reklama

Marcowe mamy 2016

Witam

Edit powodzenia na wizycie.

Co do wagi dziecka to mój boy w 21t 3d ważył 370 g. A jeśli chodzi o rozstępy to niestety mam na brzuchu po pierwszej ciąży a zrobiły mi się na dwa tyg przed porodem, mimo smarowania i małego przytycia.

reklama
Marcowa gratuluję córeczki :)

Cocosh ja smaruję się masłem do ciała Pat and Rub. Mam jeszcze w zapasie bio oil i dopiero jak to wszystko wykończę to zastanowię się nad czymś typowo ciążowym. W poprzedniej ciąży nie dorobiłam się ani jednego rozstępu i mam nadzieję że teraz będzie podobnie, chociaż te paskudy potrafią zaskoczyć i wyjść dopiero przy porodzie. Ważne żeby smarować nie tylko brzuch ale wszystkie strefy narażone tj. pośladki, boczki, uda i oczywiście piersi :-)

Mój synus też malutki bo w 21 td miał 400 g ale to zależy też od nas ja malutka jestem i malutki brzusznej na razie mam :)
Ja też się opuscilam że zdjęciami :p
Ja dziś przespalam noc a teraz sniadanko a potem szykowanko bo na zakupy jade :)

Edit kciuki za wizytę :)

Ja tez po ciężkiej nocy, mimo zmęczenia spać się nie dało o do tego jakieś duszności

Rozstępów w pierwszej ciazy nie miałam mimo 30kg na plusie. Nie smarowalam się niczym ale piłam kolo 4 do 5 litrów wody dziennie. Do końca nie wiem czy to nawilżanie od wewnątrz czy może jakieś skłonności genetyczne,ale kremy do mnie nie przemawiaja. Zobaczymy jak będzie tym razem. Na razie nic nie mam a leci mi 24 tydzien.

Ja mam jedynie pajaczki na nogach ale miałam też je wcześniej od stojącej pracy :(
Smaruje się kremem na rozstepy ale nie tak jak podają 2 razy dziennie tylko raz i nie zawsze codziennie :p ale na razie nic nie mam oby tak dalej;)
Edit && za wizytę daj znać później ;)

Edit kciuki za dzisiejszą wizytę.

Gratuluję wieści z wczorajszych wizyt i poznanych płci :-)

Witam nowe mamusie :-)

Co do rozstępów to mi pojawiły się dopiero tydzień przed porodem na boczkach, bo brzuch miałam ogromny i ciągnął do dołu. A smarowałam się oliwka i kremem na rozstępy z rossmana. Po porodzie kupiłam ten bio oil i na szczęście teraz są praktycznie niewidoczne. Teraz juz od razu kupiłam biooil i smaruje się nim, zobaczymy czy pojawia się nowe.

reklama
Dzięki dziewczyny :)
Jestem już spokojniejsza o zdrowie :) i ogromnie szczęśliwa że dziewczynka, choć z chłopca cieszyłabym się równie mocno :-) Lekarz ledwo przyłożył usg już od razu powiedział, że córcia będzie. A że duża to po tatusiu, który ma ponad 190 cm ;) :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry