reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Witajcie :-) ja staram się być z wami na bieżąco ale ostatnio nie mam siły na nic.
Jeszcze w poniedziałek na wizycie moja ginekolog mnie pocieszyła że lekkiego porodu nie będę mieć, bo synek ma bardzo dużą głowę, a nawet zastanawia się czy nie będzie konieczna cesarka, ale to skontroluje po następnym usg, które będę miała pod koniec lutego. A ja o cesarce nawet nie chce słyszeć, mam nadzieję że nie będzie potrzebna.
Kombinezonik mam jeden ciepły na 56 i dwa lżejsze na 62 po synku.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Wybaczcie że nie odniosę się do tego co pisałyście, bo już nie pamiętam co miałam napisać :-)
Idę zaraz robić mielone i buraczki na obiad.
Miłego dnia

Wrocilam od kardiologa...
Eh wyniki z Holtera tragiczne,pomimo lekow w tym jednym dniu tetno do ponad 160...Jutro na oddzial na 11/11.30 ,najkrocej do poniedzialku.Jakies 2 leki mozna juz w 3 trymestrze brac wiec znowu zmiana lekow ale doktor chce miec mnie pod kontrola ,bo nie wiadomo jakie skutki beda po nich i czy pomoga...Lilka do mamy pojdzie,wiec przynajmniej maz opieki nie musi brac. Zobacza to moje cisnienie,tetno przez te pare dni,doktor sie pytal czy nogi mi puchna,powidzialam ze tak i ostatnio jedna mnie noga bolala lewa,to powiedzial ze tez badania porobi pod tym katem...

A co do cesarki to kardiolog gadal z anestezjologami i oni sa za SN bo jakby podczas cesarki tetno mi wzroslo to mialoby to negatywne skutki ..Lepiej naturalnie bo tetno i tak skacze do gory a wiecej skoczyc nie moze.Chyba ze z powodow ginekologicznych z trudno,ale wtedy pod znieczuleniem ogolnym bo maja wieksza kontrole nad krazeniem...

Cień, biedaku, współczuje Ci, znowu szpital :(
Pogarszasz nam statystyki! :D
Ale oby szybko udało im sie ustalić dawki lekow, zeby obyło sie bez skutków ubocznych i po weekendzie do domu :)

Swoją droga dziwne, ze nie chcą Ci od razu zrobic cesarki. Takie skoki tętna sa faktycznie normalne podczas porodu, ale u Ciebie bez akcji porodowej sie pojawiają.. Takze ciekawa jestem jak sie to tętno bedzie zachowywać podczas porodu SN. Hmm.. Nie będę sie doktoryzować, pewnie wiedzą co robią :))

Cien z tym tętnem to nie zarty.
Ja jeszxze lekow nie biore ale mam zalecone betablocery tyle ze musze skonsultowac to z rodzinnym i ginekologiem.Jakie leki Ty bierzesz na to tetno ?

reklama
Ja już po wizycie, szyjka ok, mały przekręcił sie głową w dół. Chyba dzisiaj w nocy to zrobił bo kręcił się wyjątkowo intensywnie a potem chyba ze 40 minut miał czkawkę.
Mam przykaz leżenia przez następne 6 tygodni, a też energia rozpiera i zrobiłoby się to i owo ;)
Lilith współczuję stresu ale nie ma co odpuszczać. Strasznie jestem cięta na tych co nie płacą alimentów, uważam że powinny być większe restrykcje za to. I jeszcze to przyzwolenie społeczne na różne kombinacje.
Ja mam taki typowo zimowy kombinezon ale nie ma na nim rozmiaru, na oko 56. I ze dwa cieńsze, takie miśki i te już większe. Ale ja nie kupowałam tylko miałam po Hani i brata córeczce. Mam też kurteczkę zimową na 56.

Do góry