• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z Irlandii!!

Hej dziolchy.
Za dwa dni ide na pierwsze badania w szpitalu, bedzie usg itd. I jak to jest np z siuskami, bo beda chcieli probke moczu, trzeba trzymac pierwsze siuski, czy mozna dac drugie do badania? Pytam, bo tak naprawde to nie wiem o ktorej bede przyjeta, nie mam ustalonej godz, a pol dnia nie wytrzymam - tym bardziej, ze pierwsze co robie po przebudzeniu to wlasnie siusiu. I czy trzeba byc na czczo?? No i czy mozna zabrac ze soba mezula itd? Dziewczyny z Galway, napiszta plis ;)
możesz zabrać męża:tak:
i chyba nie musisz być na czczo , w 1 ciąży byłam na czczo bo miałam wizyte na 9 rano , ale teraz miałam na 15.30 i ja miałam taka kolejność
najpierw wywiad (oczywiście byłam z moim D) później krew , usg i siuski dopiero po usg o godz 17.30 dali mi fiolkę kazali napełnić i wrócić :tak:

reklama
Puletta super wieści,super:-)
Didi zdrówka dla Ala i uważaj na siebie z tym choróbskiem:tak:
Ano właśnie a propos uważania...Miałam już 2 bliskie spotkania z kibelkiem:-(I właśnie mnie kręci na następne.Haftam,że mi oczy wyłażą na wierzch:-(Jednak to musi być wirus,szlag...Idę bo...

Witam
Widze tu same chorowitki, no nic życzę zdrówka dziewczyny i dla dzieciaczków też.
Ja kolejny lazy dzień po pracy, była u mnie kolezanka z synem i tak wieje że nosa za drzwi nie wychylam.
Miłego wieczorku

AsienkaM miejmy nadzieje ze ten antybiotyk pomoze....

Anineczka bedzie dobrze glowa do gory....

My po wizycie okazalo sie ze prawopodobnie Natalia ma skaze bialkowa:baffled:
Za 2 tyg mamy isc na kontrol.Przy okazji pytalam sie GP czy faktycznie ma taki limit ciezarnych o ktorych mowia w recepcji powiedziala ze tak ale mnie jaka stara pacjentke zapisze do siebie...poki co mam wizyte w piatek 26

Ostatnia edycja:
Wielkie dzieki dziewczyny za wskazowki odnosnie pierwszej wizyty w szpitalu! ;) Mniej wiecej wiem czego sie spodziewac. Wlasciwie to nie wiem, bo kazda z Was miala praktycznie inaczej :D Ale tak ogolnie to troche czuje sie razniej ;P Po prostu przezywam... :)
Zdziwilo mnie, ze coniektore polozne nie wpszczaja mezow na wywiad - ja tam ze swoim nie mam sekretow i tez nie widze powodu, by ze mna mial nie wejsc. Ale zobaczymy jak wyjdzie....

Andzulina ale kobieta Wam dowalila z ta podwyzka. Chyba w ogole nie miala pojecia, ze ten 27my to pora swiateczna i raczej nikt w tym czasie nie ma glowy do wyprowadzek/wprowadzek. Albo specjalnie dala taki termin, zeby Was postawic w sytuacji podbramkowej, wiedzac ze sie nie wyprowadzicie w takim czasie. Wredna s*****! Z kolei nasza landlordini ma nas troche na glowie, bo z racji tego, ze dzidzus w drodze robimy w domku troche zmian, wiec sie kobieta troche sprezac musi :) Ale nic nie napomyka o podwyzce. Nie wiem skad ta Wasza ma takie dane, ze domki drozeja?? Z tego co ostatnio slyszalam/czytalam ponoc masa pustych domow/pokoi stoi w Galway i czeka na wynajecie. A chetnych brak.

ale cisza tutaj...

Anineczko - no ceny są różne... zależy od osiedla na dzielnicy... nasze jest bardzo spokojne, mieszka dużo iroli (m.in. gardziarze i detektywi), więc ciężko znaleźć wolną chatę. a już 2 ulice dalej, pełnej murzynów i gipsy - ofert od groma i ceny ok 700e za 4 bed. i nie wiem, czy będziemy się wprowadzać - kurcze, bo to zima idzie, święta:( a poza tym musimy patrzeć, żeby Ewa miała blisko do pracy... i szczerze mówiąc, wolałabym zostać na tej chacie... mamy wszystko już ułożone i dopracowane, a poza tym w razie czego kontrakt będzie tylko na 6m-cy. a wszędzie chcą minimum 1 rok.
Dranissimo - no widzisz - ja też nie wiem, skąd ona wzięła sobie te info... ogólnie to ona zajmuje się wynajmem domów i ma chyba z 4 na naszej dzielnicy... a żeby było śmiesznie - 2 są puste...

Ostatnia edycja:
No to rzeczywiscie interesy robi ;) Pewnie takie ceny daje, ze nikt nie chce mieszkac, a wystarczyloby lekko obnizyc i juz by kogos przygruchala i zamiast na minusie to by byla na plusie. Przynajmniej na teraz, kiedy jest ciezko kogos zwabic ;) Bo cenowo niektore domy sa naprawde interesujace :) Sami mielismy zmieniac, ale poki maluch sie nie pojawi to dajemy sobie spokoj :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry