reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

karalajna uśmiałam się :) jeszcze etap demolki przed nami, popisane ściany, brudne podłogi, samodzielne jedzenie i wszystko usyfione, nie wiem jak to wytrzymam , postanowiłam zrobić sobie dziennik matki i zapisywac tam swoje madre rady dla siebie w stylu , pkt 1. UŚmiechnij się , to Twoje ukochane dziecko Pkt.2. Bardzo kochasz swoje dziecko opanuj się!!!. PKt.3 PIeprz te brudne okna, wysmarowane masłem i szynką pkt.4. ....... mniej wiecej wiecie o co mi chodzi, serio powaznie nad tym myśle, chyba wywiesze to sobie na jakiejsc ogromnej kartce w widocznym miejscu.

Skąd Wy Wiecie kto kiedy ma urodziny?
Dołaczam się Sto lat mysza!!!

Marcia o 23,00 spać???????? a o której wstaje? i jak ty to znosisz, ja o 23 juz spie

reklama
dziewczynki jak chcecie zobaczyć demolkę do zapraszam do mnie:)
młoda szyby w salonie to całuje więc są całe zaplute, wypalcowane - masakra, kwiatki stojące na ziemi u mnie w sypialni mają zjedzoną ziemię i do połowy są oskubane z liści, tapet na szczęście nie mam ale ściany w kuchni koło okna zwłaszcza mam porysowane zabawkami - a mieszkamy w domu nowym rok i 5 miesięcy a wyglądają niektóre miejsca jakbyśmy mieszkali 10 lat bez remontu - a to się nam dopiero zacznie jak wiolonczela pisze- o matko ale będę miała bałagan :)

Polka, polusia, marciaa, wiolonczela dziękuję pięknie za życzenia :-) To bardzo mile:) Ech to moje ostatnie 2 z przodu, ale jakoś nie rozpaczam;-)
marciaa no to widze, ze u Was zabkowanie na calego- ja mialam operacyjnie usuwane dolne osemki, a gorne to nawet nie wiem kiedy mi wyszly, ale mi pierwsza dolna 8 zaczela wychodzic jak chyba mialam 12 lat i to byla masakra- dwie noce nie spalam, po czy okazalo sie, ze trzeba ja usunac, bo sie nie miesc mi w dziobie i nie ma szans zeby sie przebila. Takze trzymam kciuki zeby Ci szybko wyszla i bedzie po bolu.
Nikiemu tez tego zycze:D U Frania nadal brak jednej czworki, ale jest juz blisko i to bardzo, bo wczoraj az mi krwawilo to dziaselko:( poki co nurofen na noc:/
wiolonczela wolne zarty z tym usmiechem od rana, usmiecham sie tylko jak wstaje o 10 czyli....NIEGDY :P a tak o 6.30 pobudka i ucieczka z lozka, marudzenie, jeczenie, placze i lamenty, wiec powiedzmy, ze ja wstaje juz z lekkim wkur...m od rana :-D ale jak sie dobudze, to mi przechodzi i po prostu jak on idzie spac o 9.30 to ja razem z nim :-D i mam wszystko w pompie, dopiero jak M wraca z pracy biore sie za porzadki, gotowanie i takie tam

hehe, wiolonczela, dobre dobre :-)
pkt 5: bądż opanowana, kiedy twoje dziecko boleśnie ugryzie cię w ramię
pkt 6: spokojnie pozbieraj wywalone książki mimo, że robisz to już 7 raz w ciągu ostatniej godziny
pkt 7: ze śmiechem przebierz dziecko, które wysmarowało się całym opakowaniem sudokremu
pkt 8: cierpliwie i z wyrozumiałością usypiaj dziecko 4tą godzine z rzędu
....

kto da więcej? ;-)

u nas noc własnie z usypianiem ;-) chyba sie cos przyśniło, bo juz przestałam wierzyc w ten wychodzący ząb. myslę, że on nigdy nie wylezie. ilez można czekać, juz 4 tygodnie, kiedy jest juz tuż-tuż.

mysza sto lat sto lat!! :-)

:) dobre wiolonczela z tym dziennikiem !!!

A ja wróciłam z mięsnego :) i byłam się rozliczyć za zdobycze wtorkowe i zamiast 32zł bo wzięłam jeszcze jedna rzecz zapłaciłam 20:)

Dziś uświadomiłam sobie jak mało czasu do roczku mam :( a tu zero planu. Idę wysłać kartki na pocztę :)
Do szkoły muszę zajść bo za kino zapłacić trzeba. Mamy 3d w Kaliszu nawet nie wiedziałam tak zapuściłam tu korzenie he he

A ja o urodzinach wiem z fb albo nk :)

Franko śpi we wózku i muszę to wykorzystać na mała kawkę :)
Po obiedzie zakupy. A jutro laba.

Witam sie i ja:-)

Nocka super,wyspałam sie Bartus spał całą noc,do 8.30 goraczki nie ma jest dobrze chociaz jeszcze marudził z rana i płakał,ale za to apetyt ma dobry.Teraz drzemkuje,M sprawy w miescie załatwia,a ja mam chwile na BB.U nas jest słoneczna ale mrozna pogoda siedzimy w domku.

mysza m z okazji urodzin zycze Ci
-Aby kazdy dzien miał kształt Twoich marzeń,
-Aby Twą droge omineły wszelkie troski i niepowodzenia
-Abys przeszła zycie w pełni,lecz zawsze pozostała sobą.
ZyczeCi jak najwięcej takich chwil,w których z usmiechem na twarzy mogłabyś powiedziec
JESTEM SZCZĘŚLIWA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dobrego dnia:)

polka sto lat dla Frania *)

pkt 9 - z uśmiechem na twarzy wyciągaj dziecko ze zmywarki to nie szkodzi że wchodzi tam za każdym jej otwarciem

pkt 10 - spokojnym i opanowanym głosem mów że pogrzebacza od kominka nie wolno bo sobie zrobisz zaziu nie ważne że to już 100 raz

pkt 11 - z wesołą miną i stoickim spokojem podawaj kolejną łyżkę kaszki to nie szkodzi że poprzednie wylądowały na Twoim czystym oknie

pkt 12 - trzymaj się dzielnie kiedy przebierasz ogromną kupę a ręka dziecka wędruję do tego pampersa

kolejny kto :):)

hahaha dobre

pkt13 kiedy twoje dziecko budzi się w nocy co 2 godziny bo ma ochotę poćwiczyć z radością i uśmiechem wstawaj i go przekładaj

pkt14 kiedy uderzy ci w miseczkę kaszki na śniadanie i całość rozleje się na podłogę i zbije się miseczka powiedz " jak pięknie trafiasz do celu"

pkt15 kiedy 20 raz z w ciągu godziny mówisz nie uderzaj w telewizor pomyśl sobie pewnego dnia napewno zrozumie

pkt 16 codziennie z entuzjazmem towarzysz swojemu dziecku w jego zabawach do godziny 23, aby o 7 rano powitać je z uśmiechem na ustach :D

pkt 17 gotuj mięska, warzywa na obiad, który i tak twoje dziecko porozrzuca po całej kuchni ...

pkt 18 chwal, chwal i jeszcze raz chwal swoją pociechę, kiedy robi bałagan! przecież to ćwiczenie dzięki któremu uczy się tworzyć rzeczywistość !

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry