jej musze jakos przemycic z jedzeniem, a i dziewczyna z apteki ma mi dac namiary na taniego weta w Navan, mowila, ze byla ze swoim szczeniakiem u niego i za wizyte, szczepienie i odrobaczenie skasowal ja tylko €35.
Lubiczanko-super macie pieska!!!! My tez dumalismy nad Cavalierem ale w koncu wybralismy bichona bo nie gubi siersci a raczej wlosa.
daj ta tabletke na raz.. do pyska..wklada sie ja od strony policzka tak wpychasz blisko gardla.. i piesek polyka i nie wypluwa nawet... hehe...sprawdzne ...ja to prawie jak wet..haha kumpel jest po zoologii i mialbyc doktorkiem a niestety albo istety weterynarz jest Dj i prezenterem radiowym..hahaha...

MOniadan... witaj w domu...teraz odpoczywaj..a lot przezylas to najwazniejsze..ja tez zawsze umeczona po lotach z Ewula..

a my jutro jedziemy do Dublina..idziemu do muzeum Guinessa i mozliwe ze do ZOOOOOO...hehe...robimy sobie wycieczke pociungiem a co...hehe..Albert caly podjarany ze hoho

ok..zmykam luli bo rano dupcie trzeba podniesc ...bo o 0 mamy ciufcie...

Czesc Mamuski,

Witam Was cieplutko ta wieczorowa pora. Dzisiaj nie bylo zbyt duzo do nadrabiania i do czytania, a szczegolnie, ze nie zagladalam tu przez jakis czas.
Moze na poczatek chcialam podziekowac Dziewczynom za ich rady, za odpowiedzi na moje pytania czy kwestie dotyczace zachowania mojej corki.Super, ze mozna komus sie wyzalic i ze nie jestes z tym sam. Dzieki Pauletta, KAMCIA ENNIS, Joanna.
Lubiczanko fretka fajne zwierzatko, zawsze marzylismy o takim, ale jak nie mielismy naszej Konczity, czyli MOlly.Ma kilka imion hihi ale tak czy inaczej moglabys mi przeslac info w tej sprawie na priv co by tu KObietom nie zasmiecac forum, ile za taka Frecie i Jaki to hodowca. Moze jak mala podrosnie to kto wie.
Wilwia, wszystkiego najlepszego dla Twojego Slodziutkiego Pierwszoroczniaka.Kiedy party mu organizujesz? Napisz koniecznie co wybierze.
Kamcia Ennis bardzo mi przykro z powodu wypadku Twojej kuzynki. To masakra jakas. Zawsze tak jest, ze cierpia niewinne osoby a ten Pijak pewnie ani nic nie poczul.Trzymam kciuki za powrot do zdrowia Twojej kuzynki.
Agusiek mam nadzieje, ze syrop wystarczy Twojemu Synkowi i nie bedzie potrzebny antybiotyk. Te cholerne chorobska!!!Daj znac jak tam Twoj Chlopczyk sie czuje. Tez jestem pod wrazeniem, ze dostalalas syrop jakis. To byl Irlandzki lekarz??
Moniadan witamy w POlsce, pzrepraszam wczesniej za pomylke, ale jedne Kobitki jechaly Ty wracalas juz calkiem mi sie pomieszalo. Ja za moja jeszcze nigdy nie lecialam, tez sobie tego nie wyobrazam, choc czasami bywa i tak ze wcale nie musi byc az tak zle. Planuje ja wziac w podroz samolotem za rok.
Larcia, moze Amanda byla po prostu padnieta co??Trzymaj sie i wypoczywaj. Ja tez po scenach mojej Dziewczynki musze sobie delikatnie rozladowac jakos nerwy. hahha Na szczescie moja dzisiaj byla cudowna. I do tego byl piatek 13nastego.Od dzisiaj chyba 13 bedzie moja ulubiona data. Usciski dla Twojej Ladniutkiej coreczki.
No i na sam koniec nie moge pominac tego, ze z naszje Andziuliny niezla foczka co??
Zycze Wam spokojnej nocy Babeczki i do jutra papap

reklama
Witam
czyżbym pierwsza zawitała???
Ka.Mcia-masakra.Bardzo współczuję kuzynce...Matko św-biedna się nacierpi...Mam nadzieję,że szybko wróci do zdrowia:)
Monidan-ja też tak mam,że po powrocie z Pl zimnica-kilka dni się trzeba przyzwyczajać:/
Kasiun-hmmm...to może jak będziesz chciała wiedzieć więcej -zdecydaujecie się to Ci dam namiary-ale to facio z Tipperary jest:/
Ewelcia-dobrze,że młody nabiał zajada-stąd tyle w nim siły;))))
Tichonek-opanowałaś gąszcz;)))))))))))))))
Didi-miłej zabawy w stolicy...tylko nie wiem co z tą ciufą-jak o 0 macie?
Renni-jak tam dawkowanie leku dla psoiaka?Możesz podać nazwę?i jak często trzeba robić takie zabiegi?
Nie no uciekam,bo mi tu Reksio podejrzanie biega-pewnie chce na dwór:)))Miłego dnia:)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry