reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Rany, co za upał:szok: Myślałam, że jak pójdziemy na spacer po 17, to będzie dobrze, ale i tak było ciężko. Nie chcę myśleć co by było, gdybyśmy poszli wcześniej:szok:

Mysza mineralna zawsze gotowac :tak: jest tylko jedna, ktorej nie trzeba gotowac, Gerbera:
Woda mineralna dla niemowląt

Ja bym podawala wode (bez gluzkozy) i herbatki (koperkowa, rumiankowa, w nich juz jest glukoza). Ale to moje zdanie. Zreszta podaje Alexowi codziennie, z tym, ze ja nie karmie piersia.
Ja też podaję wodę gotowaną bez glukozy, bo nie chcę małego przyzwyczajać do słodkiego zwłaszcza, że w herbatce ta glukoza jest. Chociaż może w jego przypadku ta słodycz jest wynagrodzeniem za picie niedobrego Bebilonu Pepti;-)

reklama
Witajcie!

Odpowiadając dziewczynom co do mojej pracy. Ja uczę w szkole pogimnazjalnej. Niestety, dopiero teraz okazalo się, że muszą połączyć klasy ( u nas uczy się najgorszy motloch i 80% nie dostanie promocji ). W sumie zlikwidują 4 klasy (moje godziny). Ja odpadam, bo mam najkrótszy staż pracy w tej szkole (przeprowadzilam się na Śląsk z Poznania:-)

My też dzisiaj na szczepieniu bylyśmy. Mala zniosła dzielnie, ale chyba jest najmniejsza z naszych marcowych slodziaków. 18 skończy 4 miesiące, a waży 5120, mieży 58 cm, mieści się na 3 centylu (tak ma od urodzenia). Powiedzcie, powinnam się martwić, bo lekarka nic nie powiedziała, tylko podziwiała jej popisy gimnastyczne, bo obraca się już z brzuszka na plecki i kombinuje w drugą stronę.

Neska, całe szczęście, że to już za Wami i Błażejek zdrowy.:-)

A to moja Kruszynkowska dzisiaj

Ostatnia edycja:
O rany co za dzień:wściekła/y: Mały mnie dziś wykończył, przez pół dnia było ok, chociaz wczesnie wstal jak na niego bo po 7, normalnie to tak 9-10 wstaje. do 15 jakos udawalo mi sie go usypiac po jedzeniu, ale pozniej jakby cos wniego wstapilo, spac nie, jesc nie, nosic nie, siedzec nie, lozeczko nie, za to o 20 zasnal po malych trudach, ale pewnie za gora 2 godziny obudzi sie glodny, bo jadl o 19tej, a po kapieli juz nie chcial:baffled:

Dzieki dziewczyny za informacje o wodzie, musze zakupic tego gerbera, czytalam, ze dobre jest ono tez do przygotowania mleka. :tak:

Aha a podawanie słodkiego picia chyba nie jest zbyt korzystne dla ząbków. Własnie mi sie to przypomniało jak byłam z Polką dzisiaj na lakierowaniu ząbków i dentystka powiedziała, że właśnie picie niesłodzonych napojów korzystnie wpływa na ząbki.

reklama
Dopóki dzieciaczka nie przyzwyczai się do słodkiego to powinien pić bez problemu samą wodę bez dodatków, a jak już posmakuje słodyczy to wiadomo najczęściej po ptokach i bez słodkości się nie obejdzie:-D

Mam pytanko ile podajecie herbatki na jeden raz tzn. ile ml ?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry