reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Ciao dziewczynki!!

Jak tam dzien mija??

Ja mam od rana zabawke :-) Przyszla przesylka z kamera, jaka zakupilismy na e-bayu i od ranca sie bawie:-) Krece wszystko na okolo..hehehe....A mojemu A. najbardziej sie podoba fakt, ze kamera ma taki zoom, ze widzi sasiadow z naprzeciwka....:-D

Ponadto umylam glowe, oczyscilam buzke, zrobilam sobie maseczke, nalozylam kremik i czuje sie niezmiernie rzezko i swiezo;-) A teraz robie sobie kawoska z pianka:-)
A co u Was?

Witam:) Mam prośbę! Czy może mi któraś z Was napisać jak w Irlandii jest z zwolnieniem chorobowymi w czasie ciąży?? Czy jest tak samo jak z normalnymi chorobowymi?? Jestem w 6 miesiącu i nadal pracuje w sumie dobrze się czuje. Mam zamiar pracować jak najdłużej będę mogła ale praca miała być lżejsza a w praktyce zostało tak jak było przed ciążą.:P A wiadomo brzuszek zaczyna pomału przeszkadzać w wykonywaniu fizycznej pracy... Dziękuje:D

Zasiłek chorobowy-Information from CitizensInformation.ie

Tu masz wszystko po polsku z tym, ze musisz mieć opłacone 104 składki a nie tak jak piszą 52 (jaszcze nie poprawili błędu:baffled:)
Zasady wypłacania są takie same jeśli jesteś w ciąży.
Jeśli nie masz wystarczającej ilości składek to możesz sobie z ZUSu ściągnąć jeśli pracowałaś w Polsce. Niestety czeka się dość długo. Ja prawie trzy miesiące temu złożyłam i nadal czekam :dry:

Witam was u mnie nudy musze wyslac farm o maternity bo niby z mojego benefitu miałam przejsc automatycznie na maternity a jednak nie mam wysłac im form i od 23maja mam juz maternity a moze urodze ok 17czerwca bo pani dr.S musi mi wpisac od OM której nie było:tak: a nie tak jak wychodzi na USG po prostu paranoja ale co zrobić.misia jak można wiedziec to jaką kupiłas kamerke i za ile bo też chcemy kupic ;-)jest ogłoszenie na Galway net ale numer Polski tel i nikt nie odbiera.pa

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Emili- kupilismy kamerke Panasonic SDR-H80 na ebayu za 270e razem z przesylka. Cena naprawde super okazyjna!! I jestesmy z niej zadowoleni, taka wlasnie perfekcyjna na krecenie rodzinnych momentow, w swojej klasie cenowej oczywiscie. Nie mielismy zbyt wielkich funduszy dlatego szukalismy czegos, co bedzie najlepsze tak do 300 e na ebayu. Dlugo sie naszukalam, zanim zdobylam opinie o wszystkich kamerach, jakimi bylam zainteresowana,ale mysle ze wybralismy najelpiej jak moglismy.

Hej dziewczyny ....słuchajcie mam pytanko czy któraś z Was pobierała becikowe w Polsce ....ale rodząc dziecko tutaj ?... Czytałam gdzieś że niby jest taka możliwość ..tylko nie wiem ile w tym prawdy :dry:
Pozdrawiam :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry