reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Witam wszystkie marcóweczki, dołączam do waszego grona :-) muszę sobie jeszcze suwaczek zrobić
WitajCzekamy na suwaczek:tak:

aaa zapomniałam napisać, że wczoraj właśnie zobaczyłam delikatną brązową kreskę na całym brzuchu przechodzącą przez pępek. Na początku myslałam, że mam zwidy, ale mój mąż ją potwierdził. Może u którejś z was też już się pojawiła???
Ja jeszcze nie mam..

U mnie nie ma tej ciemnej kreski jeszcze ;-)

Dziewczyny, czy Was tez mecza juz bole kregoslupa ledzwiowo - krzyzowe? Mnie od ponad tygodnia, nie moglam dzis w nocy sie nawet przewrocic z boku na bok...Czasem ie moge siadac np. na kibelek i moj M. musi mi pomagac, ze wstawaniem to samo...;/
Uuuu... a ból mam taki, że szkoda gadac:szok: (pisałam już Wam kiedyś, że jestem po dwóch operacjach kregosłupa i może to dlatego..)

A widac Wam juz brzuszki?
Ja to kurcze mam juz mocno widoczny. Wydaje mi sie ze za pierwszym razem o wiele pozniej mi urosl (a moze tlyko mi sie tak wydaje ;-))
M mówi, że u mnie widac ale ja tam nie widze mojego brzuchala:no::-) jedynie może tluszczyk:zawstydzona/y::-D

hej, właściwie to też muszę sobie suwaczek zrobić bo u was to wszystko jasno widać. ja jestem właściwie w 13 tygodniu,choć po wczorajszych wynikach to zgłupieć można bo:
wiek ciązy wg ostatniej miesiączki to 12+5
wiek ciąży na podstawie CRL to 13+4
a wiek ciązy na podstawie BPD to 14+6
generalnie zgłupieć można ale lekarz trzyma się tego od ostatniej miesiączki i termin mam niby na 11.03.2010.

a bóle kręgosłupa mam koszmarne szczególnie że mam skoliozę i ostatnie tygodnie przeleżałam.
kreski nie mam ale brzuch juz wyraznie widoczny-podobno w drugiej ciąży wcześniej widać.

hej, właściwie to też muszę sobie suwaczek zrobić bo u was to wszystko jasno widać. ja jestem właściwie w 13 tygodniu,choć po wczorajszych wynikach to zgłupieć można bo:
wiek ciązy wg ostatniej miesiączki to 12+5
wiek ciąży na podstawie CRL to 13+4
a wiek ciązy na podstawie BPD to 14+6
generalnie zgłupieć można ale lekarz trzyma się tego od ostatniej miesiączki i termin mam niby na 11.03.2010.

a bóle kręgosłupa mam koszmarne szczególnie że mam skoliozę i ostatnie tygodnie przeleżałam.
kreski nie mam ale brzuch juz wyraznie widoczny-podobno w drugiej ciąży wcześniej widać.
ja mam termin na 7 marca i suwaczki mam ustawione tak jak liczy mi lekarz tzn. od ostatniej @, choć wiem, kiedy było zapłodnienie bo używałam testów owulacyjnych:tak:
Ja własnie te operacje miałam ze względu na skoliozę bo żadne cwiczenia nie pomagały.

Hej Dziewczyny,
Odnosnie tego detektora, to go dzis wyprobowalam i jest ok. Ale krotko, bo nie chce Malenstwa meczyc. Niestety prawda jest taka, ze nigdzie nie mozna znalezc wiecej informacji na temat skutkow ubocznych. Sporo kobiet je jednak stosuje i sa zadowolone :-) Jeszcze wypytam ginka za tydzien na wizycie co o tym sadzi. Wiadomo, ze nie mozna z niczym przesadzac :)
Pozdrowionka ;-)

co do brzuszka to mi rośnie....i jest już trochę widoczny....muszę kupic sobie jakies spodnie ciążowe bo już ze standardowych to mi moze ze dwie pary zostały....:-p
W pierwszej ciązy do 5 miesiąca bylam prawie płaska...a teraz??SZOK!! Ale podobno w drugiej ciązy szybciej wyłazi...:tak:

reklama
O jakiej kresce na brzuchu jest mowa???:zawstydzona/y:

"Linea nigra to łacińska nazwa przebarwienia w linii środkowej ciała występującego na powłokach brzusznych kobiety ciężarnej. Linia ta pojawia się w drugim i trzecim trymestrze ciąży, u większości kobiet ciężarnych. Kresa środkowa na brzuchu ciężarnej zmienia barwę na ciemniejszą z powodu zwiększonego wytwarzania melaniny w ciąży. Po porodzie zmiana ta zazwyczaj ustępuje w ciągu kilku miesięcy."

Ja za tydzień rozpocznę drugi trymestr ale już mi się pojawiła. Mam tylko nadzieję, że nie dostanę żadnych przebarwień też na twarzy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry