reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

myszowata cały czas utrzymuję się temperatura :( zbiję ale za jakiś czas wraca, apetyt dopisuje ale humor średnio już. oj ale masz pajączka w domu :)
my dziś cały dzień w domu - niby wyszło słonko ale jednak bałam się wyjść z tą jej temperaturą.
polka kurcze dziwne z tym antybiotykiem - nie wiem co poradzić

reklama
Polka a na jakiej podstawie lekarz daj antybiotyk? Skoro ani gardło ani uszy ani nic poza gorączka nie dolega? Ja na twoim miejscu bym nie dawała. A może zęby albo ta trzydniowka? Wstrzymaj się i obserwuj.

no i nie daje antybiotyku. Dodzwoniłam się do mojej lekarki z dzieciństwa :) i babeczka mówi że jej to na trzydniowke wygląda a że ząbki na bank przy tym idą to ból się potęguje. A że Franko ma apetyt. Bo jak wrócił to zjadł butle, owocową wyspę, chleb, i pół paczki biszkoptów, przy tym wypił już pół litra wody i wymiotów już brak. Tym bardziej szkoda organizm osłabić antybiotykiem.

nesiaa przechodziliśmy ostatnio - ja stawiam na zęby - chyba że coś się wykluje przez noc. na razie śpi i jest spokojnie zobaczymy co będzie dalej

Polka uważam że dobra decyzja. A swoją droga to ładnie mają ci lekarze. Antybiotyk profilaktycznie dawać. A potem w tv mówią że polacy nadużywają antybiotyków.

my kalisa kupiliśmy kaszkiet. mój M się uparł i koniec. i fakt jaś wygląda super :)

my tez kupilismy kaszkiet, ale na razie jeszce go nie nosimy bo nie ma az takiego slonca, problem jest ze jak mlodemu czasem zakladam to on go sciąga z głowy :)

Polka, antybiotyki powinno się podawac tylko i wyłącznie na infekcje bakteryjne, a jesli z objawow wychodzi ze to bardziej wirus to lepiej nie dawac, ja bym nie dała

a my dzis bylismy u znajmych mają córeczke 3 miesiące starszą od Krzysia, ma 1,5 roczku i bylam pod wrazeniem moje dziecko bylo mega grzeczne i tak ladnie się bawili razem, towarzystwa mu po prostu potrzeba

i opowiadali wlasnie ze tak ich mala tez taka nieusłuchana byla dokladnie jak Krzys, a teraz juz rozumie i jak sie mowi nie wolno to przynosi to oczekiwane efekty, takze miejmy nadzieje ze nasze dzieciaki tez za kilka miesięcy dojdą do tego etapu :)

Witajcie wieczornie
dopiero jem kolacje. Tyle zajęło mi nadrabianie tego co naskrobałyście i oczywiście już nie wiem co komu odpisać. To chyba prawda, że w ciąży mózg się kurczy.
polka mam nadzieje, że Franuś szybko dojdzie do siebie. Zdrówka dla małego.
polusia trzymam kciuki za spokojną noc!
myszowata niezły kombinator z Franusia

My ostatnio z Przemkiem mieliśmy jakiegoś rota, ale takiego ekspresowego jednodniowego i już jest ok. On oczywiście zniósł wszystko łagodniej niż ja, ale to chyba zasługa szczepienia na rotawirusy.

Id zrobić sobie drugą bułke, bo czuje, że nie dojadłam. Radzio się domaga ;-)

reklama
Polusia później sobie właśnie tak pomyślałam, że Wy już po 3-dniówce. Tak czy inaczej życzę żeby szybko przeszło.
Katrinka więc jest nadzieja, że z naszych rozrabiaków coś jeszcze będzie:p
Ramari smacznego:)

Do góry