reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
MlodaMama niestety tak wyglądają wizyty w szpitalu... pomyśl jak byś się wkurzala jakbyś była na miejscu tego chłopa z wypadku...
MlodaMama a gdzie w końcu rodzisz?

Mlodamama jakbym mialam wiecej niz jedno dziecko i nie pracowalabym to jakas kasa by mi sie nalezala z racji tego, ze mamy niskie dochody (bo tylko maz pracujacy by byl). Jak oboje pracujemy na pelny etat to nie nalezy sie nam :P Pozatym kolega hindus ma zone, on pracuje na pelny etat ona nie pracuje, zajmuje sie 2 dzieci i dostaja okolo £700 miesiecznie :) Takze zadne kokosy jak chce sie odlozyc, ale jak sie siedzi w domu a kaska wplywa no to fajnie :)

Volka nic się nie martw :)
Ja chcialam kupić małej misia takiego ładnego a mój ukochany pojechał i wydał to co miałam na naboje do broni :D bo według niego mam jeszcze czas i kupię sobie kiedy idziej ... tyle ze pozniej moze go nie byc :/

Cocosh super ze się odezwałaś :)

Nie no Isia wybaczam mu :) że ten anestezjolog byl mu potrzebny :) bardziej niz mi...ale idac do wypadku powinna mi powiedzieć zebym szla do domu bo bedzie operacja a nie ze ja tam jak ubot siedzialam tyle czasu :(
ale tez nie chcę sytuacji kiedy ja na porodowce będę jej potrzebować a ta mi jakiś kawał wywinie bo osobiście z bólami i rozwarciem ja znajde! ! :D i nie wyjde dopoki mi nie da znieczulenia :D
W Pszczynie bede rodzila :) bo najbliżej...

Manka ona pracowała przed zajściem w 1 ciążę tylko bodajze nie na pełen etat tzn 8h tylko 4.5 :) to nie wiem.

Ona za dom wcześniej płaciła 180f tygodniowo albo 160 a teraz ma coś 50f tygodniowo

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Kustronka, bo teraz to mnie zaskoczylas... ja wiem, ze pewnie glupie pytanie zadaje ale nigdy w Polsce nie rodzilam i nie wiem jak to wyglada... bo piszesz o intymnosci podczas rodzenia... to na porodowce jest wiecej niz jedna rodzaca?

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Kubusiowa, może trochę źle się wyraziłam, bo u nas nie jest aż tak strasznie. Ale jak na oddziale są tylko cztery pojedyncze sale porodowe, to co w przypadku kiedy w tym samym czasie zaczyna rodzic więcej kobiet? Wtedy tą najdłuższa I fazę porodu trzeba grupowo zaliczyć na sali z innymi kobietami.. Wprawdzie sa szpitale, gdzie jak zapłacisz odpowiednia kwotę, to masz wszystko dopasowane zupełnie indywidualnie, pod rodząca, ale nie każdego na to stać :)

Ja jak skoncze macierzynski to tez przechodze na pol etatu wlasnie, wiec zobaczymy :)
My placimy miesiecznie 500f i to za mieszkanie a nie za dom ale i tak nam sie udalo ze fajna lokalizacja i nie tak drogo w porownaniu do innych cen mieszkan :)
Mozna sie starac o mieszkanie od panstwa, wtedy wlasnie oni cos tam dokladaja a po kilku latach mozna kupic z bardzo duzo znizka ;)
Pewnie tez bysmy cos takiego kombinowali lub brali dom na kredyt bo tyle kasy wydawac na wynajem to wyrzucanie w bloto :/ ale nie chcemy siedziec tyle w uk i nie bylibysmy w stanie tego splacic :P Po 20 latach to nie mam po co do Polski wracac :D

Dziewczyny, te ktore juz rodzily a jak to jest z ta 'nagoscia' przy porodzie ? Mialyscie w ogole czas myslec o takich rzeczach czy w tamtym momencie pragnelyscie tylko o urodzeniu ? :P W sumie mi tam rybka, ze beda mnie tam ogladac jak juz beda skurcze parte, bardziej chodzi mi o ta pierwsza faze, czy duzo osob Was tam ogladalo i traktowalo tak 'tasmowo' czy jednak mialyscie chocby minimalna intymnosc i czulyscie sie ok ? :P

Volka nic się nie martw :)

Nie no Isia wybaczam mu :) że ten anestezjolog byl mu potrzebny :) bardziej niz mi...ale idac do wypadku powinna mi powiedzieć zebym szla do domu bo bedzie operacja a nie ze ja tam jak ubot siedzialam tyle czasu :(
ale tez nie chcę sytuacji kiedy ja na porodowce będę jej potrzebować a ta mi jakiś kawał wywinie bo osobiście z bólami i rozwarciem ja znajde! ! :D i nie wyjde dopoki mi nie da znieczulenia :D
W Pszczynie bede rodzila :) bo najbliżej...

Młoda, to tez nie nastawiaj sie tak na to znieczulenie. Teraz niby taka kwalifikacja wstępna, a jeszcze podczas porodu przed znieczuleniem trzeba bedzie jeszcze raz wezwać anestezjologa, ktory zleci badania krwi np. na krzepnięcie. Na wynik tez chwile trzeba poczekac. I dopiero wtedy jesli anestezjolog nie jest akurat na bloku podczas innej operacji, to moze zejść do Ciebie i zaserwować Ci znieczulenie. A często juz tyle czasu upłynie, ze mówią, ze jest za późno, bo jest za duże rozwarcie, a podanie wtedy znieczulenia mogłoby opóźnić poród.

Mi lekarz mówił ze jak załatwia wczeskiej wizytę to już nie muszę mieć żadnych badań bo on mi da skierowanie na badania i tylko przychodzi i aplikuje znieczulenie a jakbym tego nie załatwiła to robią mi na porodowce badania i czekam a czasem jest za późno... więc już sama nie wiem :( to najwyżej będą mieli najgorszą pacjentke przez wszystkie lata funkjonowania szpitala :D

reklama
Manka jesli o mnie chodzi to w momencie skurczy partych moglby sie przewinac tabun ludzi przez porodowke a ja mialabym to totalnie gdzies;) a w pierwszej fazie przychodzila tylko polozna sprawdzac rozwarcie. Co jakies 2 godziny. To nie bylo krepujace, porownywalne do wizyty u ginekologa-wiesz czemu ci tam zaglada i sie nie przejmujesz:)

Kustronka a ja juz sobie wyobrazilam kilka rodzacych w jednej sali. Niezbyt pozytywna wizja dlatego pytalam;)

Dzastibasti zycie jest tutaj kosztowne jesli chodzi o podstawy-spozywka, wynajem domu, utrzymanie auta, o rozrywce nawet nie wspominam. Ale juz np. sprzet agd i rtv jest w porywnywalnej cenie do polskich cen:)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry