reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
dziewczyny co wam za ludowe madrosci tam na tych szkolach rodzenia prawia ?:-D

jak tylko bralam syna do piersi to mleko samo wrecz tryskalo, czasami az sie krztusil
a co do masowania brodawek...hmmmm...mi lekarz radzil masowac po skonczonym 38tc zeby rozkrecic porod i zeby przyzwyczaic brodawki do karmienia, no ale nigdy wczesniej...

dziewczyny, nie martwcie się praniem i prasowaniem ;-) te malutkie rzeczy schną szybko i prasują się szybko ;-)

echhh, wagary się skończyły, trzeba jutro wracać do pracy... :dry:

aaaa i dostałam list w sprawie zasiłku macierzyńskiego. razem z formularzem (od groma stron) dołączyłam kopie aktu ślubu (polskiego i przetłumaczonego przez przysięgłego tłumacza) bo wymagali.
no i teraz okazało się, że muszę jeden i drugi świstek UWIARYGODNIĆ :baffled:
tego już w formularzu nie napisali :dry:
więc muszę iść na policję, oni mają to sprawdzić i postawić pieczątkę, jesli wg nich to nie podróba :dry:
tym sposobem kasy w terminie nie dostanę na pewno :baffled:

Witam się i ja :p Jak mówiłam tak jestem :-) Nadal leże w szpitalu, po DZM miałam 376 mg/l, a nasiusiałam 2,3l. Czyli wychodzi ok 1 g białka. Ordynator mi dzisiaj na obchodzie powiedział, że monitorujemy dZidziusia, bo białko w końcu jemu najbardziej może zaszkodzić, i co 2 dni prawdopodobnie będę miała stan płodu :szok::szok: Leżę do porodu, nawet nie ma mowy o przepustce :no::no: szkoda wielka, bo mam już dość szpitala :wściekła/y:

Niedobrze, ale leż grzecznie. Bobas najważniejszy:tak::tak::tak:, wytrzymasz:tak::tak:

oj nadia25 niedobrze, mam nadzieję, że leki pomogą:tak::tak::tak:
Reszty chyba nie dam rady nadrobić....jutro odpiszę;-)

nie nadrabiam bo nie wyrobie - jestescie bezlitosne z tym pisaniem :-D

tylko wiolonczlei odpisze - mialam monitor oddechu i byl to chyba najglupszy zakup :-D W naszym przypadku oczywiscie... Szybko sie go pozbylam
Dobre jest dla wczesniakow i dzieci z problemami zwiazanymi z oddychaniem. No lae Bogu dzieki Jas takich nei mial a jak ten monitor wlaczasz to on dziala wiec jak wyjmiesz dzieck oto tak jakby dziecko nei oddychalo wiec on piszczy wiec musisz wylaczyc. Potem dziekco odkladasz i musisz pamietac o tym zeby wlaczyc itd... :baffled:
Jasne ze jest to kwestia zapamietania i wprawienia sie, ale u nas byl niepotrzebny :no:

Ide spac!!!!! Przynajmniej dzis wczesnie :tak:

Witam mam do odsprzedania mleko enfamil premium 2 cztery puszki (cena 22 zł za puszkę).moje dziecko piło enfamil od urodzenia (bardzo dobre mleko) ale teraz wyszła nam skaza białkowa i musimy męczyc sie z nutramigenem

reklama
Dziewczyny witam się prawie wieczorną porą;-) Zaszalałam właśnie i to nieźle hehe jestem sama w domku bo M w pracy a ja sobie kupiłam Lecha Free i zrobiłam sobie grzańca hihi miałam jeszcze przyprawe piernikową i mmm delektuje się tym smakiem:-) do tego chipsy i imprezka jak nic hehehe ide was nadrabiać;-)

Lecha Free? to taki bez alkoholu?? :-) ja tam mam smaka na Redsa jabłkowego mniaaaaaaaaaam:-D

Hej kochane :)

Za chwile Was poczytam, tylko napisze co tam u mnie słychać po wizycie.. A zbyt dobrze nie jest.. W prawej nerce mam zastój i kamienie.. I musze leżeć i leżeć bo twardnieje mi brzuszek.. Wstawać mogę tylko na siusiu no i ewentualnie na chwile pochodzić. Jak najczesciej powinnam leżeć na lewym boku żeby mi nie blokowało tej nerki. Poza tym niewiadomo czy nie będę musiała mieć CC, a to dlatego że prawdopodobnie mam za wąskie bioderka.. Za trzy tygodnie będę wiedzieć na sto procent.. Ale najważniejsze że dzidziusiowi ślicznie biło serduszko :) no i szyjka zamknięta.

trzymam kciuki :blink: No i oczywiście nie wypuszczaj brzdąca jak najdłużej to możliwe :-D

Wiecie co,normalnie szok przeżyłam,gadałam przed chwilą z koleżanka z pracy,ona też starała się o dzidziusia z kolesiem z którym była jakieś 7 lat ( w zeszłym roku się zaręczyli)ale lekarz jej powiedział ze bez pomocy specjalisty się nie obedzie bo z badań wynikało że ona niema wogóle owulacji:szok: no i stał się cud bo zaszła w ciaże i jest w 12 tygodniu bodajże,a najgorsze jest to że wyszło na jaw że jej facet ja zdradza, i zostawił ją mimo że ona sie teraz dziecka spodziewa:szok: i jest zmuszona wrócić do siebie do rodziców,a on zostaje w Wawie ( pewnie z tą swoja kochanicą),wiecie co nikomu czegoś takiego nie życzę:no:normalnie się zdołowałam,tak mi dziewczyny szkoda:no::-(

w mordę jeża....a myślałam ze to ja mam przekichane :baffled:

Wiecie...po tym badaniu nadal mnie brzuch boli :dry: do tego mnie mdli
Mikołajowi chyba też się to nie podobało bo dopiero teraz zaczął fikać a badanie miałam o 15 :sorry2: Mma nadzieję, że gin nic mi tam nie uszkodził :dry:

Do góry