Jola.24 - ja mam ich około 20 i mam ich akurat :-) i są one mi wręcz niezbędne(...) Czy w tych czasach to uzywa sie jeszcze pieluch tetrowych? Czytalam ostatnio co dzidzi potrzeba i byly takowe ale ja myslalam ze to juz przeszlosc?
(...)
Kładę chociażby na swoje ramię by Patrykowi odbiło się na pieluchę i w razie czego mogę wytrzeć gdy się mu uleje. Używam pieluch do kąpieli: owijam go w pieluszkę zanim wsadzę do wody i po wyjściu z wanienki moja mama narzuca na dzidzię pieluszkę by nie nieść takiego mokrego golaska - wszystko po to by nie odczuł zbyt wielu wstrząsów temperatur i czuł się bezpieczniej. Ponadto nie kładę go bezpośrednio na swoją pościel lecz na pieluszkę. W wózku jak jesteśmy na spacerku a wypada mu smoczek to podpieram smoka zwiniętą pieluszką.Tak, więc pieluszki mi są niezbędne. Natomiast ani razu nie zakładam ich jako pieluch ale wiem, że zaraz po porodzie by sprawdzić czy dziecko oddaje mocz zakłada się pieluchę tetrową i wtedy widać i czuć mokro;-) ja miałam w szpitalu problem z ocenieniem czy w pampersa dziecko oddało mocz - i dopiero pielęgniarka to stwierdziła po lekkim zabarwieniu pampersa.Hmm.. To jest obowiązek wynosić dziecko w nosidełku? Moja kuzynka coś o tym wspominała z Dublina..ale ja wyjechałam ze szpitala wózkiem :-)(...)
My mamy fotelik- nosidełko mimo, że nie mamy samochodu,:-) bo nas ze szpitala przecież nie wypuszczą. Na liście rzeczy do szpitala nawet się znalazł. U nas wczoraj pogoda okropna była, lało prawie cały dzień
Asienka_r - i potem na stelaż dasz te nosidełko? Czy do taxi?
Emili78 - Patryka też dziś męczył katarek, że nie mógł zasnąć..ale maść majerankowa mu pomogła i też się zdziwiłam, że nic mu nie wypłynęło..Hej mamunie co do chusty to niby dzidzia sama sobie pozycję ustawia jak jej wygodnie?ale ja o innej sprawie maja mała ma flegme w gardle w nosie nie wiem i bardzo jej to przeszkadza leje jej do noska sól fizjologiczną i pompką ciągnę ale tam nić nie mam a flegmę słyszę a nawet się nią dusi pomocy !!!!!!!!!
A jak mu wlewasz tą sól fizjologiczną? I czy można ją tu kupić?
O co chodzi z tym CHB? Wczoraj dostałam od nich list - myśląc, że to decyzja o przyznaniu CHB a tu kolejne papiery do wypełnienia! Kilka kartek A4 i do tego mam dołączyć list, że pracuję (pisałam im, że jestem bezrobotna!) lub z męża pracy(...) Aaaa i dostałam znowu list z CHB o potwierdzenie pobytu w Irlandii
Chyba co pół roku będę dostawac,bo ostatnio był w styczniu....
I już się boje wysyłac bo a nuż nie dotrze ten list albo wmówią coś innego i znowu zawieszą zasiłek
Już normalnie mam fobię z tym CHB![]()
Po co im to? To ma być właśnie potwierdzenie pobytu w Irl.? A gdybyśmy oboje nie pracowali to byśmy nie dostali tego zasiłku? W jaki inny sposób można potwierdzić tutaj pobyt? Ponadto pokrecili totalnie moje nazwisko - mimo, że wysłałam im akt ślubu! Powiedzcie mi laski o co im kaman..
Pomijając fakt, że jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę..

malo tego- wyobraz sobie,ze poniekąd z tego samego powodu co Wy
znaczy bedziem dostawac co pare m-cy teraz. Yuupi