Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
a u mnie aktualnie taka burza i ulewa, ze zaraz wyłączę kompa
się zestrachałam, bo siedzę w mieszkaniu sama, a tu pioruny walą, że hej
czekam aż M wróci od babci

Wiesz czasami położna z długim stażem ma więcej doświadczenia niż niektórzy lekarze. A poza tym lekarze to też ludzie i nie wszystko zauważą, a niektórzy jak im się o czymś nie powie to to oleją.april79 witaj i gratulacje. W ktorym jestes tygodniu?
gaba82 nie sadze ze ta polozna zna sie lepiej od lekarza, dodatkowo jesli sie ma plamienia, badz uplawy to i tak nic nie mozna z tym zrobic, bo przeciez nikt sobie hmmm nie zaszyje. Wydzieliny roznego rodzaju pod czas ciazy sa jak najbardziej normalne, a co ma szyjka czy jakakolwiek inna czesc ciala do tego to ja naprawde nie wiem. Dziwne ze wogole polozna taka opinie wydala nie majac do tego wystarczajacych kwalifikacji ani historii calej ciazy.
.

Mój brzuszek widac zawsze wieczorem, jak się najem, Rano jest, ale małyA widac Wam juz brzuszki?
Ja to kurcze mam juz mocno widoczny. Wydaje mi sie ze za pierwszym razem o wiele pozniej mi urosl (a moze tlyko mi sie tak wydaje ;-))
WitajWitam Was wszystkie
Dołączam do Waszego grona. Termin mam na 15 marca.
Walczę z suwaczkiem i jak tylko mi sie uda dojść do tego, gdzie go trzeba wkleić, to w końcu będę go miała. Jestem w 12 tyg i 3 dni ciąży. Bóle Kręgosłupa męczą mnie już od dawna, czasami tak bardzo, że nic nie mogę zrobić.
pozdrawiam
Moja dzidzia tez się ruszała. Pisałą juz o tym na innym wątku. Ale powtórze, że dziś miałam badanie prenatalne. Dzidzia ma 6,27 cm a przezierność 1,3, kostkę nosową i przepływ też widaćWitam marcóweczki:-)
Ja już po badaniach prenatalnych, ale moje dziecko to bedzie chyba ciężki egzemplarzmiałam 4 podejscia do tego usg, bo maluszek tak sie obrucił, że noska z profilu nie chciał pokazać.Więc miałam USG, na zmiane z pólgodzinnym spacerkiem po katowickich uliczkach z zaleceniem mocnego stukania piętami. Po takich trzech spacerach piety mnie nieco bolały, ale opłaciło się! Dzidzia ma piękna kostkę nosową, a przeziernośc 1,6, wiec uff....kamień z serca.
Aha komentarz p.dr. - że jak takie niesforne to pewnie bedzie chłopak! Ale o tym to sie pewnie przekonam nieco póżniej.
Mnie brzuch już nieco wydęło, ale kreseczki jeszcze nie widzę:-(
Pozrowienia dla nowych forumowiczek, sylviontko mamy ten sam termin porodu - też 15 marzec.
WitajWitam serdecznie miło mi dołączyć do marcóweczek :-)
Ja mam termin na 28 marca i jeszcze nic nie widać.
Fakt pająki to nie przyjemna sprawa![]()
Ja ostatnio pisałam że to niemozliwe żeby w tak wczesnym okresie coś czuć, a tu ostatnio, zawsze wieczorami i jak idę spać, coś mnie mizia po lewej stronie brzucha. Już sama nie wiem co? Może jednak dzidziaWidze że nie jestem sama ja też czułam coś dziwnego w brzuchu ale wiem że to za wcześnie na ruchy maleństwa;-)![]()
Kamilka to dobrze, ze wszystko super :-) Oby tak dalej
A ten lekarz nie mowil czasem o skutkach ubocznych tych detektorow? Ja nigdzie nie moge znalezc info w tym temacie...