reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

A ja mam takie pytanko do Was: czy Wasze maluchy same zrezygnowały z nocnego jedzenia? Kinga nadal zjada w nocy butlę. Nieraz budzi się ok.1 a nieraz dopiero o 5 ale butla musi być. Raz tylko przespała bez pobudki. Chciałabym ją oduczyć ale się tak zastanawiam czy robić mniejsze porcje czy mniej mleka sypać a wody jak zwykle? Może coś podpowiecie.

reklama
kasia moja Pola sama zrezygnowała z pobudek w nocy ale to jak miała ze 3 miesiące, teraz się budzi tylko wtedy jak jest chora albo idą zęby

monia u nas zupka prawie każda: krupnik, rosół z makaronem, rosół z grysikiem, ziemniaczana, pomidorowa, krem z brokuł, grysikowa, nie lubi tylko czerwonego barszczyku, do zupki dodaję : kaszę, zacierkę, robię lane ciasto, grysik, makaron, ryż. co do drugiego dania to wszystko to co my zjadamy tylko nie smażone. bardzo lubi gulasz z kaszą, pieczone ziemniaczki w piekarniku, naleśniki z musem jabłkowym, makaron z każdym sosem nawet z sera pleśniowego. w zasadzie to ona je wszystko poza smażonym, teraz w święta będę robiła barszczyk biały świąteczny więc na pewno spróbuje :)

mrozik ja mam tylko jednego kamienia - ma 1 cm , więc tak źle nie jest. a napisz mi jak można go rozpuścić nie operacyjnie? bo to byłoby dobre dla mnie :)

ja dziś znowu mam randkę z dentystą ale jestem tak zadowolona bo moje zęby wyglądają teraz ślicznie :)

monia yra - współczuję takich nocek
monia mój Franio na słoikach jedzie brzydko mówiąc, czasem zje domowe np klopsik, marchewka i ziemniaki itp
A Franio natomiast daje czołem w szybę drzwi balkonowych, a jak mówię, że nie wolno to się śmieje, ale odpukać jakoś dawno juz tego nie robił...
kasia Franio też sam zrezygnował mając 3msc

edit: ajentka Franio też sprząta:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzisiaj dostał warzywna: marchewka, brukselka, por, kalafior, brokuł i do tego rybka. Na drugie je z reguły to co my. Tracę już pomysły. Czas się wybrać na zakupy, bo już nawet nie mam z czego kombinować.

Łoo matko jak ja zmarzłam na spacerze:/:Złudne to słońce :/

Zapomniałam Wam napisać, że mąż kupił parowar:) i miałyście racje super jedzonko jest z niego :):)
najpierw wypróbowałam polecanego przez Marcie brokuła, wyszedł rewelacyjny! a później nie zawiodłam sie na rybie Polusiu miałaś racje wyszła super krucha i pyszna rybka, a nie papka jaka mi wychodziła przy smażeniu.
No i mam wrażenie ze dużo szybciej sie przyrządza obiad :)

kasia moje dziecko tez samo zrezygnowało z karmienia, nawet jak się w nocy przebudzi to nie daje mu ani jeść ani pić, tylko biore na rece chwilke potrzymam i odkładam a on zasypia

Co do gotowania to sama gotuje dopiero od miesiąca, wczesniej tylko słoiczki wchodziły w gre. Tylko ze Filip nie lubi zup:( i codziennie je tylko drugie danie.

Ostatnia edycja:
kalisa z dnia na dzień przestawiłaś Filipka ze słoiczków na domowe czy jak? Łatwo było go przekonać?

Tak z dnia na dzien, poczatkowo miałam jeszcze na wszelki wypadek słoiczki. W razie jakby nie zjadł tego co zrobiłam. Ale w sumie nie było problemów, może troche sie krzywił, ale 2 dni później juz super jadł. Przykładowo jak ugotuje ziemniaka, indyka, marchewkę i brokuła. To indyka kroje, marchewke ziemniaka i brokuła rozgniatam widelcem i wszystko to mieszam. Zjada cały talerz.
Ostatnio jak zrobiłam rybe, to warzywa z ziemniakiem wymieszałam a rybę dawałam mu osobno i bardzo mu smakowała.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry