sara.woj
Fanka BB :)
Zapisują bez tego, ale mam juz kartę ciąży i badania zrobioneTak szybko? A ty już miałaś te wszystkie badania do 10 tygodnia i masz kartę ciąży? U mnie bez tego nie zapisują.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Zapisują bez tego, ale mam juz kartę ciąży i badania zrobioneTak szybko? A ty już miałaś te wszystkie badania do 10 tygodnia i masz kartę ciąży? U mnie bez tego nie zapisują.
Ojej a ja mam 8+1 i jeszcze karty ciąży nie mam a co dopiero info na prenatalneumówiłam się na prenentalne na 22 sierpnia![]()
Nie wiem, bo zdjęcia nie dostałamSuper wieści! Przy jakim crl udało się zaobserwować bicie serduszka? Pytam, bo my podobnie z beta startowałyśmy i zastanawiam się czy również będzie mi dane z uwagi na podobny czas rozwoju ciąży odetchnąć z ulgą na wizycie w środę![]()
Mnie się pytał kiedy była bo ona jest jakiś czas ważną, powiedziałam ze jakoś początkiem roku miałam na co on, ze okej, tylko proszę donieść wynikDziewczyny, a jak byłyście na wizycie u ginekologa to pobierał wam cytologie?
Bo ja byłam prywatnie teraz to było 5+4 i chciał mi już pobrać, a na NFZ powiedział, że dopiero za pół roku mi pobierze bo miałam pół roku temu robiona.
W poprzedniej ciąży miałam krótki odstęp między ostatnią cytologią a cytologią w ciąży a i tak została pobrana na jednej z pierwszych wizyt w ciąży.
Klaudia, jak się trzymasz? Kiedy masz teraz wizytę?Czekać na kolejną wizytę, wtedy się może okaże, no nic trzeba to przetrwać![]()
Ja właśnie robię dziś wyniki, mam nadzieję że do środy będą już do odbioru, bo po południu mam wizytę.Ok, to może u mnie jest inaczej z tymi prenatalnymi, bo idę do prywatnej placówki z kontraktem. Poprzednio coś lekarz mówił, że dwa dni po USG dopiero pobierają krew (a nie jak kiedyś, wcześniej, żeby na USG już były pełne dane), ale nie pamiętam dokładnie, bo i tak nie dotrwałam do tego momentuale na pewno nikt mi nie sugerował, żeby się umawiać miesiąc wcześniej, stąd moje zdziwienie.
Dziewczyny, które startują po raz pierwszy, pamiętajcie, że do 10tc robi się grupę krwi, na wynik czeka się dłużej niż standardowo, chyba 2-3 dni i wynik trzeba odebrać osobiście w punkcie pobrań. Ja się ostatnio zagapiłam i na wariata odbierałam...
Teraz po prostu jakoś mi dziwnie jak czytam już o wizytach serduszkowych, a u mnie przez te urlopy, dopiero w 9t+0 okaże się czy w ogóle jest cokolwiek w pęcherzyku. Jestem już trochę zmęczona czekaniem.
Ja właśnie robię dziś wyniki, mam nadzieję że do środy będą już do odbioru, bo po południu mam wizytę.
ojej to kiedy masz wizytę?
Hej, kiedy miałaś OM? Dasz radę, kto jak nie my kobietyHej, nieśmiało zaglądam. Dzisiaj robiłam test wieczorem i wyszedł mocno widoczny. Rano zrobię jeszcze raz drugi. Termin niby na 25 marca. W domu jeszcze 2 dzieci - 3l, 1l. Nie mam pojęcia czy dam sobie radę, zwłaszcza, że już teraz nie wyrabiam