reklama

Mamy z Irlandii!!

lekarz mi nie powiedział czy jedno czy dwujajowe, w każdym razie są osobno w worku owodniowym i osobne mają łożyska, ciąża - jak to powiedział - dwuowodniowa i dwukosmówkowa, niby rozmiarami prawie się nie różnią, więc nie wiem co o tym sądzić, :) czekam teraz na wezwanie do szpitala na pierwsze usg w Irlandii, bo pierwsze miałąm w Polsce 11 tydz. drugie w Dublinie - w medicusie właśnie w 13tym tyg. No i mam pytanie czy ktoś z Was jest może z hrabstwa Kerry?

reklama
cześć dziewczyny to i ja chciałabym do Was dołączyć, właśnie znalazłam to forum. Mieszkam w Irlandii od 4 lat i mam synka 21 miesięcy, a teraz jestem w 28 tc bliźniaczej :-) dwie dziewczynki dwujajowe :-) też mnie trochę przeraża poród bliźniaków ale trzeba jakoś urodzić ;-) Pierwszy poród miałam jak marzenie szybko, sprawnie i nawet bez znieczulenia, mam nadzieję że i tym razem bęzie podobnie.

Witam nowe mamy :-)Sylwie i Basie

Tichonku to rzeczywiscie malo miejsc macie ale napewno upchasz gdzies te rzeczy :-)

Asienko_R to dobrze ze Anusia zjadla... moja pediatra w kraju kiedys powiedziala ze jak dziecko nie chce jesc to nie ma co zmuszac wazne aby dziecko pilo dlatego ja malej nie zmuszam ma swoje dni ze malo zje a sa czasmi takie dni ze co chwile mowi ze jest glodna...A moze Anulce zabki dokuczaja i moze przez to brak apetytu?

W dansie jest promocja na pampresy moze ktorej sie przyda info :-)

Witam mamunie.
JA tak jak zwykle ostatnio na szybciutko.
Kamcia lub inne mamy,ktore braly ostatnio telewizje n.Chodzi o pakiet mini full.Dzisiaj byl tes zalatwiac formalnosci no i oprocz tego ze nie dostal zadnej promacji z racji tego,ze przenosi sie z innej telewizji(choc na str jest napisane,ze jakas promocje daja)to nie dostal rowniez w pakiecie mozliwosci wypozyczania filmow przez rok co rowniez jest napisane na ich stronie.Mowili,ze w ich punkcie nie wiedza o zadnych promocjach.Probowalam dzwonic przez skypa do nich,ale nie idzie sie dodzwonic a na telefonie pustki.Jutro sprobuje sie dowiedziec o co chodzi.
Dobra a teraz uciekam,bo za chwile landlord przyjdzie na pogawedke

Witam mamunie.
JA tak jak zwykle ostatnio na szybciutko.
Kamcia lub inne mamy,ktore braly ostatnio telewizje n.Chodzi o pakiet mini full.Dzisiaj byl tes zalatwiac formalnosci no i oprocz tego ze nie dostal zadnej promacji z racji tego,ze przenosi sie z innej telewizji(choc na str jest napisane,ze jakas promocje daja)to nie dostal rowniez w pakiecie mozliwosci wypozyczania filmow przez rok co rowniez jest napisane na ich stronie.Mowili,ze w ich punkcie nie wiedza o zadnych promocjach.Probowalam dzwonic przez skypa do nich,ale nie idzie sie dodzwonic a na telefonie pustki.Jutro sprobuje sie dowiedziec o co chodzi.
Dobra a teraz uciekam,bo za chwile landlord przyjdzie na pogawedke

Bardzo dziwna sytuacja:no:
My jak bralismy telewizje n w zeszlym roku to w miedzy czasie mielismy polsat i zadnych problemow nie bylo w sumie to na chlopski rozum mozesz miec klika dekoderow polsat,cyfre i n tylko aby placic za nie.Zadzwon do nich i sie wypytaj

Ostatnia edycja:
asieńka to i tak masz dobrze bo mój nie dość ze wraca to jeszcze tak sie drze jakby go kto ze skóry obdzierał:baffled:a dzisiaj zmęczony,ledwo na oczy patrzy a spac nie chce:no:zaczyna go grypa łapac,mnie zresztą tez:baffled:

lubiczanka tak myślałam ze idzie sie z faciem dogadac:tak:Kaśka tez zrobiła w domku jak chciała i jeszcze czynsz sobie ugadała:-)mówilam i tobie zebyś zagadała:tak: ciesze sie ze tak dobrze wszystko idzie:tak:

Ciao!

Alez to byl dzien....

Ale najpierw witam nowe Mamy!

Rano pojechalismy na szybkie zakupy przed praca A. Przed wyjsciem sprawdzilam jeszcze stan konta zeby wiedziec ile moge wydac. W Evergreenie wydalam 18e. (Mialam 78). POtem pojechalismy do Dunnsa. My do kasy. Rachunek-53e,a tu info,ze nie mam kasy na koncie i mi karte cofa! Probowalismy 2 razy i nic. Wiec dziewczyna z kas mowi,zebym poszla do bankomatu bo czasem cos sie zawiesza i ze moze mi wyplaci cach. Aaron z Alem i wozkiem zostali,a ja biegiem. Aaron juz do pracy spozniony! W bnkomacie probuje wziac 60e-kupa,40e-kupa....20e- udalo sie. Ale gdzie reszta kasy???? Naszczescie mialam w portfelu jeszcze 20e wiec odlozylam rzeczy tak,zeby dorobic do 40. Wracamy do domu....najpierw okazuje sie,ze odlozylam wszytskie te rzeczy ktore byly mi potrzebne do obiadu!!! (to juz z tego stresu). POtem patrze na moje konto,a tam info,ze Dunnes pobral mi z karty jakies 38e....(wlasnie te,ktore mi brakowalo)!!! Aaron polecial do roboty,a ja Ala w wozek i z wydrukiem konta dawaj do Dunnsa!!! W Dunnsie 3 menagerow sie zastanawialo co ma zrobic! Ja spocona, Alex juz ryczy....trwalo to godzine! W koncu facet mi mowi,ze albo bank zrobil blad albo dunnes obciazyl mi wlasnie dzis konto za zakupy zrobione kilka dni temu...i ze sorry i ze spadaj....(generalnie). Wiec jadawaj do domu....w deszczu....na koniec pieknego poranka rozsypalam cala kasze zakupiona w Evergreenie na cala kuchnie i myslalam,ze sie poplacze,ze taki koszmarny mam poranek! Za to popoludniu z tego wszytskiego umylam okno, poodkurzalam swoje 3 pietra w domu....popralam lazienkowe chodniki i tak mnie brzuch rozbolal,ze nie moglam sie ruszac...taka madra jestem!!!
Oby jutro bylo lepsze....slowo daje!

reklama
witam
witam nowe mamusie
Miska ojjj faktycznie ciezki dzien mialas:szok:
A ja jutro musze smigac na podpis do socjala wiec juz sie przygotowywuje do tego psychicznie,oby ta najmlodsza byla jutro grzeczna, bo ostatnio cos czesto pokazuje rózki:crazy:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry