• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Ciao
AsienkoM- wszytskiego cudownego dla Zuzi na pol roczku :)
Lubiczanko-dalej nie moge uwiezyc,ze ty juzzz....
Mi dni leca strasznie szybko...dzis znowdo rana leje,doslownie leje!!
Wczoraj chcialam obciac aluta maszynka...nie pytajcie jak wyglada...dziecko wojny i okopow! Nie pozwalal mi sie ciac,zwiewal,ryczal. Potem chcialam dokonczyc nozyczkami no i...kariery w tym zawodzie sobie nie wroze! hah
No nic,milego dnia zycze dziewczeta!

U mnie tez pada, okropnie, ale jestem zmuszona wyjsc dzisiaj z domu bo Zuzia ma szczepienie. Kurcze nawet nie mam kurtki od deszczu bo nigdy nie byla mi potrzebna, bo albo mialam parasol, albo samochodem sie pojechalo albo siedzialo sie w domku przy cieplutkiej herbacie. Trzeba takowa kurtke nabyc.
Julia 5 rano :szok::szok: a daj ze spokoj, o tej porze to ja jeszcze spie w najlepsze.

My tez ranne ptaszki, a raczej moja corcia, bo ja to bym pospala dluzej. U nas pobudka juz po 6 rano, zgroza!

julia to ty z Oranmore jestes, nie wiedzialam :-)

Dzis juz jestem w lepszym humorku, bo wczoraj to wrecz mialam ochote, zeby ktos mnie w tylek kopnal :-D

misia super, ze wyjasnila sie sprawa z ta skaza...tzn super...nie super, ale przynajmniej wiesz juz z czym sie zmierzasz. A skaza moze zniknac w kazdej chwili, wiec nie jest powiedziane, ze bedzie to mial caly czas.

Tylko tej buźki nie mogę do gładkości doprowadzić:sorry:Nigdzie indziej,póki co nie ma wysypek:no:Ponoć za uszami jest przy skazie ale Matt tam nic nie ma:sorry:Ja nie wiem,Radek był taki gładziutki a Mati od 2 tygodnia życia wypryszczony:sorry:
A miałaś receptę na mleko bo ponoć można dostać od lekarza i taniej mlesio kupić?
Mój Marcel też ma skaze :sorry2: i nie miał żadnej wysypki. On miał czerwoną skórę, taką jak po oparzeniu wrzątkiem, w okolicach szyi. Potem zaczęły pękać mu uszka (zresztą te uszka do tej pory mu pękają jak tylko zje coś niewłaściwego, wtedy to dla mnie sygnał że ma w sobie jakieś świństwo!). Taka lekka wysypka jak u Was pojawiła się później, nie pamiętam teraz kiedy - musiałabym na fotki popatrzeć.
Co do mleczka - Nutramigen jest najlepszy. Jeśli dziecko ma ostrą formę skazy, to to mleczko jest najlepsze. Bez recepty go nie dostaniesz. Niestety są to małe puszki i jest drogie. Ale... nie pamiętam teraz czy u lekarza czy w aptece pytasz o forme (no i teraz wyleciała mi jej nazwa :wściekła/y:), generalnie chodzi o to że jak z apteki weźmiesz produkty na recepte (na jedno dziecko) na kwotę 120e miesięcznie to potem masz wszystko za darmo.
Co do lekarza to polecam dr Baranowska - ona jest alergologiem. Wiem że przyjmuje na przeciwko Rotundy, ale tam przychodnia bierze sporo kaski za wizytę. Lepiej iść do niej, ona ma własną przychodnię.

Druk ma nazwe DPS http://www.citizensinformation.ie/en/health/entitlement_to_health_services/drugs_payment_scheme.html

hejka

u mnie też pobudka wczesna dzisiaj o 6:30 bo po chłopców musiałam jechać na 7:15 ..ale u mnie to standard takie wczesne wstawanie bo pies wychodzi po 6 a jak nie to ruszamy na spacer po 7 ..hihi..
pogoda nie najlepsza no ale od jutra podobno ma nie padać i będzie ładnie ..ale to okaże się w praniu
jestem już po red bula..hihi bo chłopców mam dzisiaj aż do 20 wiec potrzebuje powera...jak narazie młody śpi ..Ewa i Tomek ogladają bajki..P i Al jeszcze śpią wiec nie jest źle

nic miłego dnia życze

hey mamuski :-)
u nas super
w koncu czuje lato, moje dzieciaki nieprzyzwyczajone do slonca, wczoraj ubralam Emmie sukienke a ona wolala ze ma gole nogi I sie ubierac kazala :-D dopiero po chwili na ogrodku pozwolila sie rozebrac ;-)

nie wracam do ten ponurej Irlandii :-P

asienko ja kupowalam w ryanair akcesoria I mialam to w kartonie
Milego dnia

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry