reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

A ja z objawów mam zatwardzenie ( sorki za wyrażenie ale nie wiedziałam jak to ując ), bolące piersi.
Dziewczyny a co myślicie o alkoholu w ciązy? Czy można pić piwo bezalkoholowe?

osobiście bardzo lubię piwo, ale nie w ciąży :no::no::no: ani piwo ani wino NIC!!!

w ciąży z Natalką koło 18 tygodnia rozpoznawałam piwo po zapachu:-):-):-)

reklama
A ja z objawów mam zatwardzenie ( sorki za wyrażenie ale nie wiedziałam jak to ując ), bolące piersi.

Ja osobiście w ciąży nie piłam piwa ani innego alkoholu i myślę, że każda ilość może zaszkodzić, ale nie musi. Zdrowie maluszka najważniejsze.

Cześć dziewczyny mam nadzieje że do Was dołącze robiłam dziś test i wyszły 2 kreseczki :-) wprawdzie jedna jest dużo jaśniejsza od drugiej ale jest :-) Ostatnią @ miałam 11 czerwca :-) i teraz cisza więc zrobiłam teścik :tak::tak::tak:
Do gina ide w czwartek o 16:45 to będe wszystko dokładnie wiedzieć :-):-):-)

Moni27 witaj :)
A ja dziś jestem ciągle głodna

Witamy nową marcówkę :)

Ja muszę się pilnować, aby nie jeść za dużo, w pierwszej ciąży przytyłam 22 kg, po ciąży zostało mi 14 kg i schudłam 23 kg, więc jest mnie dużo mniej niż przed pierwszą ciążą. Z wyliczeń w internecie powinnam w całej ciąży przytyć od 8 kg do 12 kg dlatego trzeba się pilnować :)

Witajcie Moje:-D
Kurczę naskrobałyście tyle, że szok, ale po kolei:tak:

Witam!
Dziś przespałam pół dnia po nocce w robocie...ale fajnie! Córcia wraca z wczasów jutro i dopiero da mi popalić, kurcze zastanawiam się tylko czy dam radę z samopoczuciem i moją rozbrykaną córcią;) W sobote jedziemy na urlopik nad morze i już nie mogę się doczekać..tylko żeby nie te mdłości!
Pozdrawiam !!:-)
Udanego wypoczynku Kochana:tak::-)

Witajcie dziewczyny:)
Wpisałam sie juz na Waszą listę marcóweczek, ale chciałabym być z Wami także w tym wątku.
Ostatnią @ miałam 11 czerwa, a pierwszy teścik zrobiłam w piatek 10 lipca. Wyszła bardzo blada kreseczka. Powtórzyłam teściki wczoraj i dzisiaj i krechy robia sie coraz mocniejsze:)
Jutro idę na betę, ale chyba juz moge napisać, że jestem w ciąży:)
Wg kalkulatora termin - 20 marzec:)
Witamy, witamy w naszym marcowym gronie:tak::-D

witamy w naszym szanownym i widzę elegancko powiększającym się gronie:-):-)

my już na działeczce, M jeszcze nas pakuje na naszym "byłym" mieszkanku i czekamy jak się sprawy wyjaśnią:tak::tak::tak:

miłego wieczorku i spokojnej nocki\
ps ja już dziś znowu cofkę zaliczyłam, widzę, że dzień bez wymiotków dniem stracony;-);-);-)
A ja się nie moge doczekac kiedy bedę miec jakies nudności:zawstydzona/y::-p:-D Bo teraz to czuję się świetnie:-)

Witam nowe koleżanki :-)

Jutro uzupełnię listę, bo dzisiaj mam lenia :-p

Rybka, korzystacie z tego kredytu "rodzina na swoim"?

Kacha, kurczę, nie mogą ci dać jakiejś innej roboty na czas ciąży? Ja co prawda noszę synka, ale jednak 12 kg to nie 20 :sorry2:
Kochana nie wolno nosi synka! Ja opiekuję sie dwu i pół letnim Filipkiem i lekarz mi zakazal całkowitego noszenia go i wogóle jakichkolwiek ciężarów..:no:

witajcie,

w piątek byłam na wizycie u ginekologa, ciąża potwierdzona z terminem na 06 marca. Pęcherzyk ma 5,3 mm (tzn. dzidziuś?) podobno jest bardzo dobrze bo da się wyczuć czy zobaczyć (?) tętno. z witamin nic nie mam przepisane.

co do objawów to senność mi mija, mdłości też mniejsze. Pić mi się strasznie chce co wiąże się z częstymi wizytami w wc :-D Dziewczyny piszecie o włosach, ja niedługo będę łysa, wczoraj miałam gości i tylko czekałam jak ktoś zwróci mi uwagę że ma coś w talerzu - na szczęście nic takiego nie było. a o pryszczach nie wspomnę!

aha, pani doktor pytała mnie czy nie boli mnie brzuch z prawej strony bo mam tam dużo białego nalotu, ale nie dopytałam o co chodzi:zawstydzona/y:
Ja byłam 7 lipca w 5 tygodniu ciąży i widział u mnie pęcherzyk 6 mm i powiedział, że jakiś mały jest jak na ostatnią @, którą miałam 30 maja. Na usg widziałam tylko pęcherzyk, Pęcherzyk to nie dzidzia. Dzidzia będzie dopiero później w pęcherzyku. Ale jak to tętno??:confused:

Kochana absolutnie!!:no::wściekła/y: Zaraz przyjde i doopsko zbiję;-):-D Nie ważne, czy alkoholowe czy bezalkoholowe:no: Nie wolno i kropka. Zdrowie dzidzi najważniejsz:tak:

Cześć dziewczyny mam nadzieje że do Was dołącze robiłam dziś test i wyszły 2 kreseczki :-) wprawdzie jedna jest dużo jaśniejsza od drugiej ale jest :-) Ostatnią @ miałam 11 czerwca :-) i teraz cisza więc zrobiłam teścik :tak::tak::tak:
Do gina ide w czwartek o 16:45 to będe wszystko dokładnie wiedzieć :-):-):-)
Kochana gratuluje i witam na naszym przemiłym wątku:tak::-)

Witamy nową marcówkę :)

Ja muszę się pilnować, aby nie jeść za dużo, w pierwszej ciąży przytyłam 22 kg, po ciąży zostało mi 14 kg i schudłam 23 kg, więc jest mnie dużo mniej niż przed pierwszą ciążą. Z wyliczeń w internecie powinnam w całej ciąży przytyć od 8 kg do 12 kg dlatego trzeba się pilnować :)
A mi dziś powiedziała mama Filipka którym się opiekuję, że schudłam:baffled:
Czuję nawet sama po sobie, że spodnie w udach mi wiszą.. ale w pasie jest ok..

Witajcie dziewczyny:)
Wpisałam sie juz na Waszą listę marcóweczek, ale chciałabym być z Wami także w tym wątku.
Ostatnią @ miałam 11 czerwa, a pierwszy teścik zrobiłam w piatek 10 lipca. Wyszła bardzo blada kreseczka. Powtórzyłam teściki wczoraj i dzisiaj i krechy robia sie coraz mocniejsze:)
Jutro idę na betę, ale chyba juz moge napisać, że jestem w ciąży:)
Wg kalkulatora termin - 20 marzec:)

Witaj Kejcik wszystko u Ciebie jest identycznie jak u mnie ja też ostatnią miesiączke miałam 11 czerwca. Pierwszy teścik też zrobiłam 10 lipca ale kreseczka była tak nie wyraźna że chyba tylko ja ją widziałam :-) więc nie chciałam wierzyć
Dzisiaj znów powtórzyłam teścik i 2 kreseczka była już bardziej wyraźna choć i tak bledsza od tej w okienku C.
Według kalkulatora też mam termin na 20 marca ale ide w czwartek do gina to zobaczymy czy już coś ujrzy czy dopiero za tydzień każe przyjść. Nie robiłam jeszcze badań więc pewnie mi je zleci.
Pozdrawiam:-)

A jeśli chodzi o piwo bezalkoholowe? Bo ja mam koleżankę która chyba jest w 5 czy 6 miesiącu ciąży i ma kamienie w nerkach i w moczu i lekarz kazał jej pić piwo bezalkoholowe, żeby jej się nerki ruszyły czy coś takiego. Ja osobiscie zawsze miałam duży problem z pęcherzem moczowym i pomagał na to tylko furargin, a teraz wiadomo że nie mogę go brać. Dlatego pytałam się o piwko bezalkoholowe, bo to też pomaga.
Teraz tylko się modlę żeby nie złapać zapalenia

reklama
Mnie bolał w sobotę krzyż, bo prasowałam przez 3 godziny, a wcześniej sprzątałam i gotowałam. A potem w nocy miałam taki ból w podbrzuszu, że aż się przestraszyłam, bo nie mogłam spać. Wczoraj nic nie robiłam i było wszystko ok. A dzisiaj zrobiłam sobie spacer do banku i po zakupy (jakas godzinę) i znowu mnie boli w krzyżu:/ Także muszę się oszczędzać i tyle..
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry