reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Cześć marcówki.Dawno mnie tu nie było...jakoś tak wypadło.Moja Mycha 17stego skończy 3 miesiące a już dzisiaj podałam jej pierwszą marcheweczke ze słoiczka i nową herbatkę malinowo-różaną.Nic się złego nie działo:tak:Twardzielka.Jest kochana i wszystko co podam przyjmuje,czy to sama woda czy herbatka,czy samo mleko czy z odrobinką kleiku.Rośnie jak na drożdżach,rozwija się-więc nie mam powodów do zmartwień.Buziaki.

kurcze nie za wczesnie? moj juz ma ponad 3 misiace, ale ja jednak wole poczekac troszke.

Wama tak, Karolcia polaczyla kilka tematow.

reklama
Witajcie:-)

Kolejny upalny dzień, można się roztopić. Na termometrze mam 41 stopni, ale w słońcu, chociaż podejrzewam, że w cieniu jest niewiele mniej. Zastanawiam się nad zostawieniem Kuby w samej pieluszce:dry:

Co do glukozy, to ja raz czy dwa dałam, bo wiem, że położne w szpitalu dawały, ale potem przestałam, bo czytałam o tym negatywnym wpływie. A Kuba chętnie pije samą wodę, z czego wnioskuję, że naprawdę chce mu się pić. Gdzieś czytałam, żeby dawać niedosładzane herbatki, bo dziecko pije dla samego smaku, a nie z pragnienia.
I niemowlęta najlepiej czują słodki smak, dlatego nasze mleko jest słodkie:tak:

cześć,
mój wczoraj mial szczepinie i zgrabniulek waży 5800 :) przybrał w mies. 600g
..ale skwar dzis będzie , ja jade na grilla juz wsztystko uszykowałam aż ślinka cieknie :)))

Witajcie!
Zazdroszcze Wam tego sloneczka!!!U nas kolejny dzien z deszczem i temp max 14 stopni...bbbrrrrr....Chociaz jak u mnie bylo cieplo, u Was lalo....

Candy tez mi slinka cieknie jak tylko piszesz o grillu....Smacznego i udanego dnia!

Fiolkowa ja malego w samej pieluszce zostawialam jak bylo 39 stopni u mnie, a ten sie tylko cieszyl i wierzgal nozkami...

Myszencja a Twoja mala bardzo ladnie przybiera, nie wiem czemu tak sie martwisz....

Co do glukozy, to ja zaczelam dodawac, bo maly nie chcial pic samej herbatki, dopiero jak dodalam -zalapal. Ale tez trzeba byc sensownym i nie dawac za duzo-tak tylko....Mnie i moja siostre moja mama poila herbatka i woda z glukoza i nie mialysmy nigdy problemow z zebami lub zapalu na slodkosci(chociaz wtedy nie bylo tez duzego wyboru)....Rzeczywiscie trzeba uwazyc, zeby dziecka nie przyzwyczaic, ale tak jest do wszystkiego....

kurcze dziewczyny, ale mam porazke. W domu temperatura wynosi 28 stopni :szok: siedze w samym staniku i gaciach, rolety opuszczone, okna zamknietem wiatrak chodzi na opor i co ? zaraz sie usmaze.
Pawelek wlasnie lezy w samej pieluszce, bo w body z krotkim rekawem bylo mu chyba za goraca, bo cale plecy mial gorace.

Cześć mamuśki:-)

kurcze dziewczyny, ale mam porazke. W domu temperatura wynosi 28 stopni :szok: siedze w samym staniku i gaciach, rolety opuszczone, okna zamknietem wiatrak chodzi na opor i co ? zaraz sie usmaze.
Pawelek wlasnie lezy w samej pieluszce, bo w body z krotkim rekawem bylo mu chyba za goraca, bo cale plecy mial gorace.

U nas podobnie nic nie robimy o pocimy się jak przy kopaniu dołów :eek:

reklama
U nas za to strasznie wieje, ale też jest bardzo ciepło. W domu 24 stopnie, da się jeszcze wytrzymać.

Dziewczyny, czy mogę mojemu Szymkowi podać herbatkę ziołową dla dzieci po czwartym miesiącu? Dopiero 27.06 skończymy 4 miesiące. Samej wody przegotowanej nie chce pić, a herbatka, którą pił właśnie się skończyła.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry